Яку приставку для цифрового телебачення краще купити

Anonim

Як правильно вибрати для цифрового телебачення, яку краще купити. Поради та рейтинг кращих приставок.

Як вибрати приставку

Використання сучасних стандартів мовлення вимагає використання якісної техніки для показу відео. Одним із основних елементів у цьому є тюнер. При виборі керуються такими критеріями:

  1. Потрібно враховувати, які стандарти телебачення підтримуються. Найкраще. Щоб були доступні всі основні: DVB-C, DVB-T, DVB-T2. З їх допомогою можна буде приймати ефірне, цифрове та супутникове телебачення.
  2. Щоб кожного разу не налаштовувати прийом наново, потрібно, щоб зроблений вибір каналів залишався. Потрібно перевірити кількість каналів і зручність роботи з ними.
  3. Меню має бути продуманим, простим і зрозумілим.
  4. мають значення розміри пристрою і матеріал, з якого зроблений корпус. Він повинен бути компактним, міцним і не марким.
  5. Комплектація повинна передбачати наявність всього необхідного.
  6. При керуванні приставкою в основному використовується пульт дистанційного керування. Важливо, щоб його використання було зручним і зрозумілим.
  7. Необхідна наявність потрібних входів для підключення. Вони повинні відповідати телевізійному приймачеві та антені. Зручно, коли на приставці передбачено кілька роз'ємів USB.
  8. Приставка часто використовує доступ до Інтернету. Зазвичай у будинку знаходиться роутер, до якого потрібно підключитися.Хоча це можна зробити за допомогою кабелю. Тим не менш зручніше використовувати Wi-Fi доступ. Бажано, щоб у цифрової приставки він був вбудованим або була можливість підключення адаптера бездротового зв'язку.
  9. Потрібно, щоб приставка забезпечувала високу якість звуку та зображення під час показу відео.
  10. Зручно, коли в приставці є додаткові опції: «відкладений перегляд», «дитячий контроль» та інші.

Кожна приставка має свої особливості. При виборі важливо враховувати, наскільки її характеристики підійдуть для покупця.

Рейтинг телевізійних цифрових приставок

При виборі відповідного пристрою потрібно докладно вивчати його характеристики. У цьому рейтингу буде розказано про моделі, які користуються заслуженою популярністю.

Назва Опис Рейтинг
Lumax DV-1110HD Хороша приставка з більшістю необхідних функцій. ★★★★★
Electronics HD-300 Приставка з більшістю необхідних функцій. ★★★★★
D-Color DC1301HD Приставка працює надійно та якісно. ★★★★★
Selenga T42D Ресивер функціональний, забезпечує якісний перегляд. ★★★★★
Oriel 421UD DVB-T2/C Ресивер надає високу якість за свою ціну. ★★★★★
Cadena CDT-1712 Ресивер має всі необхідні функції для перегляду телепрограм. ★★★★★
BBK SMP015HDT2 Ця приставка підійде в більшості випадків ★★★★★
World Vision Premium Хороший ресивер, який працює з багатьма відеоформатами. ★★★★★
TELEFUNKEN TF-DVBT224 Хороший ресивер з чутливою антеною. Він здатний забезпечити якісний прийом та перегляд телепрограм. ★★★★★
Openbox T2-07 Надійний ресивер, що забезпечує виконання базових функцій. ★★★★★

Lumax DV-1110HD

Цей ресивер працює тільки зі стандартів DVB-T2. Тому він підійде лише для показу цифрового телебачення. Він не призначений для перегляду ефірних або супутникових каналів.

Приставка забезпечує отримання стабільного сигналу практично без перешкод. Споживана потужність дорівнює 8 Вт. Lumax DV-1110HD забезпечує користувачам зручний перегляд - тут доступні ручний та автоматичний пошук каналів, додавання вподобаних у список обраного, вибір мови інтерфейсу, перегляд телепрограми.

Цей тюнер забезпечує використання технології Dolbi Digital, яка дає змогу скористатися якісним звуком. Приставка дозволяє переглядати відеофайли, записані на флешку. При підключенні у відповідний роз'єм вони розпізнаються автоматично.

