Що таке саундбар для телевізора

Anonim

Саундбар є звуковою панеллю, яка завдяки своїй особливій конструкції створює широке поле звуків, зосереджених в одному корпусі, просторі. Тим самим якість звуку на виході покращується у кілька разів. Саундбари дозволяють накладати ефекти на ту чи іншу звукову доріжку, твір, тим самим покращуючи якість його звучання.

Переваги та недоліки саундбарів

Плюси та мінуси Компактність. Існують саундбари невеликих розмірів, які легко помістяться у сумку. Однак цією якістю мають далеко не всі пристрої з подібним призначенням.Вартість компактних моделей, як правило, вища. Розширені функціональні можливості навіть у бюджетних саундбарів. Підтримка кількох форматів. Можна підключити сабвуфер, щоб збільшити частоту відтворення запису. Важливими є розміри дисплея, на який виводиться основне зображення. Від цього параметра залежить стабільність роботи пристрою. Недостатня гучність, потужність. Не проблема для деяких користувачів. Необ'ємне звучання помітно відчувається.

Класифікація саундбарів

У загальному вигляді всі звукові панелі можна розділити на два класи:

  1. Активні. Такі саундбари використовуються як незалежні аудіосистеми. Тобто. їх можна синхронізувати з комп'ютером, телевізором та іншими пристроями, щоб надсилати звукові ефекти. При необхідності їх можливо буде посилити, і при цьому потреба в покупці підсилювача відпаде.
  2. Пасивні. Такі саундбари не мають вбудованого підсилювача звуку. Їм потрібне додаткове джерело посилення, щоб добре справлятися зі своїм завданням. Дані панелі часто невеликі за розмірами, мають привабливий зовнішній вигляд, непогану ергономіку виконання.

Як вибрати саундбар

При виборі, в першу чергу, потрібно звертати увагу на призначення конкретного приладу, його технічні характеристики. Потрібно також враховувати власні потреби, завдання, які людина реалізуватиме за допомогою цього пристрою.

Існує кілька критеріїв вибору саундбарів та їх типів. Основні з них будуть представлені далі.

Потужність

Це важливий параметр, який визначає рівень гучності роботи пристрою.

Відомості про потужність саундбару зазвичай вказуються на його корпусі за допомогою абревіатури RMC.

У саундбарів є три можливі потужності:

  1. Загальна.
  2. Номинальная.
  3. Максимальна. Це вихідна потужність, тобто. параметр, у якому гучність вихідних сигналів буде мінімальна.

Запам'ятайте, чим вищий показник потужності саундбару, тим краще якість звучання, що видається їм.

Підтримка форматів

Користувач повинен визначитися, з якими форматами аудіо він працюватиме, і, виходячи з цих відомостей, підбирати саундбар.

Зрозуміло, що чим більше форматів, що підтримуються, тим краще. Але іноді за зайві формати, опції доводиться доплачувати.

Якщо Ви купуєте звукову панель для виконання якихось простих завдань, то не варто навіть дивитися на формати, що підтримуються. Mp3, Mp4 підтримує найпростіший апарат із сегмента бюджетних пристроїв.

Сабвуфер і без

У саундбарі може бути вбудований сабвуфер- це пристрій, який призначений для відтворення звуку максимально низької частоти.

Сабвуфер може бути як зовнішнім, так і внутрішнім. В основному, такий додатковий пристрій знадобиться для перегляду фільмів з різними спецефектами. Наприклад, бойовики, страхи, трилери. Вбудований сабвуфер створить належне враження від перегляду цього фільму.

Размер

Цей параметр відіграє важливе значення, і про нього не варто забувати, вибираючи саундбар.

Компактність-це, звичайно, не про звукові панелі. У більшості випадків вони громіздкі та незручні. Виготовляються спеціально для розташування на одному місці протягом тривалого часу без перенесення.

Однак є й маленькі за розмірами моделі, які можна навіть складати в кілька частин, щоб переносити з одного місця на інше. Але за таке задоволення знадобиться чимало доплатити. Тому немає сенсу купувати маленький саундбар, якщо людина не збирається його перевозити.

