Як розблокувати знайдений телефон

Anonim

Не дивно, що сучасні портативні гаджети оснащені всілякими службами безпеки. І випадково знайшовши мобільний телефон на вулиці можна зустрітися з його захисною системою.

Як обійти пароль на Андроїді

У даній статті мова піде про виключно телефони, що працюють на операційній системі Android, оскільки пройти блокування iPhone без злому системних файлів самого мобільного пристрою практично неможливо.

Безпека телефону безліч спеціалізованих захисних служб у телефоні, у тому числі:

  • Пін код;
  • пароль;
  • графічний ключ;
  • сканер відбитків пальців;
  • FaceID.

Незважаючи на різноманітні види захисного програмного забезпечення, існує також безліч способів пройти через бар'єр паролів і графічних ключів. Найчастіше використовують такі методи розблокування як:

  • Обліковий запис Google;
  • сервіси для знаходження мобільних телефонів;
  • розблокування за допомогою дзвінка на мобільний пристрій;
  • обхід пароля через скидання налаштувань смартфона до заводських.

Функціонал та способи кожного методу розблокування часом кардинально відрізняються один від одного, тому слід детальніше розібрати кожен вид обходу пароля, розглянувши всі тонкощі та сумісності зі службами безпеки на телефоні.

Через аккаунт Google

Після деяких неправильних спроб ввести пароль або графічний ключ мобільний пристрій заблокує можливість входу в систему. Спочатку лише на кілька хвилин, потім цей час збільшуватиметься в геометричній прогресії до того моменту, коли смартфон повністю перестане давати можливість ввести пароль для входу.

Після цього на екрані мобільного пристрою з'явиться повідомлення, що доступ до телефону можна повернути виключно через обліковий запис від Google, проте для цього необхідно знати дані для входу.

У вікні, що відкриється, користувачеві запропонують ввести дані для входу в обліковий запис від Google: електронну пошту і пароль. Цей обліковий запис створюється при першому вході в систему, а також при використанні офіційного маркету смартфонів, що працюють на операційній системі Android – Google Play.

Часто зустрічається помилка, коли користувач вводить вірні дані для входу, а система все одно вважає, що електронна пошта та пароль були введені неправильно.Щоб уникнути цього багу, потрібно лише перезавантажити телефон, після чого можна спокійно входити в обліковий запис Google.

Сервіс Find My Device

Дивно, але сервіси, які створюються розробниками для захисту мобільних пристроїв, не рідко можна використовувати і для їх злому. Наприклад, програма Find My Device від компанії Google націлена на те, щоб користувач у будь-який момент міг подивитися: де зараз знаходиться його телефон.

Ця програма дуже корисна при втраті або крадіжці мобільного пристрою. Однак крім геолокації смартфона, у функціоналі сервісу є також можливість віддаленого доступу до мобільного пристрою.

З усього функціоналу сервісу Find My Device зараз нас цікавить лише можливість віддаленого доступу до розблокування екрану.

Для того щоб виконати цю функцію потрібно виконати такі дії:

  1. Зайти в програму через комп'ютер або інший пристрій.
  2. Авторизуватися в обліковому записі, до якого прив'язаний мобільний телефон. Електронна пошта та пароль збігаються з даними для входу до Google Play.
  3. Натисніть на вкладку «LOCK» для розблокування пристрою.

Дзвінок на телефон

Метод розблокування телефону через голосовий виклик на апарат раніше був вкрай популярним. Однак на даний момент практично всі версії операційної системи Android поставили системний захист від такого роду впровадження в роботу мобільного пристрою.

Незважаючи на це досі існує ціла низка смартфонів, в основному це старі моделі або телефони з не оновленою операційною системою, які можна розблокувати за допомогою голосового виклику.

Розряджена батарея

Метод, що працює за тим же принципом, що й дзвінок на мобільний телефон. Користувач для розблокування знаходити якийсь недолік інтерфейсу системи та використовує його для отримання доступу на заблокований смартфон.

При низькому рівні заряду батареї від системи мобільного пристрою надходить повідомлення про швидке завершення роботи пристрою. Саме це спливаюче вікно необхідно для доступу до пристрою.

