Які гарні навушники для телефону вибрати

Anonim

Музика супроводжує практично кожну людину. Ми слухаємо улюблені композиції на ранковій пробіжці, у громадському транспорті та просто вдома для підняття настрою. Останніми роками культура прослуховування пісень залишилася незмінною. Той, хто хоче занурити в музику всіх оточуючих, використовує спеціальні акустичні системи (провідні та бездротові колонки, а також динаміки розумних пристроїв).

Види навушників для телефону

Але все одно найпопулярнішим видом прослуховування музичних композицій є використання навушників. Це невеликий пристрій, який вставляється або накладається на вуха, завдяки чому людина повністю занурюється в процес і при цьому не турбує оточуючих.

Навушники діляться на кілька видів. І спочатку слід розглянути відмінності моделей типу конструкції. Вони бувають такі:

  • Вкладиші (вставні).
  • Внутрішньоканальні.
  • Накладні.
  • Повнорозмірні.

Вкладиші

Перший тип був дуже популярний у нульові роки XXI століття. Такі навушники є парою пристроїв, зовні схожих на гудзики. Вони вставляються у вуха, після чого людина може поринути у прослуховування улюбленої музики. Оскільки цей стандарт був розроблений далекого 1991 року, подібні навушники мають ряд недоліків. По-перше, вони мають не найкращу систему шумозаглушення через свою конструкцію. По-друге, від пластикових вкладишів дуже швидко втомлюються вуха.

Внутрішньоканальні

На зміну вкладишам прийшли внутрішньоканальні навушники, хоча перший тип досі користується певною популярністю.Пристрої другого типу встановлюються безпосередньо у вушний канал завдяки спеціальній силіконовій накладці, яку називають амбушюрою. З її допомогою забезпечується гарне шумозаглушення, а вушна раковина практично не втомлюється від довгого прослуховування музики.

Накладні навушники

Накладні навушники, як випливає з назви, встановлюються не всередину, а зовні. Таким чином, джерело звуку знаходиться за межами вушної раковини. Отже, канал органу слуху не втомлюється під час прослуховування музики. Х вуха. Плюс до всього в більшості випадків оточуючі чутимуть відтворювані композиції.

Повнорозмірні

Повнорозмірні пристрої дуже схожі на накладні, через що їх часто плутають. Однак навушники повнорозмірного типу не накладаються на вухо, а як оточують його, створюючи звуковий простір. У зв'язку з цим підвищується рівень комфорту (вуха не втомлюються) та значно покращується шумоізоляція.

Також навушники відрізняються за способами передачі сигналу. Вони можуть бути:

  • Провідні.
  • Бездротові.

Відмінності зрозумілі без додаткових пояснень. Потрібно лише відзначити, що поява бездротових пристроїв пов'язана з тим, що останнім часом багато людей почали займатися спортом, влаштовуючи, наприклад, ранкові пробіжки. У такому випадку дроти можуть завдати серйозних неприємностей, а Bluetooth-гарнітури готові прийти на допомогу.

Крім того, навушники відрізняються конструкцією випромінювача. Але на цю характеристику рідко хтось звертає увагу при виборі моделі. Так як внутрішньоканальні пари практично завжди мають арматурний випромінювач, а накладні та повнорозмірні ізодинамічний або електростатичний.

Як вибрати найкращі навушники для телефону

Вирушаючи до магазину за покупкою нової пари навушників, потрібно визначити для себе сценарії їх використання.

  • Якщо це прослуховування музики в домашніх умовах або в поїздках, можна відразу відмовитися від бездротових моделей, оскільки на їх придбання піде значно більше грошей.
  • Далі все залежить від смаківщини та особливостей вушної раковини. Хтось не може носити внутрішньоканальні пристрої, тоді як інші люди терпіти не можуть навушники-вкладиші.
  • Повнорозмірні навушники в більшості випадків є ідеальним варіантом. Але тут знову ж таки необхідно враховувати вартість. Повнорозмірні пари значно дорожчі від інших типів. А якщо вони ще й бездротові, то потрібно готуватися викласти не менше 5-6 тисяч рублів. Проте якість їхнього звучання практично не викликає нарікань.
Питання експерту Телефон не мав роз'єму для навушників. Що ж робити?

