Як вимкнути функцію «Знайти iPhone»

Anonim

Перед продажем айфона необхідно обов'язково вимкнути функцію «Знайти iPhone». Це необхідно зробити для того, щоб потенційний покупець не мав проблем. Буває так, що людина купує айфон, а там ця функція не відключена. Зробити це можна самостійно, але потрібно знати, як правильно це зробити.

Навіщо відключати функцію «Знайти iPhone»

«Знайти iPhone» - це особлива функція, яка за необхідності допоможе швидко знайти мобільний пристрій. Крім того, ця функція допоможе віддалено стерти дані, що зберігаються на смартфоні. Аналогічною опцією оснащені усі яблучні пристрої. Завдяки цій функції можна:

  • Визначити, де знаходиться телефон;
  • Активувати режим зникнення пристрою;
  • Дистанційно стерти дані;
  • Відтворити звук на мобільнику, щоб знайти його швидше.

Вимкнути цю функцію необхідно перед продажем айфона або перед тим, як здати його в ремонт.

Блокування активації не дозволяє користуватися мобільним пристроєм навіть після оновлення прошивки або відновлення. У будь-якому випадку необхідно ввести свій рідний Apple ID та пароль.

Як вимкнути «Знайти iPhone»

Вимкнути функцію «Знайти iPhone» можна кількома способами. У будь-якому випадку для деактивації опції необхідно ввести Apple ID та пароль, без цього вимкнення виконати неможливо.

1. Де вимкнути «Знайти iPhone» у налаштуваннях iCloud

Деактивацію цієї функції можна виконати лише за кілька хвилин. Алгоритм дій такий:

  • Для початку слід розблокувати свій айфон;
  • Заходять до налаштувань і тут вибирають пункт «iCloud»;
  • Перегортають сторінку до самого низу, тут потрібно знайти розділ «Знайти мій айфон». Тут переводять тумблер у неактивне становище;
  • Далі система запросить дані від облікового запису Apple ID, а також пароль, їх потрібно ввести у відповідні поля;
  • Далі потрібно підтвердити свої наміри щодо відключення функції пошуку пристрою.

Щоб налаштування було виконано коректніше, після змін рекомендується перезавантажити свій мобільний пристрій.

2. Через повне відключення iCloud

Функцій iCloud на яблучних пристроях передбачено чимало. Сюди входить синхронізація пошти, контактів та календаря, нагадувань та нотаток, а також фотографії, документи та резервні копії. У iCloud входить і опція "Знайти iPhone". Всі ці опції можна відключити частково чи одразу. Для повного відключення всіх сервісів необхідно діяти так:

  • На айфоні заходять до Налаштувань і тут переходять до iCloud;

  • Клікають по рядку «Видалити обліковий запис» і підтверджують свої наміри;

  • На наступному етапі потрібно визначитися, що робити з даними Safari та контактами, їх можна видалити або залишити на мобільному пристрої;

  • Далі система запитує Apple ID та пароль, до якого прив'язаний яблучний пристрій. Їх потрібно ввести у відповідні віконця;

  • Після цього всі функції iCloud будуть відключені, при цьому повідомлення про відключення на електронну пошту можна не чекати.
Як показує практика, айфони з включеною опцією «Знайти iPhone» частіше повертають власникам. Це пов'язано з тим, що для іншої людини такий мобільник просто марна цегла, тому що він не знає пароля.

3. Через додаток

Якщо айфон був втрачений або вкрадений і до нього немає доступу, то відключити функцію «Знайти iPhone» можна з будь-якого іншого пристрою на базі операційної системи iOS. Послідовність дій така:

  1. На робочому столі запускають стандартний додаток «Знайти iPhone».

  2. Вводять свій Apple ID та пароль.

  3. Чекають, доки статус всіх прив'язаних до облікового запису пристроїв оновиться.

  4. Знаходять у переліку всіх пристроїв потрібне, яке слід видалити, і пересувають бігунок вліво. Праворуч з'явиться кнопка Видалити.

  5. Варто звернути увагу, що видалити через програму можна тільки яблучні пристрої, не підключені до мережі інтернет, зі статусом офлайн. Якщо айфон підключено до інтернету, то на появу кнопки Видалити можна не чекати.

  6. Підтверджують свій запит на видалення. Після цього телефон буде видалено зі списку, і його можна буде відновити через iTunes або Recovery Mode. Блокування активації не може заблокувати айфон на початковому етапі налаштування.
  7. У нормальному стані для відновлення даних із резервної копії або їх видалення потрібно вимкнути функцію «Знайти iPhone», при цьому робити це потрібно на мобільному пристрої. Без цього iTunes не виконуватиме запит.

4. Через ПК

Функцію «Знайти iPhone» можна вимкнути через комп'ютер, використовуючи однойменну програму в iCloud.com. Для управління айфоном потрібно зайти на офіційний сайт і слідувати інструкціям.

  1. Зайти на сайт icloud можна з будь-якого комп'ютера або планшета, підключеного до Інтернету. Далі потрібно авторизуватися в системі, ввівши Apple ID та пароль, які прив'язані до айфону.
  2. В меню, розташоване вгорі сторінки, слід натиснути на розділ «Всі пристрої» і вже тут вибрати свій смартфон, для якого потрібно відключення функції «Знайти iPhone».
  3. Натискають на розділ «Стерти» і підтверджують свої наміри.
  4. Вводять пароль і двічі клацають на пункт Далі. Після цього потрібно натиснути кнопку Готово.

Запит ставиться в чергу і буде виконано відразу після того, як айфон підключиться до інтернету.

Чи потрібний пароль від Apple ID для відключення

Запитання експерту Я забув пароль від Apple ID. Він потрібен для відключення?

Функція «Знайти iPhone» має своєрідний режим самозбереження, а якщо бути точним, то блокування активації (Activation Lock). Таке блокування не дозволяє вимкнути пошукову функцію без попереднього введення Apple ID та пароля, встановлених на яблучному пристрої. Тому однозначно – пароль потрібен.

Якщо не вдається вимкнути функцію «Знайти iPhone»

Фахівці компанії Apple розробляють девайси з таким розрахунком, що вони будуть використовуватися лише одним власником і потім не перепродуватимуться.Але життя вносить свої корективи, багато користувачів купують айфони не в магазинах, а з рук. Навіть якщо продавець скинув усі налаштування до заводських, але не відключив функцію «Знайти iPhone», то у покупця можуть виникнути проблеми.

У цьому випадку бажано знайти колишнього власника та попросити зняти блокування. Це не займе багато часу, але убезпечить нового власника айфону.

Якщо знайти продавця не вдається, можна звернутися до служби підтримки Apple. Але треба бути готовим до того, що навіть за наявності всіх документів на телефон у проханні може бути відмовлено.

При покупці айфона з рук його рекомендується ретельно перевірити, на наявність різних паролів. Також варто записати контакти продавця мобільника та зберегти їх, оскільки може знадобитися звернутися за допомогою.