Як підключити Триколор ТБ на 2 телевізори

Anonim
Як підключити Триколор ТБ на 2 телевізори з двома приймачами, як підключити другий телевізор без додаткового ресивера. Можливі проблеми та способи їх вирішення.

Як підключити Триколор ТБ на 2 телевізори з двома приймачами

Принцип роботи супутникового телебачення полягає в отриманні, обробці та подальшій передачі телевізійного сигналу на спеціальні супутники. Однак, описаний процес стає можливим лише в тому випадку, якщо користувач має необхідне приймальне обладнання, яке видається компанією Триколор ТБ після оформлення підписки на певні послуги.

Крім того, за бажання розширити свої можливості кожен користувач Триколор ТБ може підключити два телевізори для перегляду програм і зробити це можна за допомогою кількох способів.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як це робиться:

Інструкція з підключення

Для підключення двох телевізорів до сигналу Триколор ТБ з двома приймачами може використовуватися телевізійна антена, заздалегідь розділена за допомогою спліттера, завдяки якому користувач може розділити один кабель на два. Кожен провід підключається до окремого ресивера, від якого потім передаватиметься сигнал у телевізійний приймач.

Також описаний спосіб підключення має вагому перевагу – другий приймач для телевізора може бути придбаний на вторинному ринку або з дешевшого цінового сегмента.Але, все ж таки рекомендується підійти до придбання ресиверів з повною відповідальністю, так як не всі моделі сумісні між собою.

Однак, для того, щоб система змогла повноцінно працювати користувач повинен обов'язково зареєструвати в оператора два приймачі, для чого потрібно також оформити додатковий договір. Більше того, в деяких випадках може знадобитися встановлення додаткової головки, яка прийматиме сигнал, на супутникову антену.

Схема підключення

Як було зазначено вище, підключити два телевізори до двох приймачів Триколор ТБ можна за допомогою звичайної антени. Робиться це так:

  1. Спершу необхідно помістити антену від супутникової тарілки в квартиру;
  2. Потім потрібно зробити розріз на вхідному антенном кабелі, після чого на нього необхідно надіти F-роз'єм. Готовий провід потрібно також підключити до спеціального антенного дільника, який називається «ТВ-спліттер»;
  3. До іншого кінця розгалужувача необхідно підключити два кабелі типу UTP, які також потрібно розвести по кімнатах з телевізорами. Крім цього, необхідно під'єднати кабель до двох приставок;
  4. В кінці потрібно просто підключити ресивери до телевізорів.

Як підключити другий телевізор до Триколор ТБ без другого ресивера

За необхідності підключити супутникове телебачення відразу на два прилади, не використовуючи при цьому додатковий ресивер, користувачеві варто заздалегідь бути готовим до зустрічі з певними труднощами.

Пряме підключення

Цей спосіб вважається найнезручнішим, оскільки зображення на екранах телевізорів відображатиметься однакове, у зв'язку з чим дивитися різні канали не вийде.Якщо це не є проблемою, користувач повинен просто звернути увагу на те, які роз'єми є на задній панелі ресивера. А для підключення другого телевізора потрібно просто підібрати відповідні кабелі.

Підключення через спліттер і ВЧ-модулятор

Високочастотний модулятор – це прилад, який може перетворювати низькочастотні сигнали в дециметровий діапазон, а також дозволяє передавати канали по антенам на далекі відстані.

Варто відзначити, що в деяких моделях ефірних приставок є ВЧ-модулятор, вбудований в корпус.

Для передачі зображення та звуку відразу в кілька телевізійних приладів підключається частотний дільник сигналу (спліттер) до виходу ВЧ-модулятора. Залежно від моделі спліттера, в ньому може бути від 2 до 8 роз'ємів, до яких можуть бути підключені телевізори за допомогою телевізійних кабелів.

Підключити два телевізори до Триколор ТБ через спліттер та ВЧ-модулятор можна наступним чином:

  1. Спершу підключається високочастотний модулятор до цифрової приставки;
  2. Затем потрібно підключити спліттер в RF-виходу модулятора;
  3. Використовуючи дільник сигналу, необхідно роздати телевізійний канал на ту кількість приладів, яка знаходиться в приміщенні;
  4. В кінці потрібно заглушити виходи антенного розгалужувача, які не підключені до телевізорів, за допомогою резистора.

Представлений спосіб підключення відмінно підійде тим користувачам, у яких у будинку або офісі встановлено кілька телевізійних приймачів у різних кімнатах, але на них необхідно транслювати ту саму передачу або канал.Однак, якщо потрібна можливість перегляду різних телевізійних каналів на двох приладах, то описаний тип підключення не підходить.

Підключення кількох тюнерів до однієї антени

Напевно, це найбільш оптимальний спосіб підключення супутникової антени до кількох телевізійних апаратів. Адже для того, щоб переглядати різні телевізійні канали від Триколор ТБ на декількох приладах, потрібно лише підключити до кожного з них окремий тюнер.

Однак, варто також відзначити, що подібний спосіб підключення може дуже сильно вдарити по гаманцю.

Для підключення користувач повинен підготувати 3 окремих дроти і провести до кожного ресивера від конвертера, тобто підстави антени, окремий кабель. Для цього існують спеціальні конвертери, в яких одночасно є необхідна кількість виходів (від 2 до 8). Отже, у випадку, якщо користувач хоче підключити супутникове телебачення Триколор, наприклад, на 3 телевізори, йому потрібно придбати конвертер з 4 роз'ємами.

Підключення окремого тюнера з антеною до кожного телевізора

З точки зору налаштування передачі каналів представлений спосіб підключення можна вважати найпростішим, але при цьому найдорожчим. Перед тим, як розпочинати підключення, потрібно придбати наступні прилади:

  • Цифровий ресівер;
  • Антену ДМВ типу.

Для з'єднання необхідно просто підключити приставку до телевізійного апарату, використовуючи кабель типу RCA або HDMI. Тип дроту повністю залежить від моделі телевізора.

Можливі проблеми

Як правило, серйозні проблеми в процесі створення власної телевізійної мережі не виникають. Однак часом клієнти можуть стикатися з такими неприємностями:

  • Низька якість трансляції, що відображається;
  • Відсутність на другому підключеному телевізорі пакета платних каналів;
  • Складнощі при виборі телевізійної передачі, яку має дивитися вся сім'я.

У зв'язку з цим, рекомендується вивчити вартість додаткового обладнання та антен Триколор ТБ на два прилади. Навіть незважаючи на те, що користувачеві доведеться трохи доплатити за техніку, він може отримати якісне зображення, а також можливість дивитися саме ті передачі, які йому подобаються. Більше того, варто зазначити, що вартість необхідних девайсів цілком доступна.

Проблеми та рішення Погана якість зображення.

Вирішити цю проблему можна кількома способами. Наприклад, користувач може оновити приставку, оскільки ресивери, в яких використовується роз'єм HDMI, можуть передавати зображення у найкращій якості.Крім того, варто спробувати скоротити довжину кабелю від антени до приставки або телевізора, оскільки чим більша відстань, тим гірше передається картинка. Важко вибрати телевізійний канал у великій родині.

Для вирішення цієї ситуації фахівці рекомендують додатково придбати комплект «Триколор ТБ», створений спеціально для використання на двох телевізорах. Під час його налаштування якість залишається на високому рівні, а на кожному телевізорі відображаються канали та передачі незалежно від інших приладів.