Система відеоспостереження від Ростелеком: опис

Anonim
Зазвичай для охорони будинку або квартири використовується система централізованої охорони - просто кажучи, звичайна сигналізація з виходом на пульт охоронної фірми. Але є спосіб організувати ще один охоронний рубіж, причому із мінімальними витратами. Для цього нам знадобиться система відеоспостереження Ростелеком. Вона відрізняється простотою в монтажі та підключенні, дозволяючи спостерігати за тим, що відбувається в будинку з будь-якої точки світу.

Опис послуги «Відеоспостереження»

Хмарний відеоспостереження Ростелеком – це можливість цілодобового спостереження за будинком, квартирою або будь-яким іншим об'єктом у дистанційному режимі.Зазвичай для цього встановлюються камери та відеореєстратор із підтримкою трансляції через інтернет. Також можливе використання IP-камер, яким потрібні статичні IP-адреси. Одним словом, грошові витрати на монтаж та обслуговування будуть більшими, не кажучи вже про складнощі в налаштуванні.

Відеоспостереження від Ростелеком позбавить необхідності купівлі дорогих камер і відеореєстраторів. Тут взагалі не потрібне обладнання для запису, оскільки цим займаються сервери оператора. Традиційні відеокамери для роботи сервісу не підійдуть - тут потрібна камера, що купується в офісах Ростелекому. Вона підключається до інтернету через Wi-Fi, не створюючи складнощів у підключенні.

Установка відеоспостереження від Ростелекому проводиться так:

  • Придбаємо камеру відеоспостереження – про фінансові умови ми розповімо трохи пізніше.
  • Реєструємося на сайті smarthome.rt.ru, вказавши прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон проживання, адресу електронної пошти та контактний телефон.
  • Підключаємо камеру до мережі 220 В за допомогою адаптера живлення.
  • Заходимо в інтерфейс керування на вказаному вище сайті і додаємо в нього камеру, вказавши ім'я своєї мережі та пароль. При реєстрації відеокамери знадобиться її серійний номер, вказаний на наклейці із задньої сторони.
  • На екрані з'явиться QR-код – вважайте його камерою, після чого вона зможе підключитися до інтернету.

Система відеоспостереження в режимі онлайн готова до експлуатації.

Зверніть увагу, що до одного облікового запису можна підключити відразу кілька камер відеоспостереження. Розставте їх у ключових точках свого домоволодіння та спостерігайте за тим, що відбувається. Система обов'язково стане в нагоді за наявності в будинку дітей – тепер їх можна ненадовго залишати без нагляду (звісно, ​​це не стосується найменших дітей).

Для роботи з відеоспостереженням від Ростелекому потрібно фірмовий мобільний додаток.Завантажте його на смартфон, авторизуйтеся з логіном та паролем від системи. Тепер ви можете спостерігати на екрані те, що бачить камера. При використанні декількох відеокамер на дисплеї смартфона з'являться стоп-кадри, онлайн-трансляція можлива лише з однієї з них. Додаткова функція – детектування руху.

Характеристики відеокамери

Реалізована в рамках послуги з відеоспостереження камера має непогані характеристики. Кут огляду її об'єктиву становить 92 градуси, для кімнати цього цілком достатньо. Для роботи в нічний час передбачено інфрачервоне підсвічування, що б'є на 10 метрів. Роздільна здатність картинки складає 1280х720 пікселів – можна розглянути навіть дрібні деталі. Рівень яскравості зображення підлаштовується автоматично.

Комплектація:

  • Сама відеокамера з вбудованим модулем Wi-Fi.
  • Блок живлення для мережі 220 В.
  • Трьохметровий кабель живлення;
  • Монтажна пластина з клейкою основою.
  • Інструкція по використанню.

Гарантія – два роки з дня придбання.

Як підключити і скільки коштує

Підключення відеоспостереження здійснюється через вищезгаданий портал, там же здійснюється оплата за послуги. Через цей портал підключається послуга «Розумний дім». Купівля камери здійснюється двома способами:

  • В розстрочку на два роки – щомісячний платіж становитиме 300 руб/міс. Скористатися цією можливістю зможуть поточні або майбутні абоненти Ростелекому.
  • За 4990 рублів - рік обслуговування в подарунок. Підходить для клієнтів будь-яких інших провайдерів.

Дані умови дійсні до кінця 2017 року, надалі вони можуть залишитися незмінними або змінитися.Базова абонплата становить 300 руб/міс. До неї входять п'ять записуваних вивантажень по 30 хвилин кожна. Записи із системи відеоспостереження зберігаються на серверах Ростелекому 7 днів. Для роботи відеоспостереження знадобиться інтернет-канал зі швидкістю від 512 кбіт/сек.