Як оплатити інтернет Ростелеком через мобільний телефон

Anonim

Мобільні телефони є універсальним засобом зв'язку. Вони вміють здійснювати голосові дзвінки, приймати та надсилати текстові повідомлення та виходити в інтернет. Також їх можна використовувати як повноцінний платіжний засіб. Як сплатити інтернет від Ростелекому через мобільний телефон? Про це розповість наш огляд. У ньому ми розглядатимемо два основні способи проведення платежів:

В якості платіжного засобу використовується рахунок мобільного телефону;

Всюди є свої недоліки та переваги, які потрібно розібрати докладніше.

Оплата Ростелекому з рахунку мобільного телефону

Як ми вже говорили у своїх статтях та оглядах, мобільний телефон може використовуватися як повноцінний платіжний засіб. І якщо на рахунку є гроші, то ними можна сплатити різні товари та послуги. Як сплатити інтернет від Ростелекому через мобільний телефон? Для цього ми можемо скористатися сервісами мобільних операторів. Для початку розглянемо платіжний сервіс від мобільного оператора МТС.

Оплата через МТС

В мережі МТС працює послуга «Легкий платіж». Вона дозволяє оплачувати послуги та товари з мобільного телефону за допомогою мобільної версії сайту. Для проведення платежу потрібно знайти в каталозі послуги Ростелекому, скориставшись пошуковим рядком. Далі вказуємо номер договору, вибираємо тип платежу та вписуємо суму. В якості платіжного засобу вибираємо рахунок свого мобільного телефону, після чого переходимо на сторінку авторизації для введення логіну та пароля від свого особистого кабінету.Підтверджуємо платіж і чекаємо на прихід коштів.

Оплата через Білайн

Оплата послуг Ростелекому з рахунку Білайн відбувається на офіційному сайті чорно-жовтого оператора. Тут необхідно пройти в меню «Оплата та фінанси – Оплата послуг – Інтернет та ТБ». Далі знаходимо в каталозі послуги Ростелекому, вказуємо тип платежу та номер особового рахунку, вказуємо номер свого мобільного телефону (з нього відбуватиметься оплата) та суму. Далі переходимо до процедури оплати, дотримуючись підказок системи. Комісія за платіж складе 3%.

Оплата з рахунку Мегафон

Раніше на МегаФоні працював сервіс «Мобільні платежі», але потім майже весь функціонал перекочував у Qiwi-гаманець. Авторизуйтесь у гаманці, приєднайте до нього номер свого телефону, після чого знайдіть у каталозі послуги Ростелекому. Далі все відбувається стандартним чином – вказуємо тип платежу, суму та номер рахунку, а як платіжний засіб вибираємо рахунок свого мобільного телефону.

Платежі за послуги Ростелекому виробляються без комісії

Оплата з рахунку Теле2

Сплатити інтернет від Ростелекому через мобільний телефон Теле2 дуже легко – для цього в мережі працює послуга «Переклади та платежі». З її допомогою виконуються платежі на рахунки Ростелекому у всіх регіонах присутності оператора. Процес оплати відбувається так само, як і в інших операторів – із зазначенням номера особового рахунку, суми та типу платежу. Комісія за платіж становитиме 3%, але не менше 5 рублів. Переваги проведення платежів через стільникових операторів:

  • Не потрібні банківські картки;
  • Можливість прямої оплати зі свого рахунку (достатньо поповнити рахунок).

Недоліки:

  • Висока комісія у деяких операторів;
  • Потрібно мати у своєму розпорядженні смартфон або телефон з доступом до інтернету.

Оплата через мобільний банк

Як оплатити інтернет від Ростелекому через мобільний банк? Розглянемо цей процес з прикладу мобільного банку від Ощадбанку. Для цього потрібно зайти в інтернет-банкінг із комп'ютера (через браузер) і створити там шаблон платежу, вказавши регіон, оператора, тип платежу та суму. Після збереження шаблону ми можемо приступити до оплати – в якості платіжного засобу використовуватиметься банківська карта Створивши та зберігши шаблон, ми зможемо оплачувати послуги Ростелекому прямо зі свого смартфона, встановивши додаток "Сбербанк онлайн". Для цього потрібно виконати в ньому авторизацію та пройти до розділу «Платежі – Інші – Шаблони». Тут ви побачите раніше створений з комп'ютера шаблон і зможете провести по ньому оплату.

Переваги методики:

  • У більшості випадків платежі виконуються без комісії;
  • Легкість оплати через мобільні програми.

Недоліки:

  • Потрібна банківська карта, за яку потрібно платити;
  • Не завжди зручні мобільні банки.