Як сховати дроти від телевізора на стіні

Anonim

Телевізор у наші дні залишається найпопулярнішою побутовою технікою. Але якщо раніше ТБ представляв «махину», укладену в корпус із полірованого дерева (пізніше пластику), то сьогодні він перетворився на плоский прямокутний екран із тонкими рамками по периметру. Така модель виглядатиме стильно та оригінально, якщо її підвісити на стіну. Але в цьому випадку виникає питання, куди сховати кабелі та дроти, адже своїм непрезентабельним виглядом вони порушують стиль та елегантність інтер'єру.Для досягнення гармонії дизайнери пропонують кілька ефективних рішень, що дозволяють вигідно замаскувати дроти.

Декорування проводів на стіні

Як більшість побутових приладів, телевізори працюють від мережі, тому крім мережного кабелю до ТБ приєднується ще один провід, яким транслюються ефірні, кабельні або супутникові програми. А якщо до телеприймача підключено мережевий фільтр, ігрова консоль або DVD-плеєр, кількість кабелів суттєво збільшується.

Щоб вирішити, як сховати дроти від телевізора, необхідно врахувати ряд важливих рекомендацій.

  • Довжина. Для підключення до мережі та підключення до іншого обладнання потрібно використовувати кабелі з невеликим запасом. У натягнутому стані навантаження на вилку або штекер збільшується в рази, через що ці елементи швидко виходять з ладу.
  • Структура. Неприпустимо використовувати пошкоджені дроти: ділянки з тріщинами, сколами необхідно попередньо заізолювати спеціальною стрічкою. Якщо пошкодження великі, доцільно придбати новий шнур.
  • Кількість. Для приховування одного або двох кабелів можна проштробити стіну або придбати кабель-канали. Багато проводів краще маскувати меблями, декоративними панелями з дерева, металу, пластику або шкіри, ховати в стіну за гіпсокартонні плити.
  • Бажане розташування. При виборі варіанта прокладки по стелі або декоративного оформлення у вигляді панно знадобиться придбати провід з великим запасом.

Особливу увагу маскування телевізійної проводки необхідно приділити не тільки з точки зору естетики, але і з метою безпеки. Це стосується квартир або будинків, де мешкають маленькі діти та домашні тварини. Неприпустимо прокладати кабелі просто поверх плінтуса, їх потрібно надійно ховати у стіні чи коробі.

Гілки рослин

Найпростішим способом маскування телевізійних проводів є використання гілок штучних або живих рослин. Біля стіни в зоні розташування ТВ-панелі потрібно встановити вазу з оригінальною об'ємною композицією із сухих гілочок. Ваза однаково добре виглядатиме як на тумбі (якщо цей елемент передбачений за задумом господарів), так і прямо на підлозі.

Завдання можна максимально спростити, якщо в будинку є рослини для горщика. За допомогою вдалого поєднання можна влаштувати міні-сад, встановивши стелаж або кілька розбірних полиць прямо поряд з місцем, де знаходиться телевізор. Пишна рослинність і яскраві квіти також стануть відволікаючим елементом.

Наклейки

Відмінним декоративним елементом для маскування дротів можуть стати інтер'єрні вінілові наклейки. Перевага використання даного матеріалу полягає в наступному:

  • оформлення стіни виконується швидко і за допомогою нескладних маніпуляцій;
  • перетворення інтер'єру можливе без сторонньої допомоги своїми руками;
  • вибір декорації за своїм смаком і ідеально підходить для стилю та дизайну приміщення;
  • наявність у продажу наклейок різної тематики.

Щоб створити декорацію в місці розташування телевізора і замаскувати дроти, не потрібно мати професійні навички.

