Як видалити Фейсбук назавжди з телефону

Anonim

Акаунт у Фейсбук може бути досить корисним. За допомогою цієї соціальної мережі можна підтримувати контакти з родичами, читати нотатки тематичних спільнот та оперативно вирішувати виробничі питання. Сторінку Facebook часто використовуються для розміщення новин. При цьому особливо важливо опублікувати певну новину раніше за всіх в інтернеті. Але в деяких випадках у користувача виникає бажання деактивувати або навіть видалити свій обліковий запис. Розглянемо, як правильно це зробити, і які помилки можуть бути.

Як можна піти з Фейсбук

Видалити свій обліковий запис у Фейсбук можна по-різному. Програму можна тимчасово призупинити або видалити зовсім. У першому випадку всі дані залишаються на серверах компанії, і обліковий запис автоматично активується відразу після того, як користувач заходить до нього. Такий варіант оптимально підійде, якщо сторінку потрібно заблокувати лише тимчасово і є бажання обмежити доступ до інформації в профайлі.

Деактивація облікового запису

Щоб на час відключити свій аккаунт у Фейсбуці, спочатку потрібно зайти в додаток. Тут переходимо в меню налаштувань (це чорна стрілочка в правому верхньому куточку), в лівій колонці вибираємо вкладку Безпека, там клацаємо на рядок Деактивувати обліковий запис (цей рядок знаходиться в самому низу списку опцій). Після цього система видає попередження такого характеру:

Уважно читаємо і вникаємо в зміст написаного. Якщо наміри не змінилися, то потрібно натиснути на посилання «Деактивувати акаунт», це посилання розміщене відразу під текстом попередження.

Але система просто так не відстане від користувача. На екрані ще раз постає питання, чи впевнені ви в тому, що хочете деактивувати свій обліковий запис. Після цього випливе список друзів, які, можливо за вами будуть нудьгувати. Надається перелік причин, з яких користувач хоче розпрощатися із соціальною мережею. Тут треба вибрати щось потрібне і відмовитися від отримання розсилки від Фейсбуку електронною поштою. В останньому вікні, що з'явилося, натискають на пункт Відключити зараз.

Якщо ви є єдиним адміном свого облікового запису, то він деактивується відразу. В іншому випадку права адміністратора можна передати комусь іншому, вибравши відповідну кандидатуру в налаштуваннях адміністратора.

Збереження архіву та подальше видалення облікового запису

Якщо прийнято рішення видалити свій акаунт безповоротно, то тут алгоритм дій буде дещо іншим.

Для збереження:

  • Заходимо в налаштування, це чорна стрілочка в правому куточку зверху.
  • Вибираємо розділ Загальні налаштування облікового запису і тут натискаємо на посилання «Завантажити копію вашої інформації на Facebook» у самому низу станиці.
  • Тут натискають на зелену кнопку Почати створення архіву.
  • Перед цим система ще раз запитає пароль, тут треба ввести його і натиснути на кнопку повторно.

Далі доведеться почекати кілька хвилин, поки система скомпонує всю необхідну інформацію. Після завершення копіювання в розділі "Завантажити копію …" з'явиться зелена кнопка "Завантажити архів". Тиснемо і після цього завантажуємо.

Потім система перекине вас на спеціальну сторінку Facebook «Видалити мій аккаунт». Тут може знадобитися ввести свій логін та пароль, після чого натиснути на активну кнопку ОК.

Як видалити сторінку у Фейсбуці

Видалити свій профіль у Facebook можна не тільки з комп'ютера, але також з телефону або планшета. Може бути використаний спеціальний софт. За бажання видалити обліковий запис можна і через довідковий центр. У всіх випадках послідовність дій дещо відрізняється.

Видалити сторінку з телефону або планшета

При необхідності можна швидко видалити свій профіль Facebook з смартфона або планшета. Щоб видалити програму зі смартфона або планшета на операційній системі Андроїд, необхідно діяти так:

  • Переходять до налаштувань смартфона та відкривають диспетчер додатків;
  • Знаходять потрібну програму і стосуються ярличка;
  • Вибираємо «Параметри та конфіденційність», далі «Параметри»

  • Далі спливає віконце Управління, де потрібно вибрати рядок Деактивація та видалення.