Тут немає вбудованого адаптера Wi-Fi, але є можливість підключити додатковий з використанням роз'єму USB. Діяльність використовується сучасне програмне забезпечення. Його актуальність забезпечується постійним виходом оновлень.

Пристрій компактний і важить 126 г. Його зручно використовувати не тільки в домашніх умовах, але і на дачі. Користувачі додатково можуть використовувати телетекст, а також виконувати запис телепрограм для повторного перегляду.

Плюси та мінуси Якісний корпус. Є всі необхідні антенні роз'єми. Чи не гріється. Зручний пульт керування. Незручне оформлення телевізійних програм. Пульт на великій відстані має поганий зв'язок із приставкою.

Electronics HD-300

Портативний ресивер застосовується для прийому цифрового сигналу у форматі DVB-T2. Для доступу до нього передбачено керування не лише з корпусу, а й за допомогою пульта дистанційного керування. На передній панелі пристрою є кнопки та перемикачі, за допомогою яких можна налаштувати роботу ресивера належним чином.

На корпусі є роз'єми, до яких можна підключити флешки з відео файлами для перегляду. За допомогою USB можна проводити оновлення програмного забезпечення, забезпечуючи використання останньої його версії. До цих роз'ємів можна підключити Wi-Fi адаптер для забезпечення зв'язку з інтернетом.

Electronics HD-300 дає можливість використовувати для перегляду відео формати 480i, 480P, 576i, 576P та ін. Користувачам доступне використання субтитрів, автоматичний або ручний пошук каналів. Можна переглядати відео з різним співвідношенням сторін.Для цього доступні такі варіанти: 16:9, 4:3 чи авто. Можна запрограмувати запис необхідної передачі по таймеру для її подальшого перегляду. Доступне застосування «батьківського контролю».

Electronics HD-300

Користувачі відзначають високу якість сигналу. Зручно, що приставка має дисплей.

Плюси та мінуси Просте та зручне керування каналами. Дисплей з яскравим та чітким зображенням. Міцний металевий корпус. Підтримує велику кількість форматів. Не працює з Megogo.

D-Color DC1301HD

Ця приставка дає можливість переглядати цифрове телебачення та супутникові канали. Пристрій забезпечує показ у FullHD і звук, що має стерео якість.

Ресивер забезпечує високу якість прийому сигналу. Для його роботи необхідно, щоб швидкість доступу до Інтернету становила не менше 15 Мбіт/сек. Тюнер може використовувати формати MPEG, AVI, MP4 та інші.

Керування пристроєм передбачає використання вбудованого дисплея. Користувачам доступні такі функції: ручний та автоматичний пошук каналів, вибір мови інтерфейсу, оновлення програмного забезпечення через USB-роз'єм. Пристрій може працювати в діапазоні частот 174-862 МГц.

Доступний перегляд відео зі співвідношенням сторін 3:4, 9:16. Відображається відео з роздільною здатністю 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p. Доступні субтитри та телетекст. Можна зберігати практично необмежену кількість каналів (до 999). Можна запрограмувати відкладений запис телепрограми, якщо показ відбувається у незручний для користувача час. Як недоліки зазначається, що пристрій якісно працює не з усіма супутниковими каналами.Користувачі стверджують, що для звикання до меню потрібно час.

Плюси та мінуси Збереження до 999 каналів. Великі телетекст та субтитри. Великий діапазон доступних дозволів. Зручний інтегрований таймер. Недостатньо якісна прошивка.

Selenga T42D

Пристрій працює у форматах DVB-C, DVB-T2. Це дозволяє забезпечувати показ цифрових та супутникових каналів. Ресівер має компактні розміри та невелику вагу. Якість показу забезпечується у тому числі і підтримкою кодеку AC-3.

У пристрої немає вбудованого Wi-Fi адаптера, проте передбачена можливість підключення зовнішнього через USB роз'єм. Його доведеться докуповувати додатково, тому що в комплект він не включений.

Ця приставка відрізняється зручністю та багатою функціональністю. При підключенні відео та аудіо кабелю увімкнення пристрою відбувається автоматично. На передній панелі ресивера розташовані кнопки керування пристроєм.

Тюнер можна використовувати не тільки для роботи з телеканалами, але й для перегляду локальних файлів. Для цього достатньо записати їх на флешку, а потім вставити в роз'єм USB. Можна переглядати фотографії. За бажання вбудований додаток дозволяє зробити з їхнього набору слайд шоу.

