Як зміцнити хребет?

Anonim
Хребет - це одна з головних частин нашого тіла. Якщо ми вважаємо що з органів є найголовнішим серце, то з кісток найголовнішим є хребет. Він бере на себе безліч функцій: захищає спинний мозок, дає стійкість всьому скелету, амортизує удари і поштовхи при ходьбі і бігу, задає тілу амплітуду рухів. Завдяки S-образним будовою нашого хребта людина ходить на двох ногах. З віком найчастіше саме ослабів хребет не дає рухатися також невимушено, як і в молодості.

травми хребта

Діляться пошкодження хребта на дві великі групи: ускладнені і неускладнені. Перші відрізняються тим, що задіюють спинний мозок, в результаті чого з'являються симптоми, такі як параліч, болі в кінцівках і знижена чутливість. Неускладнені пошкодження не зачіпають спинний мозок.
З фізичних травм поширені ушкодження хребців. Виникають вони в результаті падінь, згинайте, різкого руху. Рідко, але трапляються переломи хребців: стабільні і нестабільні. Нестабільні небезпечні тим, що є ймовірність повторного зсуву хребців і пошкодження спинного мозку або нервових відростків.

При болях в хребет слід відразу ж звернутися до лікаря Також в результаті неправильного способу життя і шкідливих звичок ми самі можемо заподіяти своєму хребту шкоду. Викривлення хребта відбувається через дисбаланс навантаження на дві сторони спини (носіння сумки на одному плечі). А малорухливий спосіб життя призводить до остеохондрозу.

Як перевірити хребет?

Для початку завжди необхідно йти до хірурга або ортопеда, якщо він є в вашому місті. Досвідчений лікар дивиться не тільки на ваш хребет, а й на ваші рухи: як ви сідаєте, як ходите, як тримайте спину. Це дозволяє йому намалювати повну картину.
Потім, можуть знадобитися додаткові процедури. Такі як МРТ, рентген, комп'ютерна томографія. МРТ призначають тільки при пошкодженнях спинного мозку, так як магнітно-резонансна томографія майже не розрізняє кісткової тканини, зате відмінно відображає м'які тканини і їх хімічну будову.
Рентген і комп'ютерну томографію призначають при переломах. По суті і там і там використовується рентгенівське випромінювання, але звичайний рентген дає лише плоске зображення. А комп'ютерна томографія дозволяє досліджувати хребет з усіх боків. Томографія шийного відділу хребта розпізнає міжхребетні диски, суглоби, нервові корінці, спинний мозок і відразу «підкаже», де у вас проблеми.

Як вирівняти хребет?

Найкраще вправу на думку фахівців, це «колесо». Необхідно лягти на спину, обхопити коліна руками і кататися по підлозі від шийного хребця до куприка. Звичайно, не для всіх це вправа підходить. Необхідно перш проконсультуватися з лікарем.

Деякі вправи, які допоможуть зміцнити хребет Різноманітні згинання, розгинання, повороти. Все це те, що любить наш хребет. Робіть звичайну зарядку кожен і день. Редакція бажає вам завжди відчувати себе добре і запрошує познайомитися зі статтею про зміцнення здоров'я!