  • Вибираємо перший варіант і натискаємо «Продовжити з вимкненням».

Щоб встановити програму заново, необхідно завантажити її ще раз у Плей маркеті.

Для видалення програми Facebook з iPhone або iPad необхідно діяти так:

  • Натискають і кілька секунд утримують ярличок програми4
  • Далі у правому верхньому куточку з'являється хрестик, який слід натиснути;
  • Підтверджують свої наміри, натиснувши на пункт Видалити.

Щоб заново активувати додаток на iPhone або iPad, його необхідно завантажити з фірмового магазину додатків.

Видалити профіль з ПК

З комп'ютера видаляють Фейсбук аналогічним чином. Заходять у загальні налаштування, з розділу Загальні переходять до розділу Ваша інформація на Фейсбук. Тут можна запросити завантаження архіву інформації на свій комп'ютер. Завдяки цій функції можна зберегти не тільки фотографії, розміщені в соціальній мережі, але також нотатки та коментарі.

Перед видаленням система запропонує ще раз просто деактивувати обліковий запис. Ця функція дозволяє без проблем відновити сторінку.

Всі збережені дані потім можна без проблем розархівувати і переконатися, що все збереглося правильно. Тут можна побачити список друзів на момент видалення та альбоми з фотографіями, враховуючи порядок їх розміщення в соцмережі.

Якщо рішення прийнято і обліковий запис вирішено видалити повністю, то:

  • Достатньо знайти в Налаштування
  • Натиснути на «Видалення облікового запису», а потім тиснемо «Видалити.

  • Затем ввести пароль від свого профілю, для підтвердження дій.

Якщо користувач раптом передумав видаляти обліковий запис вже після видалення сторінки, а таке теж буває, то досить просто ввести свій логін і пароль при вході в систему і скасувати видалення. Зробити це можна протягом 30 днів, після подання заявки.

Як піти з Фейсбука через довідковий центр

Якщо з якоїсь причини не вдається видалити свій обліковий запис звичним способом, можна завжди звернутися до фахівців довідкового центру. Контакти можна знайти у довідковій інформації, цей розділ є у налаштуваннях. Важливо докладно викласти спеціаліста свою проблему, тільки в цьому випадку можна розраховувати на допомогу. У довідковому центрі консультант може поставити кілька додаткових питань.

Як видалити бізнес-аккаунт

Щоб видалити бізнес-аккаунт, слід: зайти в налаштування та вибрати найнижчий пункт у списку – Загальні налаштування. При натисканні на пункт Видалити сторінку, Facebook попереджає, що у вас буде всього 2 тижні, щоб відновити профіль, якщо раптом з'явиться бажання.

Видалити програму можна і на телефоні. Для цього попередньо слід завантажити стандартну програму Фейсбук:

  • Натискають на налаштування.

  • Після чого нагорі екрана з'являється список сторінок, якими ви можете керувати. Слід вибрати потрібну сторінку, після чого натиснути на три точки вгорі, за якими приховано меню.
  • Далі натискають «Редагувати сторінку»
  • «Налаштування» - «Загальні».

  • «Видалити сторінку».

  • Потім підтверджують свій вибір. Інтерфейс соціальної мережі часто змінюється розробниками. Якщо щось не виходить, слід тапнути за загальною довідкою, де описано послідовність видалення та деактивації профілю.

Як видалити програму назавжди з телефону

Видалення стандартно, як і для інших додатків.

В Гугл Плей в рядок пошуку вносимо назву Facebook.

Коли програма висвітиться, натискаємо «Видалити».

Як скасувати видалення облікового запису

Скасувати видалення облікового запису можна протягом двох тижнів. Для цього заходять у систему, ввівши свій логін та пароль та натискають на кнопку Скасувати.

При необхідності видалити профіль у Фейсбук можна дуже швидко. За бажання можна попередньо зберегти всю свою інформацію, перекинувши її на комп'ютер.