Користувачі відзначають, що інтерфейс добре продуманий і інтуїтивно зрозумілий. У цього пристрою на корпусі відсутній дисплей, що робить управління роботою менш зручним.

Плюси та мінуси Компактність та невелика вага. Продуманий та зручний інтерфейс. Зручність керування. На корпусі тюнера немає дисплея.

Oriel 421UD DVB-T2/C

Ця приставка широко використовується завдяки високій якості сигналу і через наявність усіх основних функцій, які користуються попитом у користувачів. Тут можна переглядати відео з різним співвідношенням сторін. Для цього доступні такі варіанти: 9:16, 3:4 або авто.

На корпусі для зручності управління передбачено наявність дисплея з яскравим якісним дисплеєм. На корпусі є два роз'єми USB. Приставка дозволяє переглядати локальні відео файли. Для цього їх достатньо записати на флешку і вставити в пристрій.

Тюнер укладений у металевий корпус, який забезпечує високу міцність. Тут є кнопки, які спільно з дисплеєм забезпечують зручне керування ресивером. Доступне підключення до USB-порту окремого Wi-Fi адаптера. Це дозволить отримати доступ до використання тюнером Інтернету.

Рівень сигналу від 20 до 85 дБ. Є стереофонічний та коаксіальний виходи. Для роботи пристрою потрібна потужність 6 Вт. У роботі використовує діапазони частот 470-862 МГц та 174-230 МГц. Перший відноситься до UNF, другий - до VHF. Як недолік деякі користувачі відзначають, що при тривалій роботі тюнер трохи нагрівається.

Плюси та мінуси Хороший рівень сигналу. Наявність стереофонічного та коаксіального виходу. Невелика споживана потужність. Широкий діапазон використовуваних частот. Недостатнє швидке перемикання каналів.

Cadena CDT-1712

Ця приставка надає високу якість за свою ціну.Пристрій забезпечує стабільний сигнал. За його використання глядач бачить якісну картинку. Цей пристрій може не тільки працювати з цифровими та супутниковими каналами, але й забезпечувати прослуховування радіопрограм.

Тут доступна функція батьківського контролю. Для роботи використовується пульт дистанційного керування, який працює від батарейок. При роботі забезпечується показ Full HD, що відповідає показу зображення з роздільною здатністю 1920х1080.

Пристрій підтримує найбільш поширені відео формати, у тому числі MPEG, AVI. Можна записувати таймер для подальшої демонстрації у зручний час. Користувачі зазначають, що незручна наявність лише одного роз'єму. Пристрій має компактні розміри і невелику вагу.

Плюси та мінуси Підтримує основні відеоформати. Існує режим відкладеного перегляду. Компактні розміри. Є таймер. Є лише один роз'єм USB.

BBK SMP015HDT2

Приставка дозволяє переглядати не лише цифрове, а й ефірне телебачення. Тут можуть використовуватися стандарти DVB-T та DVB-T2. Є можливість перегляду локальних відеофайлів. Тюнер має можливість працювати з форматами MPEG2 та MPEG4.

Завдяки наявності функції EPG, є можливість скористатися переглядом інтерактивного телебачення. Тут можна не тільки переглядати телепрограми, але й прослуховувати радіо.

На корпусі є роз'єм для підключення антени. Якщо користувач хоче переглянути фотографії, він може скористатися приставкою BBK SMP015HDT2.Доступна робота із зображеннями у форматі JPEG. На корпусі тюнера є два USB роз'єми, до яких можна підключати флешки з відео файлами або фотографіями.

На корпусі є кнопки, за допомогою яких можна керувати роботою ресивера. У комплекті є пульт дистанційного керування, за допомогою якого зручно віддавати команди пристрою. У ресивері надається можливість використання телетексту.

Користувачі зазначають, що пульт дистанційного керування працює тільки на невеликій відстані від тюнера. Пристрій має невеликі габарити та вагу. Користувачам подобається простота роботи та налаштування пристрою. Якщо тюнер увімкнений протягом двох годин, але не працює, він автоматично вимикається. Прийом каналів у негоду може погіршуватися.

