Як Айфон підключити до комп'ютера через USB

Anonim

Необхідність підключення Айфона до комп'ютера через USB-кабель зазвичай виникає, коли потрібно передати якісь файли з одного пристрою на інший. Однак це далеко не єдина причина.

Навіщо підключати Айфон до комп'ютера через USB

Окрім передачі даних, підключений до ПК Айфон дозволяє виконати такі завдання:

  1. Синхронізувати пристрій із програмою iTunes. Ця утиліта дозволяє без проблем переносити мультимедійні (відео, фотографії, музику тощо) дані з комп'ютера на смартфон і назад.Причому, якщо формат відео або картинки не підходить для перегляду вмісту на пристрої, iTunes запропонує форматувати файл під Айфон або персональний комп'ютер.
  2. Створення резервних копій для інформації, що зберігається у внутрішній пам'яті пристрою. Справа в тому, що якщо весь час перезаписувати якісь файли на Айфоні, то рано чи пізно можуть виникнути конфлікти та та чи інша програма просто відмовиться працювати. Щоб не довелося встановлювати заново програму або взагалі «зносити» операційну систему, можна скористатися «відкатом» - просто завантажуємо резервні копії даних з комп'ютера.
  3. Поліпшення роботи гаджета та його ОС. Такий пристрій, як iPhone, не дозволяє своїм власникам безперешкодно вносити зміни до системних файлів (наприклад, додавати рядки в програмний код або «розганяти» графічну карту). Однак це можна зробити, якщо підключити пристрій до стаціонарного комп'ютера та скористатися спеціальними утилітами – актуально лише для досвідчених IT-фахівців.
  4. Відновлення або оновлення операційної системи. Завантажувати гігабайти файлів з інтернету для того, щоб внести незначні зміни до iOS – завдання не з приємних, оскільки потребує багато часу та ресурсів. Однак якщо підключити пристрій до комп'ютера зі швидкісним інтернетом, завдання полегшується в рази. Ну а у разі якихось проблем можна просто зробити «відкат» системи, відновивши резервну копію даних.

Це основні причини, з яких люди зазвичай підключають Айфон до свого ПК або ноутбука. Також варто відзначити, що в деяких випадках подібна дія може замінити заряджання пристрою (наприклад, якщо зламався блок живлення зарядника). Така інформація не те щоб сильно полегшить життя, проте тримайте її в голові на випадок екстреної ситуації (раптом телефон розрядиться, а під рукою виявиться лише USB та ноутбук).

Підключення через USB: переваги та недоліки

Багатьом із власників сучасних смартфонів добре відомо, що USB-кабель - це далеко не єдиний інструмент, за допомогою якого можна підключити Айфон до комп'ютера. Наприклад, після оновлення iOS до версії 5.0, власники «яблучних» пристроїв також отримали можливість підключатися до «пекарні» за допомогою Wi-Fi. Грунтуючись на цій інформації, давайте постараємося з'ясувати, які переваги та недоліки має консервативний метод, порівняно з новим:

Переваги Недоліки
Гарантована висока швидкість підключення (від 3 Гбіт/сек) та відсутність обмежень щодо передачі даних Пристрій стає просто «прив'язаним» до комп'ютера «шнурком» - не надто зручно
При підключенні пристрою до ПК за допомогою USB-кабелю воно заряджається, а при використанні Wi-Fi – витрачає енергію Гаджет займає один із слотів для USB, що особливо незручно у разі використання ноутбука
Процедура підключення телефону через USB дуже проста – з нею може впоратися навіть повний «чайник» Пристрій починає сильно нагріватися, коли довгий час знаходиться підключеним до ПК
Тільки за допомогою підключення через кабель можна зробити відновлення даних за допомогою резервної копії USB-кабель має властивість з часом ламатися, особливо якщо з ним неакуратно поводитися

Як вибрати USB-кабель

Вибір відповідного USB-кабелю – дуже важлива процедура, яку користувачі Айфонів в більшості випадків нехтують. Адже від цього безпосередньо залежить не тільки швидкість передачі даних, а й те, як довго прослужить шнур.Отже, вибираючи USB в магазині, варто керуватися такими принципами:

  1. Вибирайте кабель з максимальною довжиною – зайвий метр дроту сильно не завадить, а ось його нестача може сильно ускладнити життя.
  2. Не купуйте старі версії з 30-контактним роз'ємом, якщо у вас модель iPhone 5 і вище – для такого пристрою передбачений кабель Lightning.
  3. Звертайте увагу на країну-виробника кабелю, китайські USB краще оминати.

