Скільки коштує найдорожчий мобільний телефон у світі

Anonim

Якщо ви думаєте, що зараз найдорожчим смартфоном у світі є Samsung Galaxy Fold або iPhone 11 Pro Max у максимальній комплектації, то ви сильно помиляєтесь. Далеко не тільки характеристики впливають на підсумкову вартість пристрою.

ТОП-10 найдорожчих смартфонів у світі

Смартфон давно перестав бути виключно пристроєм для зв'язку зі світом. Зараз це стильний аксесуар, і показник високого рівня достатку. Багаті люди не відмовляють собі в задоволенні придбати апарат за нечувані гроші, щоб показати оточуючим свій добробут.

Сьогодні ми пропонуємо ознайомитися з рейтингом найдорожчих смартфонів світу на 2020 рік. Цінник, встановлений на деякі пристрої, сильно перевищує вартість п'ятикімнатної квартири в центрі Москви. Чи потрібно купувати подібний апарат - нехай кожна людина вирішить сама для себе. Ми ж пропонуємо ознайомитися з найдорожчими пристроями, вивчивши їх характеристики та особливості вибору матеріалів.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Falcon Supernova iPhone 6 Смартфон з великим алмазом на задній панелі корпусу, представлений у трьох колірних варіаціях. 2, 821 млрд руб ★★★★★
iPhone 5 Diamond Black Апарат від ювеліра Стюарта Х'юза, виконаний з використанням великої кількості діамантів. 930 млн руб ★★★★★
iPhone 4S Elite Gold Смартфон із золота та діамантів, яким володів президент великої держави. 583 млн руб ★★★★★
Diamond Rose iPhone 4 Айфон із рожевого золота, «яблуко» якого виконано з півсотні діамантів. 496 млн руб ★★★★★
iPhone 3GS Supreme Золотий смартфон з діамантовими вставками, який поставляється у великій скрині з дорогим оздобленням. 198 млн руб ★★★★★
iPhone 3G Kings Button Айфон від Пітера Алоїсона з великим діамантом, інтегрованим в кнопку «Додому». 155 млн руб ★★★★★
Amosu Call of Diamond iPhone 6 Смартфон, при виготовленні якого було використано понад 6000 діамантів. 154 млн руб ★★★★★
Aston Martin Racing 808 Апарат від відомого автомобільного виробника, виконаний у золотому корпусі. 1, 5 млн руб ★★★★★
Savelli Jardin-Secret White Ice Один із наймодніших смартфонів світу зі смарагдовими та діамантовими вставками. 682 тис руб ★★★★★
Lamborghini 88 Tauri Гаджет у корпусі із справжньої шкіри, розроблений спеціально для виробника елітних автомобілів. 372 тис руб ★★★★★

1 місце – Falcon Supernova iPhone 6 (2, 821 млрд рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей IPS, 4, 7дюймів, HD+
Основнакамера 8Мп (f/2.2)
Фронтальна камера 1, 2 Мп
Процесор 2-ядерний Apple A8
Видеоприскорювач PowerVR GX6450
Обсяг ОЗУ та ПЗУ 1/64Гб
Акумулятор 1810мАч
Розміри 138, 1x67x6, 9мм
Масса 129грамів (стандартна версія iPhone 6)
Ціна 2, 821 млрд рублів

Дивлячись на характеристики смартфона, дуже складно зрозуміти, чому його вартість можна порівняти з бюджетом деяких великих міст Росії. Адже апарат оснащений застарілим залізом: маленький екран з низькою роздільною здатністю, слабкий процесор, посередні камери і нікудишній акумулятор. Але що робити, якщо людина хоче мати найдорожчий смартфон у світі.

Корпус апарату виконаний з преміального металу, проте на задній панелі тут розташований великий алмаз прямокутної форми. Зрозуміло, він гарно мерехтить на Сонці, але не несе ніякої корисної функції крім неймовірної дорожнечі пристрою.

Людина, яка вирішила придбати цей смартфон, виявить, що вона випускається в трьох колірних модифікаціях. Також вони відрізняються видом металу, що використовується:

  • Рожеве золото.
  • 24-каратне золото.
  • Платина.

Оскільки апарат виготовляється на замовлення, підсумкова вартість може відрізнятися від представленої в таблиці. Все залежить від типу матеріалів та розміру алмазу.

Дешевше покупцю обійдуться моделі з блакитним і помаранчевим діамантом. Але все одно вартість опуститься не нижче 1 мільярда рублів, а значить Falcon Supernova iPhone 6 справедливо вважається найдорожчим смартфоном у світі.