Маскування кабель-каналом

Цей варіант буде актуальним, якщо в приміщенні вже виконаний ремонт і штроблення стін буде недоцільним. Існує кілька різновидів кабель-каналів: жорсткі, гнучкі, гофровані. Популярністю користуються короби, виконані з пластику або дерева, витримані в стилі лофт, ганьби-тік.Вони акуратно маскують проводку та підвищують безпеку її експлуатації. Зовні вони виглядають стильно, до того ж відрізняються доступною вартістю.

При виборі варіанта слід враховувати:

  • Матеріал виготовлення стінової поверхні. У дерев'яну основу вбити цвях і встановити скобу можна легко і легко, чого не скажеш про бетонну підставу, де буде потрібно попереднє висвердлювання отворів або застосування іншого способу фіксації.
  • Кількість проводів. Майстри радять вибирати жорсткий короб, коли потрібно, щоб кабелі розташовувалися вільно, не перетягувалися і не перетискалися.
  • Довжина та розташування проводів. Якщо потрібно скріпити кілька шнурів, що йдуть від ТВ до розетки, ідеально підійдуть гофровані кабель-канали. Вони дозволять з павутини створити один акуратний кабель.

Ховаємо дроти в меблі

У недавньому минулому телевізори встановлювали на спеціальні підставки або вбудовували в стіновий гарнітур, де легко можна було сховати всі дроти. Мода на громіздкі конструкції давно пройшла, і на зміну їм прийшли легкі модульні конструкції. У багатьох сучасних моделях передбачені місця для монтажу ТВ-приймачів та спеціальні отвори для укладання проводів.

Дуже стильно і практично виглядає тумба, яку можна встановити на підлозі або підвісити прямо під плазмовою панеллю і в такий спосіб вирішити питання з неестетичною проводкою. Як варіант можна використовувати навісні полиці та шафки, які гратимуть одночасно декоративну та функціональну роль в інтер'єрі.

Ховаємо дроти в стіну

Один із найбезпечніших способів маскування телевізійних проводів – розміщення їх у стіні. Однак він вважається і найзатратнішим як у плані часу, так і фінансів. Подібне рішення є естетичним та завершеним, при цьому не порушує декоративний вид ремонту.

З бетону

Якщо стіна, на яку планується встановити ТВ-панель, виконана з бетону, потрібно вдатися до процедури штроблення. Запильна робота вважається одночасно складною та підходить для тих, хто планує проведення капітального ремонту. Вона включає кілька етапів:

  • визначення розташування телевізора;
  • позначити ділянку проходження кабелю і зробити кілька отворів;
  • перфоратором проштробити канал, видаливши зайві фрагменти;
  • вивести кінці кабелю назовні (для майбутнього підключення), переконавшись, що він натягнутий коректно;
  • закласти штробу розчином гіпсу і виконати фінішне облицювання.

З гіпсокартону

Цей варіант набагато простіше і дешевше, але також потребує певних навичок та інструментів.Сьогодні гіпсокартон повсюдно використовується в облаштуванні сучасних інтер'єрів: для створення оригінальних декоративних конструкцій і маскування недоліків стінових і стельових поверхонь.

Щоб приховати дроти, знадобиться зробити за допомогою перфоратора пару отворів:

  • Перше – прямо за телевізором, щоб дроти були приховані від сторонніх очей за листом гіпсокартону;
  • Друге – на рівні розетки, щоб підведення до мережі було максимально зручним.

Ховаємо дроти в короб

Якщо в приміщенні, де розміщуватиметься телевізор, ремонт вже виконаний, сховати дроти допоможе декоративний короб. Перевагами даної конструкції є:

  • естетичний зовнішній вигляд;
  • гранично проста установка;
  • широке розмаїття конструкцій;
  • відповідність нормам пожежної безпеки.

Короб може бути виконаний з різних матеріалів, але найпопулярнішими є: пластикові, дерев'яні металеві вироби. Існують також комбіновані варіанти. Монтаж проводиться за стандартною технологією.

