Як слухати аудіокниги на Айфоні безкоштовно

Anonim

Епоха паперових друкованих видань поступово йде на другий план. Багато читачів стали віддавати перевагу електронним варіантам книг. Але не кожен може читати текст з екрана телефону, тому що швидко втомлюються очі і не завжди є можливість тримати в руках телефон для читання. Ідеальним варіантом у такому разі буде завантаження на телефон аудіокниг. Завантаживши улюблену книгу, власники Айфонів зможуть робити звичні справи, не відволікаючись і не завдаючи шкоди здоров'ю.

Як завантажувати аудіокниги в Айфон

Завантажити улюблену книгу на «яблучний» пристрій можна лише за умови, якщо вона має формат mp3 або m4b. Другий формат спеціальний і призначений саме для iOS.

Прослухати книги, користувачі айфонів можуть через додаток «Музика».

Але такий спосіб не всім підходить і не завжди зручний. Пошук аудіокниг зручно здійснювати через пошукову систему соціальної мережі Вконтакте. Результат пошуку видасть велику кількість різноманітних спільнот.

Для прикладу, можна взяти групу «вибухові аудіокниги». Тут розміщуються посилання на аудіофайли. За бажанням, завантажити книгу можна через розширення браузера. Поруч із кожною доріжкою з'явиться кнопка для скачування, у вигляді стрілки вниз.

Після завантаження книги, її необхідно перемістити на Айфон. Що для цього потрібно зробити:

  • gпідключити телефон до комп'ютера через USB-кабель та запустити програму iTunes;
  • натиснути комбінацію клавіш CTRL+O, щоб додати файли в медіатеку;
  • через відкритий провідник вибрати відповідний файл;

  • натиснути на кнопку «відкрити» і книга з'явиться в медіатеці;
  • в меню керування телефонів в iTunes провести синхронізацію гаджета з програмою.

Після завершення процедури, аудіокнига з'явиться у додатку «Музика».

Як слухати аудіокниги на Айфоні в стандартному додатку

Щоб скористатися цим методом, користувачеві знадобиться програма iBooks. Завантаження файлів можливе через комп'ютер, за допомогою програми iTunes або, пряме додавання книги у форматі .m4b до iBooks.

Як завантажити аудіокнигу за допомогою iTunes у додаток:

  • підключити телефон до комп'ютера за допомогою кабелю USB і запустити програму;
  • перейти до розділу «книги», обравши – «аудіокниги»;
  • додати файл потрібного формату;
  • вибрати у програмі телефон, на який відбуватиметься завантаження;
  • у розділі «Аудіокниги» поставити прапорець біля пункту «Синхронізувати аудіокниги»;
  • вибрати потрібну книгу та натиснути «Застосувати».

Після цього, для відтворення файлу, користувачеві потрібно знайти книгу в додатку та додати до «бібліотеки».

Кращі програми на iPhone для прослуховування аудіокниг - рейтинг

Додаток від Apple iBooks встановлюється розробниками тільки на модель з iOS 10. Для більшості користувачів, програма залишається недоступною. В AppStore можна знайти цікаві програми, які підходять для прослуховування книг на телефоні.

Кращим додатком для прослуховування аудіокниг на iPhone є програма MP3 Audiobook Player.

Додавання файлів у каталог допускається через iTunes.

Які переваги має програма:

  • гнучкий режим налаштувань – можна прискорити відтворення звуку, тривалість перемотування або колірну тему;
  • є функція поступового зниження гучності – відмінний варіант для слухачів, які люблять засипати під голос диктора;
  • таймер сну – якщо його активувати, програма припинить відтворення книги через встановлений час.

Audiobook Player має багато позитивних відгуків у AppStore, підтримує Apple Watch і не вимагає новітньої iOS. Програма має безкоштовну версію, але в ній є багато реклами і відтворюється лише 12 годин. Після пробної версії, вартість використання програми становитиме 229 рублів.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Storytel Вважається однією з найпопулярніших програм для прослуховування аудіокниг на пристроях, що підтримують iOS. Термін пробної версії – 14 днів. 499 руб. ★★★★★
Patephone Додаток має велику базу книг в аудіоформаті. Для слухачів перші сім днів програма доступна безкоштовно. Далі потрібна передплата. Має зручний структурований каталог, тематичні добірки та власні рекомендації. Максимальна швидкість закачування книг, яку дає з'єднання. від 149 руб. ★★★★★
Bookmate Універсальний додаток для прослуховування аудіокниг на iPhone. Може використовуватись для читання електронних видів книг. Каталог програми включає романи, детективи, науково-популярні публікації та комікси. Для електронних книг можна змінювати яскравість екрана, змінювати колір шрифту фону. від 149 руб. ★★★★★
ЛітРес Має найширший каталог аудіокниг.Всі книги, що купуються, стають власністю користувача і доступні на всіх пристроях і сайті ЛітРес. Програма має прозору схему списання грошей та не має прихованих платежів. Кожен автор має свою сторінку, де представлені його біографія та рецензії. Прослуховування можливе у фоновому режимі. від 75 руб. ★★★★★
Bibe.ru Програма пропонує 50 видів книг для безкоштовного прослуховування. Можливе завантаження файлів на телефон і прослуховування в режимі офлайн. Колекція книг, що постійно оновлюється. Передпрослуховування файлів перед кожною покупкою. 999 руб. ★★★★★