2 місце – iPhone 5 Diamond Black (930 млн рублів)

Характеристика Параметр
Екран IPS, 4дюйма, 640p
Головнакамера 8Мп (f/2.4)
Фронтальна камера 1, 2 Мп
Чіпсет 2-ядерний Apple A6
Графіка PowerVR SGX543MP3
Пам'ять 1/64Гб
Батарейка 1440 мАч
Габарити 123, 8×58, 6×7, 6мм
Вага 112грамів (стандартна версія iPhone 5)
Ціна 930 млн рублів

Характеристики п'ятого Айфона зовсім не дозволяють його віднести до гідних пристроїв для використання в 2020 році. Однак вартість модифікації Diamond Black робить апарат другим у світі за підсумковою вартістю.

Всі смартфони iPhone 5 Diamond Black виготовляються вручну. Діаманти нанесені на фірмовий знак Apple, а також бічну панель. Крім того, дорогий камінь відчує покупець після дотику до кнопки «Додому». Усього пристрій отримав близько 6 сотень дорогоцінного каміння, а тому є одним з найдорожчих у світі.

Зараз купити апарат не вийде. Останнім замовником виготовлення гаджета був китайський бізнесмен, який любив дизайн класичних Айфонов. Але будь-який бажаючий за наявності кількох сотень мільйонів рублів може безпосередньо звернутися до Стюарта Хьюза для створення свого неповторного iPhone.

3 місце – iPhone 4S Elite Gold (583 млн рублів)

Характеристика Параметр
Екран IPS, 3, 5дюйма, 640p
Головнакамера 8Мп (f/2.4)
Передня камера 0, 3 Мп
Процесор ARM Cortex A9 (2 ядра)
Видеочип PowerVR SGX543 MP2
Обсяг пам'яті 0, 5/64Гб
АКБ 1432 мАч
Розміри 115, 2×58, 6×9, 3мм
Вага 140грамів (звичайна версія iPhone)
Ціна 583 млн рублів

Спрямованість пристрій чітко простежується у назві моделі, розробленої ювеліром Стюартом Хьюзом. Якщо порівнювати смартфон з iPhone 5 Diamond Black, одразу стане ясно, чому раніше розглянутий апарат дорожчий. У 4S ювелір змінив сам корпус, створивши власну «скриню».

За інформацією деяких інсайдерів, одним із власників даного апарату був чинний президент США Дональд Трамп.

Тепер технічна складова смартфона не витримує жодної критики. Апарат має застарілий роз'єм для заряджання та сполучення з комп'ютером, а габарити дозволяють поставити його в один ряд пристроїв для дітей. Тим більше, що iPhone 4S без роботи відомого ювеліра коштує всього 4-5 тисяч рублів на вторинному ринку.

4 місце – Diamond Rose iPhone 4 (496 млн рублів)

Характеристика Параметр
Екран IPS, 3, 5дюйма, 640p
Задня камера 5 Мп
Передня камера 0, 3 Мп
Процесор ARM Cortex A8 (2 ядра)
Видеочип PowerVR SGX535
Обсяг пам'яті 0, 5/32Гб
АКБ 1000 мАч
Розміри 115, 4×58, 5×9, 4мм
Вага 137граммов (звичайна версія Айфона)
Ціна 496 млн рублів

Дуже старий пристрій, який досі є одним із найдорожчих смартфонів світу.Висока вартість пояснюється використанням ряду дорогоцінного каміння. Наприклад, рамка смартфона виготовлена ​​з рожевого золота. Крім того, вона прикрашена півтисячю діамантів. Задня частина корпусу, зрозуміло, теж обійшлася без використання багатств надр нашої планети. Так «яблуко» ювелір-виробник вирішив зробити з 53 діамантів.

iPhone 4 зовсім не відповідає сучасним вимогам. Він дуже мініатюрний, швидко розряджається, погано фотографує і просто нестабільно працює. Але, напевно, знайдуться цінителі багатства, яких цей факт не зупинить.

5 місце – iPhone 3GS Supreme (198 млн рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей TFT, 3, 5дюйма, 480p
Задня камера 3Мп
Фронталка 0, 3 Мп
Процесор ARM Cortex A7 (2 ядра)
Видеочип PowerVR SGX535
Пам'ять 0, 25/16Гб
Акумулятор 1219 мАч
Габарити 115, 5×62, 1×12, 3мм
Вага 135граммов (звичайна модифікація Айфона)
Вартість 198 млн рублів

У 2009 році iPhone 3GS представником третього покоління мобільних пристроїв, випущених з-під крила Стіва Джобса. Популярність моделі пояснювалася просунутими характеристиками для того часу, і компанія Supreme не могла пройти повз цей факт.

При співпраці з відомим ювелірним агентством фірма, що займається випуском модного одягу, представила свою версію Айфона. Апарат був виготовлений із чистого золота, а на передній панелі розташувалося понад сотню невеликих діамантів. Зрозуміло, зміни зазнав і логотип Apple. У нього інтегрували ще 53 дорогоцінні камені.