Основні входи

Сучасний саундбар має всі необхідні інтерфейси підключення на зовнішній стороні корпусу. Наприклад:

  • HDMI. За допомогою цього роз'єму із саундбаром можна синхронізувати різні пристрої. Наприклад, стаціонарний або портативний комп'ютер, SMART-телевізор, смартфон, планшет і т.д.
  • Аналогові роз'єми. Це різнокольорові порти, які на вигляд нагадують тюльпани. Вони призначені для підключення саундбару до пристроїв старого зразка.
  • USB, Micro-USB. У ці порти вставляються зовнішні накопичувачі, де зберігається та чи інша інформація. Наприклад, флешки, зовнішній жорсткий диск і т.д.
  • Рознімання для підключення зовнішньої гарнітури, навушників.
  • Порт для підключення мережевого кабелю. Ця опція потрібна, щоб із саундбару можна було безпосередньо виходити у глобальну мережу через кабель, що йде від провайдера. Також всередині звукової панелі вбудований Wi-Fi модуль.

Бездротові інтерфейси

Такими функціями оснащені навіть бюджетні моделі саундбарів. Вони мають Bluetooth, Wi-Fi. А в дорожчі пристрої виробник вбудовує модуль NFC.

Наявність бездротових інтерфейсів підвищує комфорт використання саундбару. Таким чином, не буде зайвих проводів, які постійно заважають, за них можна запнутися.

Рейтинг найкращих саундбарів

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Xiaomi Mi TV Soundbar Модель призначена для новачків, має мінімальний набір функцій. Від 4990 рублів на Яндекс Маркет. ★★★★★
JBL Bar Studio 2.0 Компактний пристрій, що підтримує всі необхідні формати. Вартість даного саундбару знаходиться в межах розумного. 7990 рублів в России. ★★★★★
Yamaha YAS-108 Саундбар з розширеними функціональними можливостями, приємною ергономікою. Підійде для реалізації професійних завдань. 15990 рублей. ★★★★★
Samsung HW-R550 Дорогий апарат з великою кількістю приємних доповнень, функцій. Початківцям рекомендується пошукати щось простіше. От 18990 рублів на Яндекс Маркет. ★★★★★
LG SK9Y Модель напхана всім, чим тільки можна. Цей саундбар видає відмінну якість звуку за свою ціну. 50990 рублей. ★★★★★
Sony HT-S700RF ТОП модель за пропоновану вартість. Впорається з будь-якими сучасними завданнями, відмінно перетворює звучання. 34990 рублей. ★★★★★
JBL Bar 5.1 Компактний апарат, що має безліч додаткових функцій та режимів роботи, за які доведеться неслабо доплатити. 37990 рублей. ★★★★★
Focal Dimension Високотехнологічний пристрій з вбудованим сабвуфером, що відрізняється приємною ергономікою і гідною якістю звуку, що видається. 38990 рублів за модель у базовій комплектації. ★★★★★
Yamaha YSP-5600 Цей пристрій є повноцінним звуковим проектором. Має все, що потрібно для щастя та професійної роботи. 139990 рублей. ★★★★★
Sennheiser AMBEO Soundbar Модель з величезною ціною і таким же набором різних функцій та режимів. 189900 рублей. ★★★★★

Xiaomi Mi TV Soundbar

Характеристика Параметр
Загальна потужність 28 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Тип апарата Поличний, не призначений для використання поза домашніми умовами.
Масса 1, 93 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth.
Плюси та мінуси Хороша якість звуку на виході Низька вартість за пропоновані функції. Ця модель вважається однією з найбільш бюджетних у класі. Оригінальний дизайн оформлення, є приємна шорсткість поверхні. Серед роз'ємів немає порту HDMI. У комплекті немає пульт дистанційного керування для саундбару. Убогий комплект. Окрім однієї колонки більше нічого немає.

JBL Bar Studio 2.0

Характеристика Параметр
Загальна потужність 80 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Діапазон частот До 20000 Гц.
Масса 1, 6 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.
Плюси та мінуси Наявність вбудованого сабвуфера з гідними технічними характеристиками. Прийнятна вартість. Така ціна повністю виправдана функціональною складовою апарату. Висока потужність звуку. Одна колонка в комплекті, що підключається лише через Bluetooth. Не призначений для перевезень у сумці. Довге завантаження при першому увімкненні. Користувачеві доведеться чекати кілька хвилин, щоб увімкнути саундбар.

