Як зробити

Anonim
Розробники корпорації Apple безперервно розширюють функціонал iPhone, проте зберегли дуже цікаву і корисну функцію, закладену ще в перших версіях пристрою. Це візуальне сповіщення про вхідний виклик або повідомлення у вигляді миготливого спалаху. Більшість користувачів про цю функцію навіть не підозрюють, а тим часом вона здатна полегшити використання девайсу і не пропустити важливий дзвінок або повідомлення.

Як увімкнути спалах при дзвінку iPhone

Щоб вхідний дзвінок або СМС-супроводжувалися не тільки звуковим і вібросигналом, а й багаторазовим миготінням ліхтарика, потрібно виконати кілька простих дій. Але для початку слід розблокувати свій девайс.

На робочому столі потрібно зайти в Головне меню і знайти в ньому іконку «Налаштування».

  • У розділі, що відкрився, вибрати пункт «Основні».

  • У вкладці, що відкрилася, знайти рядок «Універсальний доступ». Прокрутивши список, виберіть розділ "Слух".

Щоб активувати функцію, перейдіть до розділу «Спалах попереджень». Залишається тільки перемістити повзунок у положення «Включено».

Після закінчення нескладних маніпуляцій можна перевірити, попросивши когось зателефонувати та відправити SMS.У момент виклику світловий індикатор має спалахнути тричі. З цього моменту миготінням LED-спалаху супроводжуватиметься не тільки вхідні дзвінки, але також повідомлення та повідомлення, що надходять від сторонніх програм (наприклад, Контакт). Ця функція буде активною лише тоді, коли екран пристрою заблоковано. Якщо в момент надходження дзвінка телефон використовується, спалах не спрацює.

Як увімкнути спалах для тихого режиму

До речі миготіння спалаху можна активувати, якщо смартфон перебуває в беззвучному режимі. Цей варіант є актуальним для тих, хто часто знаходиться на вулиці або в інших галасливих місцях. Звукове сповіщення людське вухо навряд чи здатне вловити, а мерехтіння світла пропустити неможливо. Такий спосіб підходить і користувачам, які зберігають телефон у сумці, і часто не можуть його вчасно відшукати.

Перетворити свій Айфон на своєрідний стробоскоп можна так.

  • На головному екрані зайти в Меню та вибрати іконку «Налаштування». У списку вибрати «Основні».
  • Переглянути до пункту «Універсальний доступ» і виділити його. У вікні знайти розділ «Слух».
  • З переліку вибрати «Спалах попереджень».
  • На цей раз активувати потрібно повзунок, що знаходиться навпроти опції «Спалах у безшумному режимі».

Після завершення процесу слід також перевірити працездатність світлодіодної лампи смартфона. При вхідному дзвінку або повідомленні вона повинна блимати кілька разів. Цю функцію оцінили мільйони користувачів яблучних пристроїв і вважають її корисною, якщо смартфон перебуває в режимі «Не турбувати» або «Нічний дзвінок».

Як відключити спалах при дзвінку iPhone

Незважаючи на зручність, ця функція подобається далеко не всім власникам смартфонів Apple. Активувавши її на деякий час, багато хто бажає все ж таки її відключити, оскільки яскраве миготіння починає набридати (особливо в темний час доби). Зробити це так само просто.

Щоб світловий індикатор не блимав під час надходження дзвінків або повідомлень, слід зробити наступні дії.

  • Розблокувати екран. Перейти до Основного меню. Знайти іконку «Налаштування» та перейти до розділу.
  • Тут Потрібно вибрати пункт «Основні».
  • У наступному вікні з'явиться Рядок «Універсальний доступ».
  • Залишається переглянути список, що відкрився, і знайти «LED-спалах для попередження».
  • Переводимо повзунок у неактивний стан і все. Опція відключена.

Перевірити результат можна при першому вхідному дзвінку або повідомленні.

Чому функція не спрацювала

Деякі власники яблучних гаджетів скаржаться, що після активації функції спалах не працює. Існує безліч причин, що заважають повноцінно користуватися вбудованим світлодіодом, починаючи від пошкодження телефону під час падіння, і закінчуючи програмними помилками.Щоб усунути проблему, слід провести діагностику та виявити негативні фактори.

Проблема Рішення
Потрапляння вологи на окремі елементи камери Слід замінити модуль камери на новий. Вона та світлодіод прикріплені до одного шлейфу, тому замінити компонент окремо не вийде. Ремонт можна виконати самостійно.
Встановлення захисної плівки на задній панелі пристрою. У деяких випадках вона стає на заваді роботі спалаху Якщо на задній кришці є плівка, потрібно її видалити та протестувати Айфон
Перегрівання телефону під час використання. Вимкнути телефон і дочекатися, поки він повністю охолоне. Після цього повторити спробу.
Оновлення ОС. Вважається найпоширенішою причиною для iPhone 4s та пізніших версій Повернутися до використання більш ранньої версії операційної системи або дочекатися нової прошивки від розробника.
Апаратна поломка спалаху. Може статися внаслідок удару або падіння смартфона. Потрібна повна заміна компонента, оскільки ремонту не підлягає.
Установка «лівої» програми, яка часто зависає, та блокує доступ до необхідних функцій. Видалити програму. Якщо вирішити проблему не вдалося, скинути зміни до заводських налаштувань.
Проведення Jailbreak – надбудови, що розширює функціональність пристрою. Вона дозволяє встановлювати програми не тільки з App Store. Після цієї операції, Айфон автоматично знімається з гарантії. Повернути колишні функції можна, якщо виконати відкат до заводських налаштувань.
Спалах не працює зовсім. Провести тестування в різних програмах, і навіть встановивши сторонній додаток (наприклад, Ліхтарик). Якщо тут світлодіод спрацьовує, потрібно оновити стандартну програму Camera. Якщо ні, варто перевірити налаштування та переконатися, що воно включене до списку дозволених.

Проблеми бувають і через різні поломки смартфона. Розглянемо їх рішення

Як замінити камеру на iPhone

Щоб згодом девайс працював коректно, слід купувати тільки оригінальні комплектуючі. У спеціалізованому магазині необхідно придбати деталь задньої камери. На її шлейфі повинен бути вказаний серійний номер.

За допомогою п'ятигранної викрутки відкріпити від дисплея задню кришку.Вимкнути шлейфи від материнської плати за допомогою спуджера. Раніше встановлений модуль знаходиться у верхній частині – його слід зняти, попередньо вивернувши всі гвинти. Встановити новий та виконати всі дії у зворотному порядку.

Екстренне перезавантаження

Щоб усунути тимчасові несправності програмного характеру, необхідно натиснути та утримувати кнопку включення доти, доки на екрані не з'явиться слайдер. Вказівник, розташований з лівого боку, перемістити праворуч і дочекатися відключення пристрою.

Установка оновлень

Свіжі версії, як правило, містять удосконалену систему підтримки функціоналу смартфона та його безпеки. Щоб встановити нову прошивку, потрібно підключити аксесуар до джерела живлення, а потім з'єднати з маршрутизатором. Зайти в Налаштування, вибрати розділ "Основні", знайти у списку "Оновлення ПЗ". Активувати опцію «Завантажити та встановити».