МТС повністю покрив зв'язком московське метро

Anonim

Прес-служба компанії МТС, російського мобільного оператора та провайдера низки цифрових послуг, заявила про закінчення будівництва мережі формату 4G у Московському метрополітені. Тепер абоненти можуть користуватися інтернетом та якісним голосовим зв'язком не тільки на станціях, а й у перегонах метро.

Характеристики мережі

Максимальна швидкість інтернету, що надається оператором МТС, на станціях метро досягає 200 Мбіт/сек. Це досягається рахунок використання діапазонів 1800 і 800 МГц.При цьому середня швидкість, при звичайній кількості пасажирів у метро, ​​становитиме приблизно 35 Мбіт/сек.

Цієї швидкості цілком достатньо, щоб при знаходженні у вагоні метро вести листування в популярних месенджерах або соціальних мережах. Крім цього, така швидкість дозволяє пасажирам переглядати електронну пошту, безперервно дивитися відеоролики та грати у захоплюючі онлайн-ігри. Саме на такі сервіси пасажири метрополітену регулярно витрачають до 70% мобільного трафіку.

МТС піклується про зручність абонентів

Столичний метрополітен – це важлива частина транспортної інфраструктури міста, що стрімко розвивається. Щодня підземкою користується близько 9 млн людей, як мешканців, так і гостей міста. При цьому багато пасажирів є клієнтами компанії МТС.

У середньому під землею жителі столиці проводять близько 20 годин на місяць. А цей час цілком можна витратити з користю – поспілкуватися з друзями у соціальній мережі або подивитися передачі та фільми.

Керівник Московського підрозділу МТС П. Кузнєцов заявив, що надання високоякісного зв'язку по всій столиці – це головне завдання компанії. Можливість користуватися послугами зв'язку в метрополітен дозволяє москвичам економити такий цінний ресурс, як час.

За даними оператора, щодня мережею в метрополітені користується приблизно 2 млн абонентів. Усього за тиждень пасажирами метрополітену витрачається в середньому 360 ТБ інтернет-трафіку. Примітно, що з січня 2019 року сумарний обсяг трафіку зріс майже в 5 разів, а обсяг мережі формату LTE – практично в 8 разів. Варто сказати, що МТС почала покривати мережею 4G столичне метро ще 2015 року. За всі роки в проект інвестовано вже більше 1, 7 млрд рублів.