Перше підключення

Перше підключення Айфону до стаціонарного комп'ютера також викликає у користувачів чимало питань. А вся справа в тому, що люди натискають не на ті галочки, які слідують, після чого не можуть повернутися до початкових налаштувань, а Айфон відмовляється обмінюватися файлами з ПК.Щоб цього не сталося з вами, обов'язково дотримуйтесь цієї інструкції за першого коннекту:

  1. Вставте кабель у телефон та комп'ютер, після чого натисніть кнопку «Дозволити» на екрані, який з'явиться на iPhone. Якщо цього не зробити, то телефон просто заряджатиметься за допомогою USB, але не передаватиме дані.
  2. Заходимо в «Мій комп'ютер» і бачимо в розділі «Пристрої та диски» назву нашого iPhone. Варто натиснути на ярлик правою кнопкою миші і вибрати пункт «запуск від імені адміністратора» - це дозволить вносити зміни до телефону.
  3. Щоб перейти до перегляду файлів, які зберігаються на Айфоні, необхідно вибрати папку Internal Storage, після чого відкрити вкладку DCIM, а потім клацнути по папці 100APPLE. У цьому розділі зберігаються всі мультимедійні документи, які стосуються внутрішньої пам'яті.

Способи з'єднання

Як уже говорилося раніше, існує кілька способів підключення Айфона до комп'ютера. Якщо ви вибрали USB-кабель, то у вашому розпорядженні також буде кілька методів, які дозволяють вносити зміни у внутрішню та зовнішню пам'ять пристрою. Кожен спосіб має свої переваги, так і недоліки, тому ми вирішили коротко розповісти про них, а також залишити невелику інструкцію про те, як саме підключитися до ПК. Вся інформація, що вас цікавить, знайдеться в наступних розділах.

Через Айтюнс

iTunes – дуже поширена утиліта, про яку чули більшість власників пристроїв з операційною системою iOS. Вона дозволяє без зайвого клопоту робити передачу даних між смартфоном та ПК, а також відновлювати файли, використовуючи резервні копії. Однак, щоб правильно підключитися до неї, доведеться дотримуватися певної інструкції:

  1. Скачує iTunes на ПК, після чого встановлюємо його в будь-яку папку.
  2. Підключаємо Айфон за допомогою USB кабелю, заздалегідь запустивши програму.
  3. В вікні, що відкрилося, натискаємо кнопку «Довіряти» і вигадуємо пароль.
  4. Натискаємо на вкладку «Пристрої» (верхній кут iTunes та вибираємо наш iPhone).

Після цього можна переходити до потрібного розділу (фільми, музика, картинки, ігри тощо) та вносити зміни до цих папок та файлів. Якщо потрібно створити резервну копію якогось файлу, це можна зробити за допомогою пункту «Створити копію зараз».

Підключення без iTunes через провідник

Підключення телефону без iTunes також дозволяє проводити зміни у внутрішніх файлах iPhone, проте така процедура підходить досвідченим користувачам.Адже, наприклад, щоб завантажений з комп'ютера фільм міг відтворюватися на смартфоні, він повинен мати певний формат, дозвіл, а також перебувати у потрібній папці. Без дотримання цих умов файл просто відмовить відкриватися, а iTunes може позбавити людину зайвої мороки.

У розділі «Перше підключення» вже описувалася процедура коннекту iPhone до ПК без iTunes, так що загострювати на цьому увагу знову буде безглуздо. Зате можна зазначити, що тільки за такого способу підключення у власника з'являється можливість редагувати файли, використовуючи спеціальні програми (iTunes такого зробити не дозволяє, а лише дає можливість копіювати або видаляти дані).

Застосовуємо файлові менеджери

Крім iTunes, в інтернеті можна знайти чимало цікавих утиліт, які мають розширені функції. Наприклад, програми iTools або iFunBox не потребують постійного введення пароля при підключенні телефону до ПК, а також дозволяють вносити зміни до формату та якості файлу.Тим не менш, програми зроблені таким чином, щоб недосвідчений користувач не зміг зіпсувати відео або картинку - завжди можна відновити стару версію, скориставшись резервною копією. Загалом, синхронізація iPhone з ПК таким чином може також мати свої переваги і може здатися комусь навіть більш привабливою ідеєю, ніж використання iTunes.

iPhone як модем

Ще одна безперечна перевага USB-кабелю полягає в тому, що тільки з його допомогою власник старого iPhone може перевести свій пристрій в режим модему. Це означає, що телефон виконуватиме роль роутера і ви зможете вийти в інтернет із персонального комп'ютера. Хоча швидкість такого з'єднання бажає кращого. Тим не менш, через відсутність інших варіантів, цей метод іноді може сильно виручати. Ось інструкція, яка дозволить перевести iPhone в модем:

  1. Підключаємо смартфон до ПК і заходимо до розділу «налаштування».
  2. Відкриваємо вкладку «режим модему» і натискаємо кнопку «включити».
  3. В останньому вікні переводимо індикатор вправо, щоб він спалахнув зеленим.

