Чим хороший Айфон 11 і чому iPhone X дорожче iPhone 11

Anonim

Особливості iPhone 11. Що вибрати - iPhone 11 Pro, з iPhone 10 або iPhone 11 - співвідношення ціни та якості. Шукаємо відповіді у статті.

Комплектація iPhone 11

iPhone 11 потрапляє до покупця у стандартній комплектації, властивій Apple: EarPods, наклейки, зарядний пристрій, різна документація і, звичайно ж, сам телефон. Придбати смартфон можна в різні колірні варіації – від фіолетового до класичного чорного.

Вбудована пам'ять

У нового айфона є кілька варіацій обсягу основної пам'яті, у продажу є моделі з 64/128/256 ГБ. Насправді навіть мінімального значення вистачить користувачеві по горло, навіть якщо він затятий фотограф, який любить зберігати всі знімки на пристрої.

Камера

Безумовно, з камерами у бренду проблем завжди не було. Ось і зараз компанія намагається тримати планку і радує своїх фанатів двома 12-мегапіксельними об'єктивами.

Встановлені об'єктиви дозволяють користувачеві створювати цікаві знімки як мінімум завдяки ракурсам, ширококутні все-таки. Подивитися хоча б на це:

Що щодо якості фотографій? Порівняно з минулими моделями, режим Smart HDR став трохи кращим. Хто не знає, він потрібний для балансу кольорів на знімку – темні відтінки не повинні контрастувати на тлі світлих. Якщо не використовувати ручну зйомку, Smart HDR буде працювати автоматично.

Слоуфи

Передняя камера не підводить інші об'єктиви – зйомка в 4К при 60 FPS є, якість залишилося тим самим, як і в попередників. Але з'явилася дуже цікава функція, сама Apple дала їй назву слоуфі. Вона дозволяє користувачеві знімати уповільнені відео

https://www.youtube.com/watch?v=7r6XE7ODVDg

Портретний режим

Портретний режим тепер працює навіть без знаходження особи користувача. Іншими словами, робити селфі стало трохи простіше - не потрібно паритися щодо ракурсу та розпізнавання смартфоном людини. До речі, цього дуже не вистачало в iPhone XR.

Нічна зйомка

Нічна зйомка стала ще кращою. Камера iPhone 11 розуміє, коли потрібно збільшити витримку та автоматично робить це. Користувачеві навіть нічого робити не треба, алгоритми все зроблять за нього.

Інтерфейс камери

Значні зміни торкнулися інтерфейсу камери. Деякі функції тепер розташовані угорі під стрілочкою, зум залишився внизу. З'явилася можливість одночасної зйомки на два об'єктиви.При такому режимі фотографію, отриману з ультраширококутної камери, можна буде додати до зробленого кадру в розділі «Правити». Так, кнопка зйомки тепер автоматично почне записувати відео, якщо її довго утримувати.

Процесор і ОЗУ

Флагман оснащений процесором A13 Bionic з шістьма ядрами, максимальна частота яких дорівнює 2, 65 ГГц. Щоб зрозуміти всі ці технічні точності, потрібно провести тестування у AnTuTu.

460777 балів – досить пристойний результат. Дивно, але iPhone 11 вдалося обігнати навіть свою Pro версію, у неї 454 843 очки.

ОЗУ в пристрої лише 4 ГБ. Незважаючи на те, що у конкурентів бувають значення вище, це не йде мінус яблучному гаджету. Пам'яті вистачає на будь-які дії, тому зайвий обсяг тут не потрібен.

Покращений захист від води

Якщо вірити Apple, смартфон може спокійно протриматися під водою близько 30 хвилин. Також компанія стверджує, що це вдвічі більше результатів iPhone XR, але заради справедливості, перевіряти сенсу не має ніякого.

Звук

У плані звучання пристрій працює як потрібно: без недоліків, але і без якихось явних переваг. Звук виходить зі стереодинаміків, чистий та гучний – що ще потрібно пересічному користувачеві? Послухати улюблену музику та подивитися пару фільмів вийде без проблем, але якщо людина є аудіофілом, доведеться шукати навушники дорожче – EarPods гарні, але на любителя.

