Відгуки про зв'язок Ростелеком

Anonim

Ростелеком є ​​найбільшим провайдером послуг зв'язку в Росії. Він підключає своїх абонентів до швидкісного інтернету, цифрового телебачення, проводить у будинки та квартири міські телефони. Також він займається стільниковим зв'язком. Відгуки про мобільний зв'язок Ростелеком такі, які слід було очікувати – позитивні та негативні, в зразковій пропорції 50/50, як і в будь-якого іншого оператора. Ми спробуємо розглянути найпоширеніші проблеми та знайти шляхи їх вирішення.

Особливості роботи мобільного зв'язку від Ростелекому

Ростелеком є ​​віртуальним стільниковим оператором, заснованим на інфраструктурі Теле2.Причому Теле2 фактично належить Ростелекому з усіма наслідками – це схожа цінова політика, майже однакова зона покриття, майже однакові технічні проблеми. В цілому оператор працює непогано, та й покриття з кожним роком стає все краще та краще. Але незадоволені абоненти знайдуться завжди.

Сотовий оператор Ростелеком, використовуючи інфраструктуру Ростелекома, дійсно має широку зону покриття. Але у деяких регіонах мережі немає. Тоді включається національний роумінг, який відрізняється високими розцінками на зв'язок. Під тиском ФАС вони дещо знизилися, але від цього не стали найвигіднішими. І з цим фактом абонентам доведеться змиритися.

Робота Ростелекома в Москві та МО

Оператор Теле2 прийшов до Москви нещодавно, коли решта операторів міцно влаштувалися на своїх законних місцях і набрали абонентів. Але поява дискаунтера викликала певний ажіотаж - оперуючи низькими цінами, йому вдалося досить швидко сколотити армію шанувальників.Засмучує абонентів одне – у столичному регіоні їм доведеться міняти свій мобільник, старі моделі тут не працюють.

Точніше, не старі, а ті, що не мають на борту підтримки 3G. Якщо немає підтримки третього покоління, зв'язок працювати не буде. І вдіяти тут нічого не можна – сучасним операторам невигідно будувати мережі стандарту 2G. Виходів у абонентів два:

  • Купити простий телефон за допомогою 3G – їх вартість становить від 2000 рублів.
  • Купити будь-який смартфон – моделей без 3G на ринку майже немає.
  • Активувати 3G у налаштуваннях телефону – у деяких моделях підтримка 3G є, але вона відключена в налаштуваннях.

Встановлюємо сімку Ростелекома в новий телефон, включаємо харчування - отримуємо робочий телефон. Альтернативного вирішення проблеми немає.

Проблеми з мобільним інтернетом

Відгуки про мобільний інтернет від Ростелекому не райдужні. І це цілком очікувано – важко зустріти абонента, який задоволений інтернетом телефоном. У деяких місцях він працює, в інших – гальмує та «глючить». В умовах міської забудови, де повно базових станцій, інтернет працює добре. У сільській місцевості та в невеликих населених пунктах спостерігається зворотна тенденція.

Але нарікати на погану якість мобільного інтернету не можна – необхідно розуміти, що його 100% працездатність можлива лише в лабораторних умовах. Насправді завжди будуть спостерігатися стрибки швидкості та завмирання. Вирішити проблему можна шляхом звернення до Ростелекома, але в більшості випадків це не дасть результатів.

Але є інший вихід – спробувати встановити СІМ-карту в смартфон з підтримкою 4G.

Низька якість обслуговування в офісах

Ми проаналізували відгуки абонентів мобільного зв'язку Ростелекому в інтернеті та з подивом виявили гігантську кількість скарг на співробітників офісів. Люди скаржаться, що ті не можуть пов'язати двох слів, не знають умов акцій, що проводяться, не можуть дати довідкову інформацію за чинними тарифними планами – перечитують дані з рекламних листівок. Також є нарікання на некоректне поводження фахівців з абонентами. Як боротися з цим, не порушуючи кримінальний кодекс, не дуже зрозуміло.

Проблеми з голосовим зв'язком

Є відгуки про те, що стільниковий зв'язок від Ростелекома не готовий надати якісну голосову телефонію – мовляв, рветься постійно, голос «булькає», у трубці чути незрозумілі перешкоди. Таке могло бути приблизно 2008 року, коли зона покриття була слабкою. У 2017 та 2018 роках, коли мережі Теле2 покрили всю Росію (а ми пам'ятаємо, що Ростелеком працює на основі Теле2), проблеми є хіба що на межі зони охоплення.

Втім, у будь-якого іншого оператора можна знайти місця зі слабким прийомом – закони фізики та поширення радіохвиль ніхто не скасовував.

Інші проблеми з Ростелекомом

Абоненти скаржаться і на багато інших речей, часто залишаючи просто неадекватні відгуки про Ростелеком на різних інтернет-майданчиках:

  • Ростелеком завищує ціни - і цим останні два роки займаються всі оператори, причому ігри з цінами пов'язані з тиском держорганів.
  • Неможливо додзвонитися – якщо засідати в бункері, то справді нікуди не додзвонишся. Взагалі, дивують люди, у яких взагалі жоден оператор не працює, навіть міський телефон та міський інтернет.
  • Проблеми з перенесенням номерів – дивно, але негативних відгуків щодо цього повно.
  • Ростелеком краде гроші – це складно коментувати, оскільки кожен випадок індивідуальний.Але в 99, 9% у списаннях винні самі абоненти мобільного зв'язку, які не бажають читати договори та умови, що телефонують на незрозумілі номери, відправляють маловідомі команди, які не вміють розібратися в найпростіших послугах і вічно вважають, що їм «щось повинні». Якщо з рахунку зникають гроші, загляньте в особистий кабінет та відключіть непотрібні послуги та опції.
  • «Не підключайтеся до Ростелекому, він