Який принтер краще купити для домашнього використання

Anonim

Принтер буде незамінною річчю в офісі. Але користувачеві може знадобитися надрукувати документ поза роботою. Щоб не шукати копіцентр для друку одного файлу, можна придбати принтер додому. Домашні пристрої відрізняються невеликими габаритами та доступною ціною.

Як обрати принтер - рейтинг найкращих моделей

Перш ніж купувати принтер для домашнього використання, необхідно визначитися для чого саме він знадобиться. Так, багато хто хоче роздруковувати фото будинку. Тоді знадобиться кольоровий принтер із можливістю такого друку.Якщо користувачеві не потрібно друкувати кольорові зображення, можна взяти звичайний чорно-білий пристрій.

При покупці домашнього принтера необхідно також звертати увагу на такі характеристики:

  • формат друку;
  • швидкість друку та розігріву;
  • Дозвіл;
  • ресурс картриджа.

Домашній принтер використовується для друку на А4, тому необхідно враховувати, щоб пристрій працював саме в такому форматі. Важливу роль і швидкість друку. Перед виходом першого листа обладнання має прогрітися. У середньому це триває 8-9 секунд. Нормальна швидкість друку 18-20 сторінок за хвилину.

Картридж у домашньому принтері повинен легко змінюватися або заправлятися. Крім того, його має вистачати на довго. Для домашнього друку цілком достатньо роздільної здатності 600 точок на дюйм. Перед покупкою варто звернути увагу на цей показник.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Epson L805 Пристрій з високими показниками швидкості та якості друку 20 тис. руб ★★★★★
Pantum P2207 Принтер з відмінними характеристиками та невисокою вартістю 6 тис. руб ★★★★★
Epson L132 Компактний принтер з високою швидкістю друку 10 тис. руб ★★★★★
HP Color LaserJet Pro M255DW Функціональне обладнання в дисплеєм та відмінною швидкістю 28 тис. руб ★★★★★
HP Ink Tank 115 Пристрій відрізняється економною печаткою та доступною ціною 10 тис. руб ★★★★★
Brother HL-L2340DWR Чорно-білий принтер з можливістю двостороннього друку 13 тис. руб ★★★★★
Canon PIXMA iX6840 Устаткування друкує не тільки документи, а й фото, недоліком буде висока вартість 21 тис. руб ★★★★★
Epson M100 Принтер надає безліч функцій, але має високу вартість 28 тис. руб ★★★★★
HP LaserJet Pro M15W Чорно-білий компактний принтер зі стандартною швидкістю та якістю 10 тис. руб ★★★★★
Epson L120 Принтер надає безліч функцій, але має суттєві недоліки 8 тис. руб ★★★★★

HP LaserJet Pro M15W

Принтер HP LaserJet Pro M15W відмінно підходить для домашнього використання в першу чергу через розміри. Він досить компактний і важить лише 3, 8 кг. Пристрій можна брати із собою у поїздки. Підключення до обладнання можна здійснити у різний спосіб. Один з найпростіших, Wi-Fi.Так, друкувати документи можна прямо з телефону.

Недоліком даної моделі буде відсутність кольорового друку. При цьому файли будуть роздруковуватись досить швидко, 18 сторінок за хвилину. Картридж потрібно змінювати кожні 1000 надрукованих сторінок.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку лазерний
Цвет монохромний
Дозвол, точок на дюйм 600
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за хвилину 18
Ресурс картриджа, сторінок 1000
Споживана потужність 210 Вт
Двохсторонній друк -
Передача даних USB, Wi-Fi, AirPrint
Вага 3, 8 кг
Габарити 346x189x159 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Можливість підключення принтера по бездротовій мережі Компактність Недорога перезаправка картриджів Лише ч/б друк Гріється при тривалій роботі Висока споживана потужність Вартість 8 Функціональність 6 Швидкість друку 8 Передача дані 10 Роздільна здатність 7 І 7. Принтер не висока вартість, але з хорошими характеристиками.

Epson L120

Принтер Epson L120 призначений лише для домашнього використання. Це з невеликим навантаженням. Варто відзначити і низьку швидкість друку. Але цей фактор пояснюється тим, що принтер струменевий.