Після цього персональний комп'ютер автоматично підключиться до мережі, яка доступна для підключення і власник зможе вийти в інтернет.

Як підключити Айфон до комп'ютера як флешку

Якихсь складнощів при підключенні виникнути не повинно:

  1. Вставляємо USB-кабель в комп'ютер.
  2. У вікні з ім'ям карти натискає на кнопку «Перегляд і копіювання даних».
  3. Відкриваємо потрібну папку та використовуємо її для зберігання або вилучення файлів.

Використання Айфона як флешка – цілком виправдана процедура, особливо якщо у вас немає під рукою USB-накопичувача, а є тільки телефон або кабель.

Як скасувати довіру

У деяких випадках користувачеві також може знадобитися скасувати довіру, яку надавав певний комп'ютер при підключенні до нього Айфона. Наприклад, якщо ви коннектилися до робочого ноутбука або ПК друга і не хочете, щоб будь-хто міг це повторити. Також вам може здатися, що для скасування довіри може знадобитися повторне підключення пристрою до комп'ютера – це не так. Досить просто зробити такі дії:

  1. Заходимо в налаштування iPhone.
  2. Знаходимо розділ «Основні».
  3. Гаркуємо список до кінця.
  4. Натискаємо кнопку «Скинути».
  5. Натискаємо на опцію «Скинути геоналаштування».
  6. Вводимо пароль для підтвердження дій.

Після цієї процедури Айфон скасує довіру до всіх пристроїв, що раніше підключаються, і буде знову запитувати його при повторному з'єднанні.На жаль, зробити скидання лише одного комп'ютера буде неможливо, так що вам доведеться знову підключитися до тих ПК, яким ви довіряєте, якщо ви хочете відновити довіру.

Як підключити iPhone до ноутбука через Bluetooth або Wi-Fi

Підключення Айфону через USB – зовсім не єдиний спосіб передачі даних між смартфоном та комп'ютером. Ви також можете підключитися за допомогою Bluetooth або бездротового інтернету Wi-Fi. Однак враховуйте те, що провести подібні операції вийде лише з ноутбуками, оскільки вони мають чіпи для прийому даних. Що стосується стаціонарного ПК, то для початку вам потрібно придбати приймача Wi-Fi або Bluetooth відповідно, після чого слідувати інструкції:

  1. Вставляємо приймач у USB-роз'єм і чекаємо, коли система встановить драйвера.
  2. У вікні установки програми натискаємо кнопки Next, Setup та Finish.
  3. Відкриваємо ярлик, що з'явився на робочому столі, після чого активуємо Wi-Fi або Bluetooth.
  4. Активуємо мережу на телефоні та переходимо до розділу «Пошук пристроїв».
  5. У списку вибираємо назву нашого комп'ютера та підключаємося.

Після цього ви можете обмінюватися даними з комп'ютером бездротовим способом. Однак враховуйте, що зробити резервні копії файлів таким методом не вийде - для цього обов'язково використовувати USB.

Помилки при підключенні

Залишилося лише розповісти вам про основні помилки, які роблять користувачі при підключенні телефону через USB:

  1. Помилки при спробах синхронізації пристрою з iTunes можуть виникнути в тому випадку, якщо у вас не оновлено операційну систему – заходимо в налаштування пристрою та оновлюємо її.
  2. Якщо індикатор заряджання при підключенні телефону заморгав, а комп'ютер не розпізнає iPhone, спробуйте використовувати інший порт – швидше за все, у вас збилися налаштування Windows.
  3. Якщо в процесі передачі відбувається переривання, спробуйте повторити процедуру бездротовим шляхом – можливо, USB кабель має деформацію контактів.

Як бачите, підключення Айфона до комп'ютера через USB - це дуже просте завдання, яке буде під силу практично кожному користувачеві. Однак намагайтеся уникати поширених помилок, щоб потім не довелося встановлювати налаштування. Для цього просто дотримуйтесь інструкцій, залишених у статті.