Крім того, висока вартість смартфона пояснюється його упаковкою. Апарат поставлявся у 7-кілограмовій скрині з граніту, обробленого всередині шкірою та кашеміром. З технічного погляду смартфон зовсім не придатний для використання, але деякі олігархи досі намагаються перепродати його за означеною в таблиці ціною.

6 місце – iPhone 3G Kings Button (155 млн рублів)

Характеристика Параметр
Розмір екрана та тип матриці TFT, 3, 5дюйма, 480p
Основнакамера 1, 9Мп
Фронталка Нет
Чіпсет ARM Cortex A8 (2 ядра)
Графіка PowerVR MBX Lite
Пам'ять 0, 12/16Гб
Батарейка 1200 мАч
Габарити 115, 6×62, 3×12, 5мм
Масса 133грама (звичайна модифікація iPhone 3G)
Вартість 155 млн рублів

Цей апарат у 2008 році став лише другим Айфоном, проте зросла популярність пристроїв Стіва Джобса змусила відомих ювелірів звернути увагу на продукт виробництва компанії Apple. Подібні апарати зазвичай купували представники середнього класу, але Пітер Алоїсон вирішив зробити з iPhone пристрій для найбагатших людей світу.

Його версія iPhone 3G зроблена з 18-каратного золота. Причому під час розробки використовувалось 3 види даного металу:

  • Белый.
  • Жовтий.
  • Рожевий.

7 місце – Amosu Call of Diamond iPhone 6 (154 млн рублів)

Характеристика Параметр
Екран IPS, 4, 7дюймів, HD+
Головнакамера 8Мп (f/2.2)
Фронтальна камера 1, 2 Мп
Процесор 2-ядерний Apple A8
Видеочип PowerVR GX6450
Обсяг ОЗУ та ПЗУ 1/64Гб
Батарея 1810мАч
Розміри 138, 1x67x6, 9мм
Вага 129грамів (звичайна версія iPhone 6)
Ціна 154 млн рублів

iPhone 6 міг виявитися нижче в рейтингу, ніж iPhone 3G тільки в огляді найдорожчих моделей, чиї корпуси виконані з дорогоцінного каміння та металів. Amosu Call of Diamond – робота дизайнера Олександра Амосу. Він значною мірою видозмінив бічні грані та задню панель смартфона, залишивши передню без нововведень.

Ювелір працював над створенням цієї моделі протягом двох місяців.

8 місце – Aston Martin Racing 808 (1,5 млн рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей Не вказано
Задня камера 13Мп
Фронтальна камера Невідомо
Чіпсет 4-ядерний
Видеочип Не вказано
Обсяг пам'яті 2/32Гб
АКБ Невідомо
Габарити
Вага
Ціна 1, 5 млн рублів

Дивлячись на лідерів рейтингу, цей смартфон цілком можна назвати бюджетним пристроєм. Але, звичайно, подібні слова навряд чи поєднуються з цінником у півтора мільйона рублів. Апарат не оснащений крутою технічною начинкою, про яку відомо зовсім небагато, проте має наддорогий корпус.

Модель випускалася разом зі спортивним автомобілем марки Aston Martn.

9 місце – Savelli Jardin-Secret White Ice (682 тис рублів)

Характеристика Параметр
Екран 4 дюйма
Основна камера Невідомо
Фронталка
Процесор
Видеочип
Обсяг пам'яті 2/32Гб
Батарея Не вказано
Розміри
Масса
Вартість 682 тис рублів

Щодо недорогий апарат, який заслуговує набагато більше уваги, ніж решта представників рейтингу. Так, він не найдорожчий, проте в плані дизайну його можна назвати найінноваційнішим.

Також при виготовленні Savelli Jardin-Secret White Ice використовувалися діаманти та жовте золото. Технічні характеристики виробник практично не висвітлює, але і не потрібно. Адже за відносно невисоку вартість користувач отримує дійсно преміальний апарат, яким можна похвалитися перед бізнес-партнерами.

10 місце – Lamborghini 88 Tauri (372 тис рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей IPS, 5дюймів, FullHD
Основнакамера 20, 7Мп
Фронтальна камера 8 Мп
Процесор 4-ядерний Snapdragon 801
Графіка Adreno 330
Пам'ять 3/64Гб
АКБ 3400 мАч
Габарити 159x80x13мм
Вага 252грама
Вартість 372 тис рублів

Зовсім дешевий апарат на тлі інших представників рейтингу. Він коштує лише 372 тисячі рублів. І це легко пояснюється типом використовуваних матеріалів. Тут, на відміну від інших дорогих моделей, немає жодних діамантів та золотих вставок. Зате задня панель корпусу виконана з натуральної шкіри.