Технологія Dolby Atmos створює навколо користувача об'ємний звук. Важко сказати, чи це справді настільки потрібна функція, але вона присутня і це радує.

І так, при прослуховуванні музики в навушниках тепер необов'язково віддавати другові одне «вухо» - функція спільного прослуховування дозволяє підключати дві пари або AirPods або Beats.

Автономна робота та акумулятор

Почнемо з обсягу – 3046 мАг. Значення невелике, особливо якщо порівнювати із величезними цифрами флагманів конкурентів. Однак, гаджета вистачає на 17 годин відео та 65 годин музики, що цілком непогано.

Зовнішній вигляд та ергономіка

У плані габаритів iPhone 11 відповідає решті флагманів на ринку. Він широкий, високий і має непогану вагу. Чоловіки навряд чи будуть відчувати проблеми під час роботи з пристроєм, а ось деяким жінкам гаджет може здатися надто важким.

Дизайн

Корпус залишився таким же, як і в iPhone XR. Додалася кількість доступних кольорів, асортимент розширився більш м'якими кольоровими варіаціями: фіолетовий, жовтий та зелений доступні для покупки.

Задня панель все ще залишається глянсовою, бічні рамки – металевими та матовими.Об'єктиви камери також розташовані у верхньому лівому кутку і захищені прозорим матовим покриттям зі скла. Заради справедливості, у Pro версії цей блок у плані дизайну реалізований краще. До того ж, із безрамковістю тут теж є невеликі нюанси. Відступи від країв до екрану злегка, але все-таки помітні.

Якщо користувач боїться за цілісність телефону, можна придбати фірмовий прозорий чохол. Він зроблений із жорсткого пластику, так що до помітної ваги пристрою доведеться додати ще й масу аксесуара.

Програмне забезпечення

IOS 13 привніс пристроям Apple досить багато нововведень, і звичайно ж, iPhone 11 вони торкнулися в першу чергу. До нових функцій відносяться:

  • Темний режим інтерфейсу. Він стосується всіх розділів iOS і створений таким чином, щоб кожен елемент відображався так само зручно, як і при класичній темі. Переключитися на новий режим можна в Пункті керування або за допомогою автоматичного включення.
  • Поліпшена робота портретної зйомки. Зміна інтенсивності світла так, як потрібно користувачеві.
  • Зміни у розділі «Фото». Тепер знайти потрібні знімки стало ще простіше, навігація за календарем допомагає знаходити фотографії по днях, місяцях та роках.
  • Поліпшення редагування фото. Асортимент фільтрів і функцій став ширшим.
  • Видеомонтаж прямо на телефоні. Будь-яке відео можна ділити на кадри, відображати, повертати та покращувати за допомогою деяких параметрів.
  • Поліпшення у сфері безпеки та конфіденційності. Тепер на деякі веб-сайти можна входити з облікового запису Apple. Збереження даних із підключених до Apple ID камер спостереження.
  • «Карти» стали ще зручнішими. Повороти в режимі віртуальної прогулянки зроблені плавніше, а 2D-карта надає ще більше корисної інформації.
  • Вкладка «Вибране». Відзначайте найважливіші місця та залишайте їх у найзручнішому місці.
  • Вкладка «Колекції». Тим, кому не вистачало заміток, може сподобатися це нововведення. Списки в колекціях складати зручно, а головне, їх можна відсилати іншим у вихідному вигляді.
  • Швидкі команди для Siri. Тепер можна створювати команди, які будуть виконуватися або натисканням або запитом для голосового помічника.
  • Прослуховування музики через AirPods спільно з друзями. Для цього потрібно дві пари аудіогарнітури.
  • Індивідуальне налаштування Memoji. Користувачі можуть створювати власні варіанти emoji з різними видами зачісок, макіяжів та подібними речами. Усі створені версії автоматично зберігаються в набори стікерів користувача.
  • Кастомізація власного образу. Створіть Memoji та використовуйте його як фото для контактів, всі користувачі пристроїв Apple зможуть побачити ваш новий вигляд.
  • Розширення роботи нагадувань за рахунок смарт-списків та оновленого Siri.
  • Панель інструментів. Додайте до нагадувань найпотрібнішу інформацію: дату, час, нотатки і все, що душа забажає.
  • CarPlay – покращення для автомобілістів. Оновлення інтерфейсу, додавання календаря та музики.
  • Зростання продуктивності. Покращення роботи пристрою в порівнянні з iOS 12. Розблокування за допомогою Face ID на 30% швидше. Збільшення швидкості відкриття програм до двох разів, зниження розміру файлів завантаження.
  • Доповнена реальність. Тепер об'єкти можна розташувати за і перед людиною.
  • Початок роботи сервісу Apple Arcade. Спеціально відібрані ігри для користувачів Apple з чудовим сюжетом та привабливим дизайном.
  • Розширення можливостей редагування та форматування тексту. Прокручування сторінок, електронних листів стало зручнішим, виділення тексту – ще простіше.
  • Багато інших невеликих змін, пов'язаних з фірмовими програмами Apple і функціоналом системи.