Yamaha YAS-108

Характеристика Параметр
Загальна потужність 120 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Тип апарата Полочный.
Масса 1, 84 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.
Плюси та мінуси Великий показник потужності, завдяки якому на виході виходить чудова якість звучання.Наявність кількох кольорів. Тож із ергономікою, зовнішнім виглядом проблем виникнути не повинно. Розширені функціональні можливості для роботи із звуком. Висока ціна. Пристрій не рекомендується до покупки новачкам. Зависання та збої при використанні стандартного пульта дистанційного керування, що постачається в комплекті. Кліпкі роз'єми. При неакуратному поводженні деякі роз'єми можуть поламатися або повністю вивалитися з місць.

Samsung HW-R550

Характеристика Параметр
Загальна потужність 320 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Максимально можлива частота роботи 20000 Гц.
Масса 2, 2 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.
Плюси та мінуси Величезна потужність. Це відповідний показник реалізації найскладніших завдань. У комплекті з апаратом є бездротовий сабвуфер. Надходять регулярні оновлення системи до свіжішої версії. Тяжка вага. Цей показник завдає певного дискомфорту при використанні саундбару. Постійне мерехтіння кнопки увімкнення під час роботи апарата червоним кольором. Це напружує та дратує деяких користувачів. Маркій корпус, на якому залишаються всі сліди, відбитки пальців.

LG SK9Y

Характеристика Параметр
Загальна потужність 500 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 2 штуки.
Импеданс 4 Ом.
Масса 7, 8 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.
Плюси та мінуси Немає кабелів. Проводи взагалі відсутні. Розширений функціонал з мультимедії. Хороша якість звуку. Важко знайти правильне розташування саунбару будинку, щоб звук відбивався від поверхонь. Немає HDMI рознімання за заявлену ціну. Висока вартість.

HT-S700RF

Характеристика Параметр
Загальна потужність 1000 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Номінальна потужність 304 Вт.
Масса 3 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.
Плюси та мінуси Висока якість звуку за стандартом 5.1. Величезна кількість функцій та режимів роботи. Великий запас потужності. Зовнішній сабвуфер, що купується окремо. Складність початкового налаштування. Цей апарат не можна назвати компактним і безшумним.

JBL Bar 5.1

Характеристика Параметр
Загальна потужність 550 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Номінальна потужність 250 Вт.
Масса 2, 85 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.
Плюси та мінуси Звук стандарту 5.1 Відсутність дротів. Прекрасна якість звучання за цю ціну. Глянсова, марка поверхня. Нестабільність роботи комплектного стовпчика. Відсутність пульта дистанційного керування.

Focal Dimension

Характеристика Параметр
Загальна потужність 450 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Номінальна потужність 450 Вт.
Масса 5, 5 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi.

Плюси та мінуси Чудовий звук. Приємна на дотик та надійна якість виконання. Просте налаштування. Висока, але виправдана ціна. Відсутність пульта дистанційного керування. Неробочий порт MicroUSB.

Yamaha YSP-5600

Характеристика Параметр
Загальна потужність 128 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 1 штука.
Номінальна потужність 113 Вт.
Масса 11, 7 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi, NFC.
Плюси та мінуси Шикарна якість звучання. Довговічність експлуатації гарантована. Цікава ергономіка, вид. Пристойна ціна. Вузьке коло споживачів, низький рівень продажу. Легке посвистування при тривалій роботі.

Sennheiser AMBEO Soundbar

Характеристика Параметр
Загальна потужність 500 Вт.
Кількість колонок, що постачаються в комплекті з пристроєм 3 штуки.
Номінальна потужність 500 Вт.
Масса 18, 5 кг.
Наявність бездротових інтерфейсів Bluetooth, Wi-Fi, NFC.
Плюси та мінуси Величезний набір функцій для професіоналів. Висока якість звуку з додатковими ефектами. Не шумить у процесі роботи. Величезна вартість для багатьох користувачів. Велика вага, габарити. Глянсовий поверхню.