Як зрозуміло з назви моделі, вона виготовлена ​​під чуйним патронажем виробника автомобілів Lamborghini. Логотип бренду нанесений на лицьову сторону гаджета та красується перед своїм власником.

ТОП найдорожчих кнопкових телефонів

Дорогими є далеко не лише смартфони, а й кнопкові телефони. У цьому дозволяють переконатись представники чергового рейтингу. У ньому представлені моделі, що не мають смарт-функцій, але при цьому стоять у десятки разів більше, ніж останній Айфон.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Diamond Crypto Smartphone Кнопковий телефон з просунутим шифруванням даних, виконаний у корпусі з дорогоцінного каміння та металів. 81 млн руб ★★★★★
GoldVish Le Million Апарат, виготовлений з величезної кількості діамантів. 80 млн руб ★★★★★
Gresso Luxor Las Vegas Jackpot Пристрій з африканського дерева, чорних діамантів та золота. 62 млн руб ★★★★★
Vertu Signature Cobra Телефон від відомого виробника преміальних мобільних пристроїв з рубіновою коброю на лицьовій панелі. 22 млн руб ★★★★★
Goldvish Equilibrium Телефон з непоганою начинкою, зроблений з титану, золота та справжньої шкіри. 545 тис руб ★★★★★

1 місце – Diamond Crypto Smartphone (81 млн рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей Не розголошується
Задня камера
Фронталка
Процесор
Видеочип
Пам'ять
Акумулятор
Габарити
Вага
Вартість 81 млн рублів

Найдорожчий кнопковий телефон у світі на 2020 рік. Виробник не афішує його технічну начинку, дозволяючи ознайомитись лише з вартістю пристрою.Втім, деякі особливості, крім дизайну, все-таки відомі. Цей апарат відрізняється тим, що шифрує всі способи передачі даних від SMS до інтернету. Тому його обирають олігархи, які дбають про свою безпеку.

2 місце – GoldVish Le Million (80 млн рублів)

Характеристика Параметр
Тип матриці та роздільна здатність екрана TFT, 320p
Основнакамера Є
Фронталка Нет
Чіпсет Не вказано
Графічний чіп
Пам'ять
АКБ 900 мАч
Габарити 110x46x17мм
Вага 198 грамів
Вартість 80 млн рублів

Цей апарат не далеко пішов від переможця рейтингу, якщо брати до уваги лише вартість пристрою. Але зовні помітно набагато більше відмінностей. Корпус телефону формою нагадує чохол для ножа, проте це справжній стільниковий апарат, з якого можна дзвонити, а також виконувати основні операції.

GoldVish Le Million свого часу потрапив до Книги рекордів Гінесса, як найдорожчий телефон у світі.

3 місце – Gresso Luxor Las Vegas Jackpot (62 млн рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей TFT, 2, 2дюйми, 320p
Головнакамера 2Мп
Фронтальна камера Нет
Процесор Не вказано
Видеочип
Обсяг пам'яті 30 Мб
АКБ 860 мАч
Розміри 116x47x16мм
Вага 120граммов
Вартість 62 млн рублів

У всьому світі словом «джекпот» позначається найбільший виграш. Але зараз можна знайти і дорожчі кнопкові телефони, ніж Gresso Luxor Las Vegas Jackpot. Однак модель все одно заслуговує на увагу і справедливо посідає третє місце в рейтингу.

4 місце – Vertu Signature Cobra (22 млн рублів)

Характеристика Параметр
Дисплей TFT, 1, 8дюйма
Задня камера Нет
Фронтальна камера
Процесор Не вказано
Видеочип
Пам'ять 1 Мб
Акумулятор 950 мАч
Розміри 122x42x16мм
Вага 215 грамів
Ціна 22 млн рублів

Втім, Vertu Signature Cobra залишається одним із найдорожчих телефонів світу. Технічні характеристики пристрою зовсім не виділяються, а ось дизайн повністю виправдовує назву моделі. Відмітна фішка – контур змії, зроблений із рубіну, який опоясує корпус. Також як матеріали використовуються смарагди та золото.

Анонсуючи цей телефон, виробник обіцяв доставити його на гелікоптері.

5 місце – Goldvish Equilibrium (545 тис рублів)

Характеристика Параметр
Екран TFT, 2, 4дюйми, 320p
Задня камера Є
Передня камера Нет
Процесор Невідомо
Видеоприскорювач
Обсяг пам'яті 8Гб
АКБ Не вказано
Габарити 123x49x15мм
Вага 185 грамів
Ціна 545 тис рублів

З такими матеріалами технічна складова йде на другий план, як і у випадку з будь-яким кнопковим телефоном. Але все-таки тут виробник не пошкодував встановити відразу 8 гігабайт вбудованої пам'яті і датчик Bluetooth, що, можливо, знадобиться багатому власнику гаджета.