Чому мене дратує Андроїд

Anonim

Цю історію до нас до редакції надіслала Тамара із Сургута. У жінки наболіло, так дістав її Андроїд. Ми публікуємо її лист.

«До мобільних телефонів я завжди ставилася рівно, не віддаючи перевагу тій чи іншій моделі. Досить довгий час користувалася телефоном Nokia 6303, який, до речі, багато разів падав, але продовжував служити вірою і правдою. Кілька років тому чоловік подарував мені iPhone, яким користуюся і досі, і який нарікань не викликає. Але не про це, хочу розповісти про те, як зіткнулася з ОС Android і чому пристрої на Андроїді мене дратують.

Довгий вибір

У більшості сучасних дітей поняття «нормальний телефон» – це не просто трубка, з якої можна дзвонити. Багато дітей старше 4 років вже мають певне поняття, що з телефону можна не тільки дзвонити, але й дивитися на ньому мультики та грати. Тому для нас не було дивним, що у третьому класі донька попросила купити їй нормальний смартфон, на якому є всі вищезгадані функції.

Що може бути простіше, ніж покупка смартфона? Але це лише на перший погляд. Перед нами, батьками, замаячила купа запитань.

  1. Ціна смартфона. Купувати надто дорогий пристрій бажання не було. Все-таки дитина ходить до школи, телефон у рюкзаку. Якщо раптом загубиться, щоб не було гірко та прикро. Коротше, хотілося дешево і сердито. Наявність більш-менш нормальної камери. Панночка ходить на танці, та й у школі часто бувають заходи, де хочеться зробити пам'ятні знімки.
  2. Пам'ять. Пам'яті хотілося більше, та ще й щоб слот був під флеш-пам'ять.
  3. Якість зображення. Ми розуміли, що з нового телефону дитина не лише дзвонитиме, але й переглядатиме на ньому мультики та гратиме.
  4. Розміри. Тут все виявилося досить сумно. Телефони, які відповідали всім нашим вимогам, були досить великими.

Після декількох днів вивчення телефонів вибір був зупинений на Homtom, одній зі свіжих модифікацій. Замовляючи товар в інтернет-магазині, проконсультувалися у менеджера, який докладно розповів.

Через два дні заповітна коробочка зі смартфоном була у нас. Зовнішній вигляд пристрою сподобався всім. Закруглені куточки, задня панель молочного кольору та діагональ екрану 5, 5 дюйма.

З усіма функціями смартфона розібралися швидко, дякую виробнику, інструкція додавалася досить докладна. Далі дочка попросила встановити Viber, YouTube та кілька дитячих ігор. Щастю дитини не було межі, але воно виявилося недовгим.

Чим розчарував Android

Незважаючи на те, що на смартфон було відразу встановлено блокатор реклами та антивірусник, реклама продовжувала сипатися. Закрити деякі рекламні ролики було дуже проблематично , тому що хрестик у правому кутку наполегливо не хотів натискатися. Приходило незрозуміле розсилання новин, на яке ніхто не підписувався, і самостійно встановлювалися загадкові програми. Телефон періодично чистили, видаляючи все непотрібне, але цього вистачало ненадовго.

Остаточно мене домогла пропозиція, що спливла на екрані “Хочеш побачити фотографії гарячих дівчат, тисни”. Тут я повністю пішла в себе. Що цікаво, при натисканні на кнопку відмовитись, запропоновані гарячі дівчата з'являлися у повній красі.

Але це ще не все, чим мене розчарував Андроїд. Порівнявши смартфони на різних операційних системах, можу з упевненістю сказати, як же тупить ОС Android.Натиснувши на одну з програм, іноді доводиться чекати близько хвилини, поки вона відкриється. Те саме відбувається при спробі повернутися на домашній екран, пристрій просто зависає.

Що в підсумку

В результаті на Homtom повністю заглючила операційна система. , А вони своєю чергою не відкривалися і видалялися. Відновити операційну систему самотужки не вдалося. Навіть на повернення до заводських налаштувань телефон адекватно не відреагував.

У результаті мобільник віднесли до сервісного центру. Відновили все дуже швидко і лише за 500 рублів. Але від користування смартфоном на Андроїді залишилися негативні враження.

У планах купівля нового смартфона на перевіреній операційній системі. А цей доведеться або продати, або комусь подарувати.

До речі, у племінниці планшет на Андроїді теж викликає масу нарікань. Багато ігор він взагалі не тягне, наприклад, "Том за золотом" та "Зомбі" постійно вибиває. Завантаження низки програм відбувається дуже довго, що дуже дратує».