Користувачеві необхідно швидко зрозуміти за спливаюче віконце, щоб зверху з'явилося меню швидкого керування пристроєм. Потім необхідно затиснути одну з іконок налаштування, наприклад, «Мобільний інтернет» або «Авіарежим», щоб перейти в налаштування смартфона. У меню потрібно знайти функцію скидання даних до заводських.

Скидання налаштувань до заводських

По суті, всі методи, які не пов'язані з відновленням доступу до облікового запису Google, на який зареєстрований телефон зводиться до цього способу - скидання мобільного пристрою до заводських налаштувань.

Здійснити скидання до заводського стану вкрай просто - для цього потрібно:

  1. Зайти до телефону.
  2. Потім перейти у вкладку «Система».
  3. Там знайти опцію «Скидання налаштувань» та активувати.

На жаль, деякі моделі смартфонів потребують підтвердження для скидання налаштувань у вигляді того ж пароля для входу в систему пристрою. Тому цей спосіб може спрацювати не на всіх видах телефонів.

https://www.youtube.com/watch?v=9V26WelV-Wk

Програми для розблокування

Окрім основних способів, які можна зробити безпосередньо з системними налаштуваннями телефону, існує також ряд спеціалізованих програм, які працюють з блокувальним екраном мобільного пристрою.

Спочатку це програмне забезпечення було розроблено для посилення захисту смартфона, але потім у функціонал увійшла і можливість дистанційного розблокування мобільного телефону.

До таких додатків можна віднести:

Screen Lock Bypass Pro;

Touch Lock;

Screen Off and Lock.

Спосіб через Fastboot

Fastboot - модуль для роботи із системними установками мобільного обладнання на операційній системі Android.

Цей режим можна запустити самостійно за допомогою Recovery mode, про який йтиметься далі. Однак часом Fastboot включається самостійно.

Говорячи простіше, цей модуль існує для просунутих системних налаштувань і при виході з даного режиму стираються всі налаштування користувача, у тому числі й служби, що відповідають за безпеку мобільного телефону.

Розблокування телефону за допомогою режиму Recovery mode

Recovery mode - це модуль заводських налаштувань, яким володіє будь-який мобільний пристрій на операційній системі Android. У функціонал цього режиму входить також скидання всіх налаштувань телефону до початкового стану пристрою, разом з цим зникають і всі служби безпеки особистих даних, які заважають отримати доступ до смартфону.

Запускається режим Recovery mode за допомогою спеціалізованих кнопок на корпусі мобільного телефону. Для входу до системних налаштувань користувач повинен затиснути певні клавіші під час увімкнення телефону. Причому те, які це будуть кнопки на корпусі, впливає як модель телефону, і фірма-разработчик.

Виділяються такі основні поєднання клавіш:

  • power та кнопка зниження гучності;
  • кнопка блокування телефону та збільшення гучності;
  • клавіша power та обидва регулятори гучності;
  • клавіша «HOME» і один із регуляторів гучності пристрою.

Після натискання правильного поєднання клавіш перед користувачем відкриється модуль Recovery mode. У меню необхідно знайти функцію «wipe data/factory reset» або «reboot system now». Після вибору потрібної вкладки почнеться процес обнулення даних.

Після завершення всіх дій смартфон перезавантажиться без активованої служби захисту.

За допомогою скидання параметрів мобільного пристрою всі особисті дані користувача будуть стерті з мобільного апарата.

Перепрошивка

Перепрошивку використовують для вирішення критичних проблем в операційній системі мобільного пристрою. Але ця функція також допоможе уникнути блокування телефону.

В теорії запустити перепрошивку гаджета вкрай легко, для цього потрібно лише завантажити певний файл, що оновлює операційну систему і запустити його на телефоні. Однак на початку перепрошивки користувач позбавляється технічної підтримки з боку виробника, тому в разі порушення ходу процесу телефон може бути безповоротно втрачено.

Налагодження по USB

Налагодження по USB вважається найважчим способом отримання доступу до заблокованого телефону. Рядові користувачі навіть не знають про такий метод, адже ним користуються тільки розробники додатків та програм, які перевіряють працездатність своїх винаходів на конкретних девайсах саме за допомогою даного методу.

Однак якщо користувач впевнений у своїх знаннях комп'ютерних технологій, можна спробувати отримати доступ до мобільного телефону і через цей спосіб.