Плюси та мінуси Великий функціонал. Легкість підключення. Простота налаштування. Якісна обробка сигналу. Самостійне вимкнення при тривалій бездіяльності.

World Vision Premium

Доступно використання стандартів ефірного, супутникового та цифрового обладнання. Ресивер працює у форматах DVB-Т, DVB-С, DVB-Т2. Користувачі часто відзначають високу якість цифрового сигналу.

Можна переглядати інтернет канали, але для цього до USB роз'єму потрібно підключити зовнішній Wi-Fi адаптер. Однак приставка працюватиме тільки з певними марками таких модулів. Тут є можливості для роботи з RSS-повідомленнями, а також з WebTV.

Пристрій підтримує безліч форматів відео: MPEG-1, MKV, H.264, MOV та інші. В комплекті є кабель RCA для підключення до телевізора. Компактні розміри та невелика вага пристрою дозволяють легко знайти для нього місце поряд з телевізором.

Користувачі у відгуках зазначають, що апаратура має високу чутливість до сигналу. Сканування каналів відбувається із високою швидкістю. Керувати пристроєм можна за допомогою пульта дистанційного керування або за допомогою кнопок, розташованих на корпусі тюнера.

При підключенні флешки, пристрій відразу розпізнає наявність відео файлу на ній. Як недолік відзначають, що ресивер не працює з кодеком AC-3. Рекомендується для роботи з пристроєм використовувати флешку, відформатовану у FAT-32.

Плюси та мінуси Висока чутливість до сигналу. Чуйні кнопки на пульті дистанційного керування. Не гріється навіть за тривалої роботи. Не використовується формат AC-3

TELEFUNKEN TF-DVBT224

Пристрій працює у форматах DVB-Т, DVB-С, DVB-Т2. З його допомогою глядач отримує доступ до ефірних, супутникових та цифрових телепрограм. На корпусі є всі необхідні типи виходів: RF OUT, RCA, HDMI.

https://www.youtube.com/watch?v=NvsiV_7Nnts

На корпусі є 1 роз'єм USB версії 2.0. Тюнер не підтримує IPTV. Тут можна робити відстрочений запис. Для цього достатньо вказати, з якого моменту та протягом якого часу записувати телепрограму. Після цього всі дії будуть виконані автоматично. Користувач зможе здійснити перегляд у зручний для нього час.

Ресивер гарантує отримання якісної картинки для показу. Він може отримати необхідну чіткість навіть за умови використання слабкого сигналу. Забезпечує прийом сигналу від ретранслятора, що знаходиться на відстані до 80 км. Може працювати навіть при використанні простих саморобних антен.

Користувачі у своїх відгуках відзначають як недолік, що для якісного прийому доводиться дуже точно налаштовувати антену на ретранслятор. Пульт дистанційного керування зроблено недостатньо зручно.Для того, щоб впевнено працювати, до нього необхідно звикнути.

Плюси та мінуси Прийом сигналу на великій відстані від ретранслятора. Добре лвіт сигнал навіть на просту саморобну антену. Незручний пульт дистанційного керування.

Openbox T2-07

Це недорогий та якісний варіант. Добре підходить для прийому стандартних мультиплексів. Здатний працювати з ефірним, цифровим та супутниковим телебаченням. У корпусі є виходи RCA, HDMI. Є 2 роз'єми USB версії 2.0. Працює у стандартах DVB-Т, DVB-С, DVB-Т2. Забезпечує стабільний та якісний прийом. Забезпечується перегляд локальних відео файлів з флешки.

Користувачам доступні додаткові функції: робота з телетекстом, є можливість відкладеного запису, присутня функція відкладеного перегляду.У роботі приставки використається процесор новітньої моделі. Його застосування дозволяє обробляти інформацію з вищою швидкістю, ніж зазвичай. Працювати з приставкою можна за допомогою пульта дистанційного керування або використовувати кнопки на корпусі пристрою.

В якості недоліків зазначається, що при використанні старих прошивок можуть виникнути проблеми при роботі з каналами на частотах від 120 МГц і вище. Щоб уникнути цього, слід стежити за оновленнями програмного забезпечення. Тут не відображаються деякі популярні відео формати.

Плюси та мінуси Використовується процесор новітньої моделі. Підтримується невелика кількість відеоформатів.