Налаштування гід-доступу в айфоні: що таке

Anonim

Гід-доступ на iPhone - що це і як налаштувати

Про існування функції гід-доступу у своїх гаджетах знає лише невелика частина користувачів. При цьому ця опція може прийти на допомогу кожен день і зробити використання телефону безпечнішим та надійнішим у плані конфіденційності.

Що таке гід-доступ на iPhone або iPad

Гід-доступ на iPhone - що це, розібратися нескладно. Так називається функція, яка дає можливість обмежувати доступ до програм пристрою, дозволяючи використовувати тільки певну з них.

Будь-які файли в телефоні повинні надійно зберігатися

До уваги! Багато хто починає встановлювати цю функцію з появою в будинку маленьких дітей. Гід-доступ на iPhone або iPad у цьому випадку дозволяє бути спокійним за збереження даних у телефоні.

Також така функція дає можливість не хвилюватися, якщо гаджет випадково потрапив до рук малознайомих людей або не в міру цікавих друзів, які не втрачають будь-якої можливості розглянути особисті фотографії або подробиці персонального листування. Варто встановити гід-доступ та використовувати телефон можна буде лише з певною метою. Більше ніяких експромтів та самодіяльності від друзів та знайомих.

Основними функціями гід-доступу є:

  • обмеження застосування пристрою на певний час лише однією певною програмою;
  • відключення кнопок пристрою;
  • можливість відключити певні області екрана, які не відносяться до виконуваної задачі, а також області, в яких можливі мимовільні жести, що відволікають від завдання.

Скільки та яких фотографій можна дивитися стороннім, регулює гід-доступ

Як встановити гід-доступ на айфоні

Як налаштувати "Сімейний доступ" на iPhone - докладна інструкція

Функція гід-доступ дає можливість відкрити доступ до потрібної програми або функції всього два кліки, при цьому допомога додаткових програм не потрібна.

Зверніть увагу! Багато в чому ця властивість телефону невідома і не використовується більшістю власників у зв'язку з тим, що функція глибоко захована в налаштуваннях.

Налаштування гіда доступу

Щоб гід-доступ почав працювати, необхідно зайти в розділ «Налаштування», перейти у вкладку «Основні», а звідти – в розділ «Універсальний доступ». У секції «Процес навчання» активується вкладка «Гід-доступ».

Вкладка активується у секції «Процес навчання»

Налаштування гід-доступу

Що таке віддалене керування iPhone - доступ до комп'ютера або iPad

У цій вкладці можна налаштувати пароль (його потрібно вигадати і ввести). При цьому можна включити як пароль з використанням цифр і букв, так і сенсорний, який реагуватиме на відбитки пальців.

Також тут доступна активація шляхом потрійного натискання на кнопки «Додому» та «Час». Після цього при потрійному натисканні відразу, незалежно від програми, активуватиметься доступ. На початку активації є можливість відключення активних областей екрана.

На останньому етапі активації знадобиться встановлення пароля

Зверніть увагу! Опція гід-доступ скидається після того, як телефон перезавантажується. У зв'язку з цим пароль потрібно встановлювати і на сам апарат.

Щоб обмежити функції програми «Фото», залишивши доступними для перегляду лише певні з них, необхідно:

  1. Активувати програму «Фото».
  2. Вибрати фото, яке потрібно показати.
  3. Потрійним натисканням кнопки «Додому» активувати функцію.
  4. Шляхом натискання зліва в кутку на «Параметри» визначити, які саме кнопки будуть активні при переході в даний режим.
  5. Натискаючи зверху в правому кутку «Почати», можна переконатися, що все працює як треба.
Багатьом буде цікаво, як поставити пароль на папку в айфоні. Для цього потрібно в налаштуваннях телефону в розділі «Основні» перейти на вкладку «Обмеження». Після цього слід активувати функцію "Включити обмеження". Потім вводять певну комбінацію символів - майбутній пароль, за допомогою якого можна буде вимкнути обмежений доступ. Чим складнішим буде пароль (містить великі та маленькі літери латинського алфавіту, цифри, при цьому загальна кількість задіяних знаків не менше 8). ), тим надійнішим буде захист.

Після активації функції деякі кнопки можна зробити недоступними

Як надійно запаролити папку на айфоні 7? Не слід з цією метою використовувати дати народження, імена або прізвиська домашніх тварин. Зламати такий пароль не становить ніякої складності навіть хакеру-початківцю шляхом випадкового підбору цифр і букв, не кажучи вже про ту категорію несумлінних знайомих, яким відомі деякі подробиці особистого життя користувача гаджета.

Як відключити гід-доступ на iPhone

Щоб вимкнути функцію гід-доступ, необхідно три рази натиснути бічну кнопку або кнопку «Додому». Потім потрібно ввести пароль до цієї опції і натиснути «Кінець». Якщо активовано сенсорний пароль, натисніть кнопку двічі.

Що робити, якщо забув пароль від гід-доступу на айфоні

Як увімкнути та налаштувати режим модему на iPhone

Якщо, вибравши досить складний і надійний пароль, користувач його забув, найпростішими способами виправити ситуацію є скидання паролів та видалення сторонніх програм. Зробити це можна шляхом відновлення iPhone. Це один із найнадійніших способів, які застосовуються з метою скидання всіх введених паролів та налаштувань блокування пристрою.

Також у разі блокування айфону можна використовувати синхронізацію з iTunes. Її проводять при підключенні телефону до комп'ютера. Гаджет переводять у режим DFU: потрібно запустити перезавантаження і затиснути кнопки живлення та «Додому» приблизно на 10 сек.

Зверніть увагу!Завдяки проведеній синхронізації вдасться отримати телефон з усіма даними, однак паролі та компоненти будуть відсутні. Відповідно, можна буде ставити нові паролі на потрібні програми.

Щоб уникнути подібних несподіваних випадків, коли не вдається згадати пароль, можна записати придуману комбінацію в секретному файлі на комп'ютері і помістити його так, щоб про його розташування не здогадався ніхто. Це буде гарною страховкою в непередбаченій ситуації.

Дізнавшись про функцію гід-доступ на iPhone: що це, як нею користуватися та активувавши її, можна бути спокійним за збереження важливих та приватних файлів, які не повинні стати надбанням громадськості. Ця функція дає можливість відключення як кнопок пристрою, так і певних програм та областей екрана, унеможливлюючи потрібні файли.