Цей пристрій призначений і для кольорового друку. Але тут слід враховувати густину паперу. Принтер легко впорається з графіками та іншими об'єктами, які друкуються на стандартному папері. Але це не стосується друку фотографій. Устаткування замінятиме листи, які потім важко дістати.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку струменевий
Цвет цветной
Дозвол, точок на дюйм 720
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за хвилину 9
Швидкість кольорового друку, сторінок за секунду 4, 5
Ресурс картриджа, сторінок 4000
Споживана потужність 10 Вт
Двохсторонній друк -
Передача даних USB
Вага 2, 4 кг
Габарити 461x215x130 мм
Плюси та мінуси Економна витрата фарби Блок з фарбою винесений на бічну панель Компактність Часто замінюються аркуші, їх важко дістати Відсутність кабелю підключення до комп'ютера в комплекті Принтер можна підключити тільки по USB-кабелю Вартість 9 Функціональність 7 Швидкість друку 6 Передача даних 7 Роздільна здатність 8 Разом 7.4 Принтер невисокої вартості, але виконує лише призначені завдання.

Epson M100

Принтер Epson M100 друкує лише у чорно-білому форматі. При цьому показує високу швидкість. За хвилину пристрій може роздрукувати до 34 сторінок у досить високій роздільній здатності.

Перевага цієї моделі полягає в економності друку. Картридж потрібно міняти лише після 6000 сторінок, оскільки ємність чорнила становить 140 мл. При цьому сам принтер має досить високу вартість.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку струменевий
Цвет монохромний
Дозвол, точок на дюйм 720
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за хвилину 34
Ресурс картриджа, сторінок 6000
Споживана потужність 12 Вт
Двохсторонній друк -
Передача даних USB, LAN
Вага 3, 4 кг
Габарити 435x267x148 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Картриджа вистачає на довго Компактність Низька споживана потужність Пристрій досить простий у налаштуваннях Тільки ч/б друк Після тривалого простою потрібен час для запуску У стандартному режимі друку залишаються смуги Висока вартість Вартість 5 Функціональність 8 Швидкість друку 10 Передавання даних 9 Дозвіл 8 Разом 8 Висока вартість принтера пояснюється економією друку.

Brother HL-L2340DWR

Пристрій відрізняється високою швидкістю друку, від 24 сторінок за хвилину. При цьому є можливість двостороннього друку. Для підключення до принтера можна скористатися одним із запропонованих способів. Так, передача даних здійснюється за допомогою USB кабелю або бездротової мережі.

Brother HL-L2340DWR має невеликі розміри, але досить багато важить, 6, 9 кг. Лоток із папером знаходиться в обладнанні. Він розрахований на 250 аркушів. Щоб подивитися, скільки паперу залишилося, потрібно витягнути лоток.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку лазерний
Цвет монохромний
Дозвол, точок на дюйм 600
Швидкість друку першої сторінки, секунд 9
Швидкість друку, сторінок за секунду 26
Ресурс картриджа, сторінок 1200
Споживана потужність 455 Вт
Двохсторонній друк +
Передача даних USB, Wi-Fi, AirPrint
Вага 6, 9 кг
Габарити 356x360x183 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Можливість підключення принтера по бездротовій мережі Наявність двостороннього друку Лоток, в якому знаходиться папір, засувається в корпус Тільки ч/б друк Втрачається зв'язок з бездротовою мережею при довгому простої вартості 7 Функціональність 8 Швидкість друку 9 Передача даних 10 Роздільна здатність 7 8.2 Відмінні характеристики пристрою за доступною вартістю.

HP Color LaserJet Pro M255DW

Кольоровий принтер HP Color LaserJet Pro M255DW друкує зі швидкістю 21 сторінка за хвилину. Цей показник є досить високим для домашнього принтера. Модель можна назвати новою, вона випущена в лютому 2020 року.

В принтері 256 Мб вбудованої оперативної пам'яті. Цього достатньо для друку великих зображень. Пристрій можна назвати економічним. Перед дозаправкою потрібно надрукувати 1350 сторінок.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку лазерний
Цвет цветной
Дозвол, точок на дюйм 600
Швидкість друку першої сторінки, секунд 11
Швидкість друку, сторінок за секунду 21
Ресурс картриджа, сторінок 1350
Споживана потужність 337 Вт
Двохсторонній друк +
Передача даних USB, Wi-Fi, AirPrint, LAN
Вага 14, 8 кг
Габарити 392x419x248 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Можливість підключення принтера по бездротовій мережі Наявність дисплея Висока якість друку Висока вартість Необхідно купувати тільки оригінальні комплектуючі Вартість 5 Функціональність 10 Швидкість друку 9 Передача даних 10 Роздільна здатність 7 Разом 8.2 Відмінні характеристики, але висока вартість пристрою.