Ще раз слід звернути увагу, що налагодження по USB вкрай важкий і копіткий процес, тому наважившись на даний спосіб розблокування смартфона, потрібно бути вкрай уважним виконуючи кожен етап покрокової інструкції.

Для початку слід дізнатися, на якій версії операційної системи Android працює пристрій, що цікавить. Залежно від часу випуску ОС і відрізнятиметься налагодження.

При розблокуванні мобільних пристроїв на Android 5.1 і нижче слід скористатися цією покроковою інструкцією:

  1. Спочатку користувачеві потрібно завантажити три системні файли, які знадобляться для роботи з відкладкою по USB - https://docs.google.com/file/d/0B7dKj_Mxy50xdWRhajZ6cmNUMkk/edit, https://drive.google .com/file/d/1-M-1UN6pqsSVbJhZq8FCi3ReeNYWuD4g/view та https://drive.google.com/file/d/1lWOJ3sfpRCYm7N_s2hmGOescJCtjDJYs/view.
  2. Потім розпаковуємо завантажені архіви наступним чином. Два перші файли безпосередньо на жорсткий диск, останній шляхом «жорсткий диск (в основному C або D):/Sqlite3_Windows».
  3. Переходимо до підготовки девайсу. Включаємо режим Recovery на смартфоні.
  4. За допомогою USB-кабелю приєднуємо підготовлений мобільний пристрій до персонального комп'ютера.
  5. Запускаємо від імені адміністратора файл під назвою «QtADB.exe», який знаходиться на комп'ютері.
  6. У програмі, що відкрилася, натискаємо на кнопку «Advanced» і чекаємо монтування розділу «/data».
  7. Потім слід знайти меню «Файли», яке знаходиться в лівому кутку, і відкрити, або створити у разі відсутності, папку з назвою «Sqlite3_Windows».
  8. Переміщаємо файл «settings.db» з правої частини програми «QtADB.exe». на персональний комп'ютер.
  9. Далі необхідно зайнятися програмуванням. Відкрити командний рядок Windows і вибити такі значення: cd C: \ Sqlite3_Windows; "sqlite3 settings.db"; "update secure set value=1 where name='adb_enabled';"; ". Quit". Кожне нове значення необхідно заповнювати з нового рядка.
  10. Повертаємо на пам'ять смартфона файл під назвою «settings.db».
  11. Перезавантажити мобільний телефон.

При розблокуванні мобільних пристроїв на Android 6 і нижче слід скористатися цією покроковою інструкцією:

  1. Завантажуємо ті ж три системні файли, що й у відкладанні версії 5.1 - https://docs.google.com/file/d/0B7dKj_Mxy50xdWRhajZ6cmNUMkk/edit, https://drive.google.com/ file/d/1-M-1UN6pqsSVbJhZq8FCi3ReeNYWuD4g/view та https://drive.google.com/file/d/1lWOJ3sfpRCYm7N_s2hmGOescJCtjDJYs/view.
  2. Аналогічно першому методу переводимо мобільний пристрій у режим Recovery і підключаємо в такому стані до стаціонарного комп'ютера.
  3. Від імені адміністратора слід запустити файл під назвою «QtADB.exe». Знайти його можна за допомогою пошукової системи Windows.
  4. У вкладці «Файли» переходимо на адресу «/data/system/users/0».
  5. Відкриваємо за допомогою блокнота документ «settings_global.xml».
  6. У рядку «adb_enabled» змінюємо «value=»0» на «value=»1»».
  7. Перезавантажуємо мобільний телефон.

Якщо відкладка по USB була виконана правильно, смартфон повернеться до своїх початкових налаштувань, а це означає, що всі захисні служби раніше встановлені на пристрій будуть відключені.

Видеоурок з налагодження через USB

Якщо нічого не допомогло

Якщо ніякий самостійний спосіб розблокування знайденого телефону не допоміг, можна звернутися до спеціальних сервісних компаній.

Але перед тим як віддати телефон у таку контору варто пам'ятати, що фахівці використовують ті самі методи, які описані в цій статті, тому варто уважно подумати, чи потрібно витрачати гроші за надання послуг, які можна зробити самостійно.