В цілому, всі нововведення iOS 13 йдуть iPhone 11 тільки на користь. Нова операційна система компанії може стати основним фактором придбання смартфона для деяких потенційних покупців.

ознайомитися з ОС можна за цим відео:

Вартість пристрою

Середня ціна пристрою в Російській Федерації знаходиться в межах 59900 рублів. Досить прийнятний показник, з урахуванням того, що іноді яблучні пристрої доходили в плані вартості до 100 000 рублів.

Який пристрій краще – iPhone 11 або iPhone 11 Pro

Назва пристрою Внутрішня та оперативна пам'ять Продуктивність Камера Автономна робота
iPhone 11 64/128/256

4 ГБ

460777 в AnTuTu

A13 Bionic

Два об'єктиви у головного модуля: ширококутний та ультраширококутний з роздільною здатністю 12 МП. Фронтальний модуль – камера 12 МП 17 годин – музика

65 годин – відео

До дня помірної роботи

iPhone 11 Pro 64/256/512

6 ГБ

454843 в AnTuTu

A13 Bionic

Три об'єктиви у головного модуля: ширококутний, ультраширококутний та телеоб'єктив з роздільною здатністю 12 МП. Фронтальний модуль – камера 12 МП. 18 годин – музика

65 годин – відео

До дня помірної роботи

В цілому, iPhone 11 підійде більше тим, хто хоче за прийнятну ціну придбати брендовий смартфон з усіма потрібними функціями. Pro версія краща для тих, кому потрібна хороша камера і більший обсяг обох типів пам'яті. У плані продуктивності пристрою нічим один від одного не відрізняються, по автономній роботі ситуація аналогічна.

Чому iPhone 10 дорожчий за iPhone 11

Багато хто дивується тому факту, що iPhone 11, що вийшов пізніше 10-ї моделі, коштує трохи дешевше. Насправді це пояснюється кількома простими розуміння моментами. Одинадцятий Айфон був випущений як пристрій, який буде доступний широким верствам населення. Якщо покупець хоче придбати гаджет з кращими характеристиками - він дивиться на Pro версію 11-ї лінійки iPhone. Звичайна модель має нижчу вартість і, відповідно, слабші технічні параметри або матеріали виготовлення.

Назва пристрою Екран пристрою Матеріал корпусу пристрою Наявність 3D Touch
iPhone 10 Super Retina HD

2436×1125

458 пікселів на дюйм

Нержавіючий метал і скло Присутнє
iPhone 11 Liquid Retina HD

1792×828

326 пікселів на дюйм

Скло та алюміній Відсутня
Питання експерту Так який гаджет краще купити – 10-й чи 11-й?

Універсальної поради бути не може. Кожен обирає за своїми потребами. Але навіть на основі невеликої кількості наведених даних можна зрозуміти, що iPhone 10 краще свого наступника як мінімум на вигляд і головне, екрану. Дисплей є однією з найважливіших складових будь-якого гаджета - від нього залежить якість картинки, що надається користувачеві, відгук на натискання користувача, зручність експлуатації. Наприклад, від мінімального та максимального значення яскравості залежить, чи можна буде переглядати вміст телефону на сонці або у темряві. Якщо вибирати між iPhone 11 та iPhone 10, варто зупинитися на першій моделі. Особливо вибір стане кращим, якщо покупець не женеться за преміальним дизайном і просто хоче отримати смартфон з повним набором функцій, не переплачуючи зайві гроші.