Як відновити Вотсап на телефоні після видалення

Anonim

При використанні цієї програми можна зіткнутися з проблемами, які можуть виникнути несподівано. Однією з них є припинення доступу до облікового запису Ватсап.

Чому може припинитися доступ до месенджер

Це може статися з різних причин:

  1. Відбулося випадкове видалення.
  2. Було куплено новий пристрій і припинився доступ до Ватсап.
  3. Доступ пропав після оновлення операційної системи.
  4. Була неправильно встановлена ​​нова версія програми.

У цих та інших аналогічних випадках відновити дані можна після виконання нескладних процедур. Єдиним винятком є ​​видалення облікового запису. У цьому випадку отримання доступу до його даних не передбачається.

Як відновити Ватсап на телефоні після видалення

Після того, як програма була видалена з телефону обліковий запис не припиняє свого існування. Його можна відновити за умови, що копія даних збережена на смартфоні або зберігається на Google Диску або в iCloud (залежно від операційної системи, що використовується). Дії, необхідні для цього, залежать від операційної системи, що використовується.

Айфон

Якщо програма була раніше видалена з пристрою під керуванням iOS (наприклад, iPad або iPhone), потрібно виконати наступне:

  • Скористатися послугами AppStore для пошуку та завантаження WhatsApp.
  • Необхідно виконати його інсталяцію на Айфоні.
  • Потрібно запустити програму та авторизуватися. При цьому на телефон прийде код перевірки, який потрібно буде ввести. Потім треба ввести свій логін.

За наявності резервної копії на сайті буде запропоновано провести відновлення інформації. Для того щоб це зробити, користувач повинен підтвердити свою згоду на цю процедуру. В результаті через інтернет будуть отримані всі необхідні дані.

Андроїд

Для того, щоб знову отримати доступ до облікового запису, що раніше використовувався, потрібно виконати дії:

  • Перейти до магазину програм GooglePlay і знайти сторінку завантаження WhatsApp. Це зручно зробити, скориставшись пошуком, ввівши в нього назву програми.
  • Далі його скачують і встановлюють на Андроїд.
  • Необхідно запустити програму. Користувач побачить на екрані номер телефону та країну. Потім буде надіслано код перевірки, який необхідно буде ввести. Після цього залишиться вказати логін, під яким співрозмовники звертатимуться до користувача. Коли авторизацію буде завершено, сервіс зазвичай пропонує відновити дані на смартфоні.

Після того, як WhatsApp запропонував провести відновлення, користувач повинен вирішити, погоджується він на це чи ні. Якщо він відповість ствердно, далі потрібна інформація буде отримана на смартфон в повному обсязі. Однак тоді, коли власник телефону вибере відмову, ці дані надалі не можна буде отримати, вдруге програма не надасть такої можливості.

У цьому відео можна побачити, як відновити історію чатів, контакти, повідомлення у Ватсап

Якщо телефон вкрадено або втрачено

Коли смартфон втрачено, перш за все потрібно обмежити можливість чужої людини щодо використання сім-карти дозволить суттєво зменшити ризик виникнення неприємних наслідків.

Для цього потрібно звернутися до свого мобільного оператора для того, щоб зробити сім-карту неактивною. Це можна зробити, зателефонувавши до офісу або здійснивши особистий візит. У першому випадку оператор call-центру поставить кілька додаткових питань. При особистому візиті потрібно буде пред'явити свій паспорт. Після того, як клієнт ідентифікує свою особу, картку буде деактивовано.

Після цього, потрібно провести відновлення свого облікового запису. Для цього можна скористатися двома способами:

  1. Якщо є можливість скористатися послугою мобільного оператора з відновлення втраченого номера, то необхідно зробити це. В результаті буде отримано сім-карту з колишнім номером. Її вставляють у новий смартфон і проводять процедуру відновлення.
  2. Якщо немає можливості відновити старий номер, потрібно зв'язатися зі службою підтримки Ватсап і звернутися з проханням провести повну деактивацію попереднього облікового запису. Для цього потрібно на її електронну адресу надіслати лист із заголовком «Втрачений/Украден: Деактивуйте мій аккаунт». У його тексті в міжнародному форматі потрібно вказати номер телефону.

Якщо колишній номер відновити не вдалося, то реєстрацію в WhatsApp виконують заново та надалі працюють з новою сім-карткою.

Як відновити обліковий запис після видалення облікового запису

Якщо відбулося видалення, то дані стерти безповоротно. Після видалення облікового запису можливість заново до нього повернуться відсутня. Цю інформацію тепер не можна прочитати будь-яким чином.

Як відновити Ватсап на іншому телефоні зі старим номером

Для того, щоб отримати доступ до свого облікового запису, потрібно, щоб на цьому телефоні була колишня сім-карта. Робота месенджера прив'язана до телефонного номера. Щоб відновити доступ, потрібно зробити такі действия:

  1. Зайти на сторінку завантаження програми.
  2. Вибрати потрібну операційну систему.
  3. Клікнути за відповідним посиланням та встановити програму на смартфоні.
  4. Запустити Ватсап.

Після цього вхід до попереднього облікового запису буде зроблено автоматично.

Якщо забув пароль від WhatsApp

Це месенджер дуже популярний, ним користуються мільйони людей. Однак у новачків може виникнути питання про те, що можна зробити у разі втрати пароля. Насправді такої небезпеки для користувачів Ватсап немає.

