Як очистити чат у ватсапі

Anonim

Ватсап – це популярний соціальний месенджер. Також він займає досить багато місця на Адроїді, саме тому всі його не люблять - він займає занадто багато пам'яті в пристрої, через що воно глючить.

Як очистити чат у Ватсапі на Android

Насправді багато місця займає саме кеш, який складається з повідомлень. Як правило, тільки очищення старих переписок здатне більш-менш виправити ситуацію, при цьому повернути її в нормальне русло.

Видаляти можна як і окремі листування, так і цілі чати. Робити це можна на різних операційних системах, детальніше про які варто поговорити далі.Користувач не може видаляти повідомлення, якщо він не зареєстрований та не увійшов до Ватсапу. Детальніше про те, як зареєструватися в Ватсапі, можна подивитися в цьому відео

На Андроїд приховати чати або видалити окремі повідомлення дуже просто. Користувач може видалити як окремі смс, так і діалоги, групові чати. Якщо якісно відчистити все, то можна легко повернути ті мегабайти, які користувач втратив раніше.

Видалення окремих повідомлень

Найперший етап – це видалення окремих повідомлень. Варто розуміти, що якщо повідомлення видаляється, воно видаляється і в іншого користувача. Можна налаштувати цю функцію. Для видалення певних СМС користувачеві необхідно:

  1. Для початку варто відкрити програму і зайти в той діалог, в якому хотілося б почистити деякі повідомлення;

  2. Далі необхідно затиснути пальцем те повідомлення, яке підлягає видаленню. Якщо все зроблено правильно, користувач автоматично побачить, що воно підсвічується;

  3. Тепер варто тапнути на сміттєвий бак, який розташовується у верхньому рядку. На цьому етапі користувач може вибрати два варіанти: видалення тільки у мене або видалення всіх користувачів. У другому варіанті повідомлення видаляється і в тієї людини, з якою йде листування, при цьому буде підсвічено, що повідомлення видалено;

  4. Погоджуємось і закінчуємо видалення.

Як видно, на Андроїд досить просто можна видалити окремі повідомлення. В цілому, подібна ситуація і в повному видаленні діалогів.

Видалення діалогів та групових чатів

Коли користувач вступає до групового чату, то автоматично надходить величезна кількість повідомлень, які необхідно видаляти. Користувач може скористатися як і повним видаленням діалогів або групових переписок, також видаляти кожне повідомлення окремо. Другий варіант довгий, тому потрібно скористатися видаленням певних діалогів. Для цього необхідно:

  1. Зайти в месенджер і авторизуватися, якщо користувач не зробив цього;
  2. Після цього варто відкрити панель переписок і затиснути той діалог, який згодом хотілося б видалити;
  3. Користувач відразу побачить, що чат підсвітився, якщо він усе зробив правильно;
  4. Після цього необхідно тапнути на сміттєвий бак і вибрати варіант видалення.

Як видно, видаляти групові чати та окремі листування не так складно. Якщо користувач видаляє груповий чат, система попередить його, що він виходить з чату. В інших користувачів позначиться те, що друг просто вирішив залишити чат, при цьому повернути його ніхто не може, тільки сам користувач.

iOS

На системі Айфонів працює практично такий самий алгоритм. Єдина відмінність може полягати в тому, що в цілому система iOS влаштована по-іншому, тому можуть бути деякі відмінності у видаленні, детальніше які буде видно далі.

Видалення окремих повідомлень

Видаляти конкретні листування на Айфоні досить просто, якщо знати в цілому де розташовується та чи інша панель, або цілий чат. Для цього користувачеві необхідно заздалегідь авторизуватися в системі, при цьому перевірити наявність інтернету:

  • Для початку необхідно відкрити Ватсап і зайти в певний розділ, де знаходяться всі чати. Користувачеві необхідно тапнути на той діалог, в якому він хотів би видалити конкретні повідомлення;

  • Тепер необхідно тапнути і затиснути те повідомлення, якого хотілося б позбутися. Топаємо на пункт «Видалити», який з'явиться у вікні;

  • Тепер навпроти кожного повідомлення з'явиться галочка. Тапаємо на ті листування, які підлягають видаленню;
  • Тепер необхідно тапнути на смітник і підтвердити необхідне видалення.

Видалення діалогів та групових чатів

З видаленням повних діалогів або групових чатів справи йдуть так само:

  • Для початку необхідно зайти в той діалог або групове листування, в яких згодом буде проведено очищення;
  • Тепер варто тапнути на верх, на ім'я тієї людини, з якою у користувача було листування;

Далі користувач може відкрити пункт з очищенням чатів. Якщо такий пункт не знаходиться, то необхідно трохи прогорнути вниз. Тапаємо на нього і видаляємо всі повідомлення.