Вирушаючи за покупкою, обов'язково зверніть увагу на те, чи телефон має роз'єм для навушників. Якщо його немає, вам доведеться використовувати дротові моделі з додатковим перехідником або робити вибір на користь Bluetooth-пристроїв.

Це далеко не всі критерії вибору відповідних навушників. Визначившись із конструкцією та способом передачі сигналу, необхідно уважно поставитися до характеристик пристрою. Адже саме в них закладено потенційну якість відтворення та наявність додаткових функцій. Наведемо кілька основних критеріїв.

Система шумоподавлення

Наявність цієї функції грає як у плюс, так і в мінус навушникам. Але все-таки система шумоподавлення має більше переваг. Пристрої з шумодавом повністю занурюють людину у процес прослуховування музики. Його не турбують сторонні звуки, а гучність не обов'язково викручувати на максимум.У результаті досягається класне звучання без шкоди для вух та музичних уподобань оточуючих.

Діапазон частот

Мабуть, головна характеристика, яку слід звертати увагу під час виборів навушників. Переглядаючи особливості тієї чи іншої моделі, людина завжди помітить показник 20-30000 Гц. Це те, в якому діапазоні частот працюють навушники. Чим він ширший, тим краще. Під час прослуховування музичних композицій користувач відчуватиме всю повноту треку.

Наявність мікрофона

Цей параметр відіграє важливу роль, якщо людина часто користується навушниками. Наявність мікрофона дозволяє розмовляти зі співрозмовником, не дістаючи з кишені телефон. Таке розширення мають як дротові, і бездротові моделі. Крім наявності мікрофона, потрібно звернути увагу на його якість, оскільки іноді людина на іншому кінці дроту дуже погано чує свого співрозмовника.

Навушники з мікрофоном прийнято називати гарнітурою.

Кращі дротові навушники для телефону

Спробуємо розібратися, які навушники зараз можна придбати серед провідних моделей. Такі пристрої здебільшого не дуже дорогі, а якість звучання практично не викликає питань. Однак деякі застереження таки є. Пропонуємо вам ознайомитися з рейтингом кращих моделей, поділених на кілька категорій за типом конструкції.

Вкладиші (вставні)

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Philips SHE3205 Найкраща модель за співвідношенням ціна-якість з гарним гучним звуком та можливістю використання в будь-яких погодних умовах. Від 500 руб ★★★★★
Meizu EP2X Недорога гарнітура від компанії Мейзу із вбудованим мікрофоном та кнопками регулювання гучності. Від 800 руб ★★★★★
Apple EarPods Найпопулярніші навушники, які прийнято використовувати зі смартфонами iPhone. Мають зручну конструкцію, але коштують дорожче за конкурентів. Від 2000 руб ★★★★★

Зупинимося на характеристиках моделей. Переможець нашого рейтингу має неймовірно широкий діапазон частот: 8-24000 Гц.Користувачеві вдається почути навіть найдрібніші подробиці музичної композиції. Опір також має відмінний показник 32 Ом, а наявність мікрофона дозволяє використовувати Philips SHE3205 як гарнітуру.

Meizu EP2X теж заслуговують на увагу. Вони добре сидять у вухах і мають відмінні характеристики:

  • Частотний діапазон – 20-20000 Гц.
  • Опір – 32 Ом.

Внутрішньоканальні

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Meizu Flow Краща внутрішньоканальна гарнітура за осудні гроші, що демонструє неймовірну якість звуку. Від 3200 руб ★★★★★
Fiio F9 Pro Просунуті навушники, які є найдорожчими в рейтингу. Але при цьому за немаленькі гроші користувач отримує якісні арматурні випромінювачі та багатий комплект. Від 12000 руб ★★★★★
Philips SHE3590 Навушники бюджетного класу, що мають все необхідне для прослуховування музики. Особливої ​​уваги заслуговує привабливий дизайн. Від 450 руб ★★★★★

Meizu Flow не випадково розташовуються на першому місці рейтингу. Ці навушники отримали широкий частотний діапазон (10-30000 Гц) та багатий комплект поставки, а їхня ціна за останній час впала в 2 рази.

Fiio F9 Pro – це, звичайно, модель преміального сегмента. Але є пояснення. По-перше, круті характеристики:

  • АЧХ – 15-40000 Гц.
  • Опір – 28 Ом.
  • Чутливість – 106 дБ.