Після завершення процесу конструкцію з дерева можна залишити в первозданному вигляді або пофарбувати: завдяки додатковій обробці виріб впишеться в будь-який інтер'єр: як класичний, так і сільський.

Робимо панно з дроту

Телевізійний кабель не обов'язково ховати у стіні або маскувати різними способами. Творчі натури пропонують накидати настінний малюнок і оформити його дротом.Для цього не потрібно бути художником – море таких ідей можна знайти в інтернеті. При виборі малюнка або геометричного візерунка не варто забувати, що він повинен гармонійно вписуватися в інтер'єр.

Залежно від довжини шнура потрібно накидати ескіз за допомогою простого олівця, після чого приступити до процесу укладання. Важливим моментом є спосіб фіксації дроту. Оскільки цвяхи цих цілей не підходять, можна скористатися силіконовими накладками. У продажу є фігурні елементи різних відтінків, тематик та сюжетів, що дозволить оформити кімнату неординарно та креативно.

Як дроти сховати на підлозі або стелі

Якщо сховати провід на стіні можна по-різному, то для маскування в підлозі підійде спеціальний плінтус із порожниною всередині.Такий спосіб прокладання кабелів у квартирі вважається швидким, недорогим та, головне, чистим. У разі пошкодження отримати доступ до потрібної ділянки також просто – достатньо демонтувати плінтус, а після ремонту повернути все на місце. Антенний кабель від ТБ легко сховати і в саму підлогу. Для цього знадобиться висвердлити кілька отворів у бетонній основі, завести в нього провід і закрити декоративним матеріалом або стяжкою.

Але найбезпечнішим варіантом приховування проводів від ТБ та іншої побутової техніки – прокладання їх під стелею. Для маскування підійде будь-який із наступних способів:

  • використання захисного рукава, що не згорає (гофри);
  • застосування стельового плінтуса;
  • встановлення навісної конструкції.

Всі роботи необхідно проводити з дотриманням техніки безпеки та при вимкнених побутових приладах.

Бонус: добірка дизайнерських рішень

Дизайнери та просто власники квартир з багатою фантазією творчо підходять до вирішення завдання маскування телевізійних проводів. Найпростішими та найоригінальнішими варіантами, на думку користувачів, вважаються:

  • Кріплення проводів до тумби та маскування книгами, журналами або спеціальними елементами декору.
  • Оплітання кабелів мотузкою або нитками з подальшим оформленням у вигляді малюнка або орнаменту (якщо дозволяє довжина).

  • Споруда фітостени. Жива огорожа з рослин надійно приховає не тільки проводку, але й недоліки основи, на якій кріпиться телевізор.

Рекомендації щодо встановлення телевізора на стіну

Установка телевізора на стіну – ідеальне рішення для економії простору та забезпечення максимального простору в невеликому приміщенні. Виконати грамотний монтаж ТВ-приймача, укладання проводів та визначити оптимальну відстань між глядачем та ТВ-приймачем допоможуть поради експерта.

Запитання експерту Які основні умови, що дозволяють повісити телевізор на стіну?

Надійність установки ТВА-панелі залежить від: Ваги приладу; Міцності стінової поверхні (ідеальний варіант – бетонний блок або цегляна кладка); Вибір відповідних дюбелів та болтів для кріплення до кронштейна телевізора. Якою має бути відстань від очей до телеекрана?

Не менше чотирьох діагоналей ТВ-приймача. На якій висоті розташування телевізора вважається оптимальним?

Необхідно, щоб геометричний центр приймача знаходився на рівні очей, що дивиться, в крайньому випадку, нижня третина екрана.Під час розміщення ТВ-панелі слід враховувати висоту крісла чи дивана. Які ще існують рішення для маскування дротів від телевізора та іншої підключеної техніки?

Установка фітостіни – конструкції з безліччю кишень, у яких розміщуються рослини. Це покращить дизайн кімнати та забезпечить мешканців чистим зволоженим повітрям.