Мультискрин Ростелеком: що це таке

Anonim

Оператор Ростелеком безперервно розширює можливості послуг, що надаються. Найбільш повною мірою це стосується цифрового телебачення. Нещодавно тут з'явився унікальний сервіс «Мультискрин». Він значно збільшив зручність цифрового ТБ та подарував абонентам можливість дивитися улюблені канали, фільми та серіали на будь-яких пристроях. Давайте подивимося, що таке «Мультискрин» від Ростелекому і як він працює.

Опис сервісу

Термін «Мультискрин» можна перекласти як «безліч екранів». Класичний телевізор можна дивитися тільки там, де він встановлений – у спальні, кухні чи залі.Якщо в іншому приміщенні також хочуть дивитися ТБ, доведеться купувати ще один телевізор. На щастя, абоненти цифрового телебачення від Ростелекому перебувають у вигіднішому становищі, адже вони мають можливість скористатися цікавим сервісом «Мультискрин».

Він дозволяє позбутися прихильності до телевізора або будь-якого іншого пристрою. докладний огляд. Це потужний сервіс, який створений для розширення функціоналу послуги «Інтерактивне ТБ». Він дозволяє отримати доступ до каналів, що переглядаються, і контенту практично на будь-яких пристроях.

Виглядає це приблизно так:

  • Ви купуєте якийсь фільм і отримуєте можливість переглянути його на іншому пристрої;
  • Ви дивіться фільм на ноутбуці і раптом вам знадобилося піти на кухню - поставте фільм на паузу, візьміть планшет і вирушайте на кухню, дивіться фільм далі, причому з того самого моменту;
  • Ви дивіться ефірне ТБ і раптом розумієте, що спізнюєтеся на роботу чи зустріч – натисніть на паузу і продовжите дивитися телепередачу на іншому пристрої, наприклад, на смартфоні.

Працює «Мультіскрин» від Ростелекома на ПК та на планшетах, на телевізорах Smart TV та на Айфоні. Працює і на фірмових телевізійних приставках. Сервіс функціонує на основі єдиного облікового запису. Для цього потрібно пройти просту процедуру реєстрації на порталі «Інтерактивне ТБ». можете скористатися системою. Купивши контент на одному пристрої, ви зможете переглянути його на Smart TV або смартфоні. Максимальна кількість пристроїв (для одного облікового запису) – 5 шт.

Процес підключення та налаштування

Налаштування «Мультискрину» від Ростелекому не потрібно – достатньо авторизуватися зі своїм логіном та паролем.Перед цим необхідно пройти реєстрацію на сайті Інтерактивного ТБ за адресою. Після цього ви зможете поповнити рахунок та почати перегляд контенту. Для перегляду ТВ-каналів потрібно підключити відповідний ТВ-пакет.

Далі авторизуємося на інших пристроях. Це можуть бути:

  • Ноутбуки та ПК;
  • Смартфони на Android та iOS;
  • Планшети на Android та iOS;
  • Smart TV Samsung і LG;
  • ТВ-приставка «Інтерактивне ТБ 2.0».

Багато абонентів запитують, як підключити «Мультискрин» від Ростелекому. Відповідаємо – ніякого підключення не потрібно, просто пройдіть процедуру реєстрації та подальшої авторизаціїТепер можна приступати до замовлення контенту – він представлений у категоріях «Серіали», «Фільми», « Передплати» та «ТВ». При виборі того чи іншого фільму чи серіалу ви отримаєте інформацію про його вартість.

Для поповнення особового рахунку на своєму обліковому записі використовуйте картки VISA та MasterCard. Інших способів поповнення рахунку чомусь не передбачено. Засоби, що є на балансі, ви можете використовувати на оплату будь-якого контенту з каталогу сервісу «Інтерактивне ТБ 2.0».