Відновлення листування та медіафайлів у Ватсап

Дані можна відновити лише тоді, коли на телефоні або в хмарному сервісі збереглися зроблені раніше копії даних. В окремих випадках у такій ситуації може допомогти служба підтримки WhatsApp.

Відновлення листування за певну дату

При регулярному створенні резервних копій дані будуть зберігатися на смартфоні у великій кількості файлів, що відносяться до різних дат. У описаних у статті процедурах відновлення відбувається з останньої копії.Це з тим, що вона за умовчанням вважається найбільш актуальною. У деяких випадках може виникнути потреба скористатися даними, скопійованими на певну дату.

Для того, щоб це зробити, потрібно виконати такі дії:

  1. Запустити файловий менеджер.
  2. З його допомогою потрібно знайти каталог, в якому зберігаються зроблені раніше резервні копії. При цьому потрібно шукати папку «sdcard/WhatsApp/Databases» або схожу. Позначення "sdcard" відноситься до CD-картки. Можливо, потрібні дані зберігаються не тут, а у внутрішній або основній пам'яті.
  3. Зазвичай файл, який містить копію на певну дату, називається «msgstore-РРРР-ММ-ЧЧ.1.db.crypt12». Потрібно знайти дані, що стосуються тієї дати, яка потрібна користувачеві. Потім відбувається перейменування на «msgstore.db.crypt12». Цей файл залишається у вказаній папці. Позначення «crypt12» відповідає номеру протоколу, який використовується для шифрування.Крім цього варіанта можуть використовуватися "crypt9" або "crypt10". Це позначення необхідно зберегти в новому найменуванні.
  4. Ватсап потрібно деінсталювати, а потім встановити назад. При цьому буде запропоновано провести поновлення. Потрібно відповісти згодою.

В результаті буде виконано відновлення з підготовленого раніше файлу.

Чи можна переглянути віддалені фотографії та відео

Іноді при використанні месенджера відбувається випадкове видалення медіафайлів. Важливо пам'ятати, що сервер WhatsApp не зберігає таких даних у себе. Тому звертатися за ними до служби підтримки компанії немає сенсу.

Переглянути зображення та відео можна лише після відновлення. Це можливо за наявності резервних копій. Їх створення можна робити в ручному режимі або встановити в налаштуваннях регулярне виконання (наприклад, автоматичне щоденне копіювання).

Забезпечити збереження медіафайлів можна шляхом регулярного створення резервних копій та збереження на смартфоні або у хмарному сервісі. Картинки та ролики можна зберігати окремо та зберігати на смартфоні, комп'ютері або хмарному сервісі як звичайні файли.

Як настроїти резервне копіювання чатів

Для того, щоб розраховувати на відновлення інформації за потреби, потрібно забезпечити наявність резервних копій даних на сайті. Чим частіше відбуватиметься копіювання, тим більш актуальною буде відновлена ​​версія.

Щоб забезпечити регулярне збереження даних, потрібно скористатися налаштуваннями програми WhatsApp. Для цього необхідно зробити наступні кроки:

  1. Запустити додаток.
  2. Перейти до розділу налаштувань.
  3. Тапнути по рядку «Чати».
  4. Відшукати пункт «Резервна копія чатів».

Далі з'явиться сторінка, на якій здійснюється налаштування резервного копіювання. На ній у верхній частині буде вказано обсяг даних, які потрібно зберегти. У центрі сторінки знаходиться Зелена кнопка з написом "Резервне копіювання". Після натискання на нього буде зроблена повна копія даних програми.

Необхідно вказати періодичність, з якою відбуватиметься копіювання на Google Disk. Для цього зазвичай встановлюють цей параметр у «Щодня».

Коли відбуватиметься збереження, на екран смартфона видаватиметься відповідне повідомлення.

Можливий ще один спосіб збереження даних. Щоб ним скористатися, треба виконати такі дії:

  1. При вході в програму потрібно звернути увагу на головне меню у верхній частині екрана. На ньому натискають на зображення трьох точок і переходять в частину меню.
  2. Вибирають рядок «Надіслати чат поштою».
  3. Потрібно уточнити, чи потрібно передавати медіафайли. З одного боку краще зберігати чат повністю, з іншого - ці файли істотно збільшать обсяг даних, що передаються.

Після надсилання листа, його копія залишиться в чернетках електронної пошти і буде доступна для перегляду в подальшому.

Що робити при виникненні проблем з акаунтом

Тут коротко описані можливі ситуації, про які розказано у статті.

Опис ситуации Що робити Як знизити ризик проблем
Використання WhatsApp у нормальному режимі Користуватися сервісом Проводити регулярне копіювання та збереження даних
Втрата або крадіжка смартфона Відновити колишній номер, якщо неможливо - видалити обліковий запис
Випадково видалені дані Провести процедуру відновлення Проводити регулярне копіювання та збереження даних
Видалено обліковий запис Відновити неможливо

Кожне зі згаданих питань докладно розглянуто у тексті статті.

Втрата облікового запису або втрата даних при роботі з WhatsApp іноді трапляються і можуть стати проблемою для користувачів. Щоб знизити цей ризик максимально, необхідно дбати про регулярне збереження даних. У разі виникнення проблем можна скористатися засобами, описаними в цій статті.