По-друге, якість виконання та зручність посадки у вухах. Fiio F9 Pro варто вибрати в тому випадку, якщо ви не шкодуєте грошей на навушники.

Якщо бюджет підтискає, ідеальним вибором стане пара Philips SHE3590. Так, навушники не оснащені мікрофоном, зате вони мають широкий для свого класу частотний діапазон (12-23500 Гц) і двома парами змінних амбушюр.

Накладні

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Sennheiser HD 599 Досить дорогі навушники, які просто не можна обійти стороною через їх характеристики та якісні матеріали. Від 10000 руб ★★★★★
Harman Kardon Soho «Вуха» середньобюджетного класу з широким частотним діапазоном та знімним кабелем. Від 7000 руб ★★★★★
Koss Sporta Pro Недорога модель для занять спортом, яка готова порадувати якісним звуком. Від 2000 руб ★★★★★

Harman Kardon Soho трохи дешевше, але практично не поступаються як. Так, частотний діапазон трохи вже (20-20000 Гц), а імпеданс становить 32 Ом, але це практично не позначається під час прослуховування музики на телефоні.

Koss Sporta Pro найдешевші в нашому рейтингу хоча мають частотний діапазон від 15 Гц до 25 кГц і опір 60 Ом. Але через особливості конструкції і пластику як основний матеріал звучання все-таки далеке від ідеалу.

Повнорозмірні

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Sony MDR-XB950AP Кращі навушники у своєму класі, здатні порадувати дуже широким частотним діапазоном та якістю виконання. Від 4500 руб ★★★★★
Marshall Major III Навушники від перевіреної фірми, які навіть за своїх не найкрутіших характеристик радують звучанням. Від 4000 руб ★★★★★
JBL T450 Хороша модель у своєму ціновому сегменті, яка пропрацює для свого господаря довгі роки. Від 1000 руб ★★★★★

Sony MDR-XB950AP беззастережно перемагають у нашому рейтингу. Ці навушники мають частотний діапазон від 3 Гц до 28 кГц та опір 40 Ом. Кабель не такий довгий, але 1 метра і 20 сантиметрів достатньо для комфортного використання при підключенні до телефону.

Marshall Major III, в першу чергу, звертає на себе увагу за рахунок бренду. Але і якість матеріалів не дозволяє засумніватися у моделі. А ось характеристики далеко не найкращі:

  • АЧХ – 20-20000 Гц.
  • Опір – 32 Ом.

JBL T450 хороші, оскільки коштують лише 1 тисячу рублів. За ці гроші складно знайти якісні повнорозмірні навушники, але дана модель є винятком із правил з діапазоном частот від 20 Гц до 20 кГц та опором 32 Ом.

Кращі бездротові навушники для телефону

Бездротові навушники працюють за допомогою з'єднання Bluetooth. Так, подібний інтерфейс сильно позначається на автономності, однак у більшості випадків якість звуку не відрізняється від дротових моделей. Приклад тому – навушники з нашого рейтингу.

Вкладиші (вставні)

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Xiaomi Air 2 Недорогі навушники, що працюють за протоколом блютуз 5.0. Від 4000 руб ★★★★★
Honor FlyPods Стильна модель з непоганими характеристиками. Від 7500 руб ★★★★★
Apple AirPods 2 Оновлення Ейрподсів з найпросунутішими функціями для бездротових навушників. Від 12000 руб ★★★★★

Зовні Xiaomi Air 2 схожі на AirPods, але як дешевша копія. Щоправда, на характеристиках це не позначається. Навушники мають частотний діапазон від 20 Гц до 20 кГц і здатні працювати до 4 годин.

Honor FlyPods виглядають більш стильно, але й вартість у них вища. А ось у плані характеристик немає жодних переваг. Та ж АЧХ, а час роботи скорочено до 3 годин.

Apple AirPods 2 якісно обганяє всіх конкурентів, але вартість явно завищена. З основних переваг варто відзначити 5 годин автономності та радіус сполучення з телефоном до 45 метрів.