Canon PIXMA iX6840

У принтері Canon PIXMA iX6840 міститься блок із 5 фарб. Якщо одна з них закінчується, можна міняти окремо. Так не обов'язково купувати весь блок фарб. Ця модель дозволяє друкувати не тільки А4, а й у форматі А3.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4, А3
Технологія друку струменевий
Цвет цветной
Дозвол, точок на дюйм 2400
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за секунду 14
Ресурс картриджа, сторінок 375
Споживана потужність 24 Вт
Двохсторонній друк -
Передача даних USB, Wi-Fi, AirPrint, LAN
Вага 8, 1 кг
Габарити 584x310x159 мм
Плюси та мінуси Висока якість друку Можливість підключення принтера по бездротовій мережі Можна міняти тільки чорнило, що закінчується, а не весь комплект Маленький об'єм картриджів Вартість 6 Функціональність 8 Швидкість друку 7 Передача дані 10 Роздільна здатність 10 Разом 8.2 У принтера високі показники друку, пристойна вартість.

HP Ink Tank 115

Варто відзначити високу якість друку. На кольоровому принтері можна друкувати не лише документи, а й фотографії. Але тут слід враховувати низьку швидкість їхньої роздруківки. Блок із фарбою винесений на бічну панель. Завдяки цьому користувач завжди бачитиме, скільки ще фарби залишилося. Її вистачає надовго, міняти фарбу потрібно буде після 6 тисяч роздрукованих сторінок.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку струменевий
Цвет Кольоровий
Дозвол, точок на дюйм 1200
Швидкість друку першої сторінки, секунд 14
Швидкість друку, сторінок за секунду 19
Ресурс картриджа, сторінок 6000
Споживана потужність -
Двохсторонній друк -
Передача даних USB
Вага 3, 4 кг
Габарити 523x284x139 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Картриджа вистачає на довго Компактність Є можливість друку фотографій Блок з картриджем винесений на бік сторін Пристрій підключається тільки за допомогою кабелю Вартість 8 Функціональність 9 Швидкість друку 8 Передача даних 7 Роздільна здатність 9 Разом 8.2 Якісний принтер за доступною ціною.

Epson L805

Принтер Epson L805 має високу якість друку та швидкість. За хвилину можна роздрукувати до 37 аркушів. При цьому пристрій компактний. Надсилати файли на друк можна за допомогою USB кабелю або бездротової мережі.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку струменевий
Цвет цветной
Дозвол, точок на дюйм 1440
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за секунду 37
Ресурс картриджа, сторінок 1800
Споживана потужність 13 Вт
Двохсторонній друк -
Передача даних USB, Wi-Fi
Вага 6 кг
Габарити 537x289x187 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Можливість підключення принтера по бездротовій мережі Компактність Друк на CD, DVD дисках Висока якість друку Шум при роботі Вартість 6 Функціональність 9 Швидкість друку 10 Передача даних 9 Роздільна здатність 9 Разом 8.6 Відмінні характеристики пристрою за доступної вартості.

Epson L132

Ця модель принтера відмінно підходить для домашнього використання. Її можна придбати за доступною ціною, при цьому пристрій показує високу швидкість друку. Перевагою буде і економність друку. Картриджі потрібно міняти після 4000 роздруківок.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку струменевий
Цвет цветной
Дозвол, точок на дюйм 1440
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за секунду 27
Ресурс картриджа, сторінок 4000
Споживана потужність 10 Вт
Двохсторонній друк -
Передача даних USB
Вага 2, 7 кг
Габарити 482x222x130 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Картриджа вистачає на довго Компактність Передача даних здійснюється тільки за допомогою USB кабелю Вартість 5 Функціональність 6 Швидкість друку 8 Передача дані 10 Роздільна здатність 7 Разом 7.2 Принтер не високою вартістю, але з хорошими характеристиками.

Pantum P2207

Дана модель принтера чудовий показник співвідношення ціни та якості. Є моделі, характеристики яких вищі, але вартість значно відрізняється. Для домашнього використання цей принтер буде одним із найкращих. Висока роздільна здатність та швидкість друку будуть перевагами.

Характеристика Параметр
Формат паперу А4
Технологія друку лазерний
Цвет монохромний
Дозвол, точок на дюйм 1200
Швидкість друку першої сторінки, секунд 8
Швидкість друку, сторінок за секунду 20
Ресурс картриджа, сторінок 1600
Споживана потужність -
Двохсторонній друк -
Передача даних USB
Вага 5, 1 кг
Габарити 337x220x180 мм
Плюси та мінуси Висока швидкість друку Відмінна якість друку Компактність Недорога перезаправка картриджів Самостійне налаштування Тільки ч/б друк Вартість 10 Функціональність 8 Швидкість друку 9 Передача даних 7 Роздільна здатність 9 Разом 8.6 Відмінні характеристики та вартість пристрою.