Windows Phone

Якщо розглядати окрему систему, яка не так популярна, то користувач може скористатися алгоритмом, який пропонується для Андроїд, так як в цілому вони схожі. Однак, є деякі тонкощі та нюанси у видаленні повідомлень з Віндовс телефону.

Особливих повідомлень

Для того щоб видалити окремі повідомлення, користувачеві заздалегідь необхідно мати встановлену програму. Якщо програма встановлена, можна приступати до алгоритму:

  1. Для початку варто відкрити ватсап та активувати той чат, повідомлення якого будуть видалені;
  2. Далі необхідно утримати повідомлення, яке підлягає видаленню, до того моменту, поки користувач не побачить, що воно підсвітилося;
  3. Тепер варто в меню вибрати пункт «Видалити»;
  4. Погоджуємося з видаленням.

Видалення діалогів та групових чатів

У випадку з груповими чатами все так само. Необхідно затиснути той чат, який хотілося б очистити, а далі тапнути на кошик. Після цього варто підтвердити дію і розпрощатися з чатом або груповим листуванням.

На комп'ютері

Багато хто не знає, але Ватсап є і на комп'ютері! Для того, щоб видаляти листування, користувач також може скористатися цією системою, яка практично ніяк не відрізняється від інших систем.

Для цього необхідно попередньо авторизуватися в ньому. Якщо коротко, то користувачеві доведеться встановлювати додаткові утиліти для цієї дії.

Тепер варто відкрити програму на комп'ютері, а потім зайти саме в той діалог, в якому надалі буде видалено все листування. Користувачеві необхідно навести курсор на виділену область біля кожного повідомлення. Також користувач побачить стрілочку, яка прямує вниз.

Необхідно тапнути на цю стрілку і вибрати пункт з видаленням повідомлення. Це необхідно, щоб зачистити деякі повідомлення. Після цього необхідно вибрати пункт видалення «Видалити у мене», а далі користувач побачить повідомлення про те, що видалені деякі повідомлення.

Видалення повідомлень у співрозмовника

Нещодавно у Ватсапі з'явилася функція, за допомогою якої можна видаляти повідомлення не тільки з окремого чату, у людини, але й іншого користувача, щоб той після не побачить його. Для цього необхідно:

  • Відкрити ватсап;
  • Відкрити той чат або діалог, в якому потрібно видалити певні повідомлення;
  • Тепер варто вибрати повідомлення для видалення;
  • З'явиться сміттєвий бак, кликаємо на нього;
  • Вибираємо пункт «Видалити у всіх»;
  • Після цього користувач може прибрати конкретне повідомлення.

Спосіб хороший тим, що дозволяє прибрати повідомлення, які не підлягають перегляду.

Як заархівувати чати

Архівація чату – це видалення повідомлень з видимого поля користувачів. За фактом людина завжди може знову звернутися в архів і відновити повідомлення, яке він видалив раніше. Це корисно, коли потрібно створити вид віддаленого повідомлення.

Для цього необхідно тапнути та затиснути той чат, який хотілося б архівувати. Користувач побачить на верхньому рядку кілька піктограм. З них необхідно вибрати третій - архів, який нагадує коробку зі стрілкою вниз.

Як тільки користувач топне на нього, листування автоматично перейде в архів, а в розділі «Архівовані чати» його надалі можна відновити.

Як створити копію чатів

Щоб користувач не втратив важливі для себе чати або взагалі всі листування, йому необхідно налаштувати правильне резервне копіювання. Для цього необхідно виконати таке:

  1. Варто тапнути на пункт «Налаштування», що розташовується під трьома точками у правому верхньому кутку;
  2. Заходимо до пункту «Чати»;
  3. Вибираємо пункт із резервним копіюванням та копіюємо всі повідомлення.

Після видалення користувач може відновити всі чати, тому що створиться резервна копія.

Як відновити віддалені чати у Вотсапі

На жаль, користувач не зможе відновити чати, якщо раніше не було створено резервного копіювання, детальніше про яке згадувалося вище. Можна скористатися різними утилітами, але це тривалий процес. Для того, щоб пройти відновлення чатів необхідно:

  1. Видалити Ватсап і заново завантажити його на пристрій;

  2. Після варто відкрити і зробити звичну авторизацію;
  3. Тепер необхідно тапнути на пункт «Відновити»;

  4. Чекаємо, поки програма відновити всі резервні дані.

Якщо користувач не робив резервних даних, то відновити Ватсап буде дуже проблематично навіть для професіонала.

Запитання експерту Звідки завантажувати Ватсап?

Тільки з офіційних джерел, наприклад Play Market, AppStore. Інші