Внутрішньоканальні

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Xiaomi Redmi AirDots Ідеальне співвідношення ціни та якості в навушниках за тисячу рублів. Від 1300 руб ★★★★★
JBL T120BT Хороша модель з відмінними басами в стильному корпусі. Від 4000 руб ★★★★★
Samsung Galaxy Buds Брендові навушники від відомого виробника смартфонів, що працюють 6 годин від одного заряду. Від 8500 руб ★★★★★

Знайти конкурентів для Xiaomi Redmi AirDots дуже складно. Адже це єдині у своєму роді бездротові внутрішньоканальні навушники з непоганою АЧХ (20-20000 Гц) за таку невелику суму. Час автономної роботи – 4 години.

JBL T120BT дорожчий за головного конкурента, але і виглядають вони значно краще. Правда за характеристиками навушники ідентичні продукти Сяомі.

Samsung Galaxy Buds коштують значно більше обох конкурентів, проте за тривалістю роботи їм немає рівних. А ось якість звуку зовсім не виділяється.

Накладні

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Sony WH-CH400 Найкраща модель у своєму класі, що має зручну конструкцію. Від 1700 руб ★★★★★
Koss Porta Pro Wireless Досить дорога модель, здатна похвалитися широким частотним діапазоном. Від 5000 руб ★★★★★
AfterShokz Trekz Titanium Ціна навушників не зовсім виправдана, проте стиль та якість виконання не викликають нарікань. Від 6000 руб ★★★★★

Koss Porta Pro Wireless працюють лише 12 годин, а тому знаходяться лише на другому місці. Однак широкий частотний діапазон від 15 Гц до 25000 Гц гарантує якісніше звучання.

AfterShokz Trekz Titanium поступається двом попереднім моделям, оскільки працюють вони всього 6 годин, а інші характеристики можна порівняти з більш доступними Sony WH-CH400.

Повнорозмірні

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Philips SHB3075 Просунуті бездротові навушники повнорозмірного типу за адекватні гроші. Від 2000 руб ★★★★★
JBL T500BT Одні з найдешевших навушників у своєму класі, здатні порадувати 16-ма годинами автономної роботи. Від 2000 руб ★★★★★
Sony WH-CH510 Що непогані навушники, що мають невиправдано високу вартість. Від 3000 руб ★★★★★

JBL T500BT поступаються у плані характеристик:

  • Частотний діапазон – 20-20000 Гц.
  • Опір – 32 Ом.

Але при цьому дана модель працює на 4 години довше, хоча звук тут поступається «Філіпсам».

Sony WH-CH510 тільки замикають наш рейтинг, тому що за 3000 рублів можна купити пару навушників JBL. Але не можна заперечувати той факт, що саме модель Соні працює найдовше (аж 30 годин).

Найкращі бюджетні навушники для телефону

Підбиваємо підсумок нашого рейтингу та представляємо до вашої уваги список кращих недорогих моделей навушників як з проводами, так і без них.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Philips SHB3075 Бездротові навушники повнорозмірного формату, що забезпечують звучання, що зовсім не поступається провідним моделям. Від 2000 руб ★★★★★
JBL T450 Повнорозмірні навушники, які з'єднуються зі смартфоном по дроту та гарантують якісне звучання. Від 1000 руб ★★★★★
Xiaomi Redmi AirDots Бездротові навушники з дуже середнім звуком, але пропоновані за дуже низькою ціною. Від 1300 руб ★★★★★
Meizu EP2X Досить недорога гарнітура, що зручно сидить у вухах і гарантує хороше звучання. Від 800 руб ★★★★★
Philips SHE3590 Найдешевші навушники нашого рейтингу, які можуть розчарувати відсутністю мікрофона. Від 450 руб ★★★★★

Найкращі дорогі навушники для телефону

Не обійдемо стороною навушники преміального сегмента, на які потрібно звернути увагу.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Fiio F9 Pro Одночасно найдорожчі та якісні навушники в рейтингу. Від 12000 руб ★★★★★
Meizu Flow На тлі інших моделей ці навушники здаються недорогими, проте за якістю вони майже не поступаються конкурентам. Від 3200 руб ★★★★★
Samsung Galaxy Buds Бездротові навушники на Bluetooth 5.0 з відмінною автономністю. Від 8500 руб ★★★★★
Apple AirPods 2 Модель має невиправдано високу вартість, особливо якщо звернути увагу на якість звучання, що не особливо виділяється. Від 12000 руб ★★★★★
Sennheiser HD 599 Накладні навушники бездротового типу, зроблені з дуже дорогих матеріалів. Від 10000 руб ★★★★★