Незважаючи на те, що всі програми надаються платно, розробники дають користувачам пробні періоди, що дозволяє вивчити доступні функції та зрозуміти, чи необхідно оформлювати підписки.

Storytel

Плюси та мінуси Хороше озвучування Великий вибір книг Має добірка книг англійською мовою Зручний інтерфейс Завищена ціна Може повністю не завантажити книгу читання та прослуховування файлів 1 Якість озвучки 10 Разом 6.6 Хороша програма, але бентежить цінова категорія.

Patephone

Плюси та мінуси Хороший інтерфейс Великий вибір книг Зручна навігація Відмінна якість звуку Завантажений файл не відтворюється за відсутності підключення до інтернету Після завершення періоду підписки, завантажені на телефон файли не можна прослуховувати При безкоштовному прослуховуванні плата за місяць списується відразу Немає інформації, як скасувати автоподовження підписки Вартість 8 Каталог книг 9 Інтерфейс 9 Одночасне читання та прослуховування файлів 1 Якість озвучки 9 Разом 7.2 Непогана програма, але є багато нюансів, не звернувши уваги на які, гроші з картки будуть списуватися регулярно.

Bookmate

Плюси та мінуси Обширна бібліотека книг Можна читати та слухати книги Зручний та стильний інтерфейс Соціальні функції Якщо скачати програму та користуватися нею, з рахунку все одно буде списуватися плата за передплату Неякісна робота технічної підтримки Виконується автопродовження передплати без попередження книг 10 Інтерфейс 9 Одночасне читання та прослуховування файлів 9 Якість озвучки 9 Разом 9 Хороша програма для прослуховування книг.

ЛітРес

Плюси та мінуси Багато безкоштовних книг Платні файли за доступною ціною Зручний інтерфейс Є багато зручних інструментів для управління Часті проблеми із завантаженням книг Погано створюються закладки в книгах Багато розсилок, від яких не можна відписатися Після оновлень програма працює некоректно Іноді програма підвисає і погано гортаються сторінки Вартість 9 Каталог книг 10 Інтерфейс 9 Одночасне читання та прослуховування файлів 9 Якість озвучки 9 Разом 9.2 Надаються як платні, так і безкоштовні книги для прослуховування.

Bibe.ru

Плюси та мінуси Велика кількість безкоштовних книг Є таймер Доступна ціна на покупку книг Багато класичної літератури Нестабільна робота у фоновому режимі Не дуже вдалий інтерфейс При завантаженні книги файл завантажується не повністю Після оплати книги та її скачування показує помилку Вартість 9 Каталог книг 10 Інтерфейс 7 Одночасне читання та прослуховування файлів 9 Якість озвучки 9 Разом 8.8 Відмінний варіант для любителів класичної літератури.

Бонус: де завантажити безкоштовні аудіокниги

Багато сервісів дозволяють безкоштовно завантажувати аудіокниги на iPhone. Головне – завантажити потрібний формат. Серед безкоштовних сервісів можна назвати:

  • Lit2Go – досить популярний та якісний сайт із безкоштовними книгами. Формат MP3-файлів. Можливий перегляд книг на основі автора, жанру, читання.
  • LOYAL BOOKS – дає читачам більш чіткі жанри, такі як «діти», «художня література», «Топ 100» та ін. за бажанням, можна пошукати платні формати файлів.

  • LibriVox – зібрано багато загальнодоступних книг, що дозволяє завантажувати файли безкоштовно. Знайти потрібну книгу можна за назвою, жанром, мовою.

  • Відкрита Культура – ​​ще один безкоштовний сайт з аудіокнигами. Має безліч видів файлів для прослуховування в режимі он-лайн або для скачування.

  • Podiobooks – містить багато нових випусків книг. Книги пропонують у вигляді серіалів. Користувачі можуть не лише читати та слухати книги, а й завантажувати свої твори на сайт.

  • OverDrive – одна з найкращих програм для електронних книг та аудіокниг, що дозволяє безкоштовно отримувати файли на iPhone. Має зручний спосіб запозичувати та читати безкоштовні електронні книги, аудіокниги.

Почати читати ніколи не пізно. Тим більше, коли для цього є все необхідне – найкращі сервіси за доступними цінами та мобільний телефон.