Антивірусні програми

Anonim

Безпека комп'ютера повністю залежить від користувача. Встановлюючи такі програми, потрібно негайно реагувати на помилки, які вони вказують, а чи не ігнорувати їх. Своєчасне усунення проблем допоможе уникнути поломки комп'ютера.

10 кращих антивірусних програм

До уваги користувачів пропонується 10 кращих антивірусних програм для безкоштовного скачування. Кожен може самостійно встановити систему.

  1. Антивірус Kaspersky Free.
  2. Microsoft Windows Defender.
  3. 360 Total Security.
  4. Panda Free Antivirus.
  5. Avast Free Antivirus.
  6. Dr.Web Antivirus.
  7. IObit Malware Fighter.
  8. ESET NOD32 Smart Security.
  9. Avira Free Antivirus.
  10. AVG Anti-Virus Free

Кожен з антивірусів можна легко встановити самостійно, не вдаючись до допомоги програмістів. Однак якщо виникли проблеми, найкраще звернутися до фахівців.

При виникненні проблем програма виводить вікно з помилками. Краще одразу усувати ці помилки, а не закривати вікно. Саме порятунок від неполадок дозволить комп'ютеру служити довше і ламатися в рази менше.

Для більш детального знайомства з програмами надамо таблицю рейтингу.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Антивірус Kaspersky Free Забезпечує виявлення небажаних файлів, видалення вірусів, попереджає про наявність на сайтах шкідливих систем, наявність опції оптимізації комп'ютера. Безкоштовно ★★★★★
Microsoft Windows Defender Перевіряє окремі файли на наявність вірусів, усуває черв'яків шпигунів, можливість перевірки носія (флешки, диска тощо). Безкоштовно ★★★★★
360 Total Security Автоматична перевірка зовнішніх носіїв, можливість очищення від шкідливих файлів, оптимізація системи Безкоштовно ★★★★★
Panda Free Antivirus Моментальне сканування на віруси, перевірка файлів, завантажених з Інтернету, перевірка системи навіть у вимкненому режимі комп'ютера. Безкоштовно ★★★★★
Avast Free Antivirus Автоматичне виявлення та усунення вірусів, можливість перевірки зовнішніх носіїв і файлів, що скачуються з мережі Інтернет. Безкоштовно ★★★★★
Dr.Web Antivirus Автоматична перевірка зовнішніх носіїв та сторонніх сайтів мережі Інтернет, висока швидкість сканування, робота комп'ютера залишається в колишньому режимі. Безкоштовно ★★★★★
IObit Malware Fighter Виявлення та видалення вірусів, очищення браузера, пошук вірусів у посиланнях мережі Інтернет, автоматичне виявлення та виявлення проблем. Безкоштовно ★★★★★
ESET NOD32 Smart Security Захист від вірусів та блокування експлойтів, мінімум помилкових спрацьовувань, автоматичне виявлення проблем, наявність функції Anti-Theft (дозволяє виявити та повернути втрачений ноутбук) 30 днів безкоштовно ★★★★★
Avira Free Antivirus Поповнення антивірусної бази, робота з макровірусами та миттєве очищення файлів, автоматичне сканування файлів, що відкриваються і завантажуються. Безкоштовно ★★★★★
AVG Anti-Virus Free Блокування шкідливих файлів, щоденне оновлення, автоматичне виявлення та усунення вірусів, автоматичне сканування зовнішніх пристроїв. Безкоштовно ★★★★★

Для більш детального розуміння переваг та недоліків антивірусних програм, розглянемо кожну окремо.

Антивірус Kaspersky Free

Одна з найвідоміших програм, вона перевершує багато платних і безкоштовних.

Антивірус автоматично розпізнає та усуває віруси, а також шкідливі сайти з мережі Інтернет. Користувач програми може вибрати одну з найбільш підходящих перевірок.

Встановити та завантажити антивірусну програму може будь-який користувач. Легкий і зручний інтерфейс допоможе розібратися з установкою.

Швидкість сканування 6 Зручність інтерфейсу 10 Оновлення 8 Пошук вірусів у мережі Інтернет 4 Сканування зовнішніх пристроїв 6 Разом 6.8 Непоганий та зручний безкоштовний антивірус Плюси та мінуси Швидкість сканування Можливість безкоштовного скачування Легка установка та зручний інтерфейс Відсутність можливості сканувати зовнішній вигляд Відсутність вбудованого модуля захисту персональних даних.

Microsoft Windows Defender

Безкоштовна антивірусна програма від компанії Майкрософт, призначена для інсталяції на Windows 10.

Проста функціональність та низькі системні вимоги забезпечують надійний захист комп'ютера.

Детальна оцінка допоможе більш точно розглянути переваги та недоліки використання антивірусної програми. Для кращого сприйняття представимо все у вигляді таблиць.

Швидкість сканування 8 Зручність інтерфейсу 9 Оновлення 5 Пошук вірусів в мережі Інтернет 3 Сканування зовнішніх пристроїв 7 Разом 6.4 Не вимагає навичок для встановлення, зручна і нескладна антивірусна програма Плюси та мінуси Перевіряє на віруси зовнішні носії Можливість сканування сайтів мережі Інтернет Оновлення програми Довге завантаження результату Оновлення кожного разу встановлюється окремо.

360 Total Security

Мабуть, один з найпотужніших комп'ютерних антивірусників. Він включає кілька сучасних систем для сканування і видалення вірусів. Встановлюється та скачується антивірусна програма абсолютно безкоштовно, з нею справиться кожен користувач. Для більш детального вивчення можна переглянути відео з установкою

Якщо виникли проблеми зі встановленням або усуненням вірусів, найкраще звернутися до спеціаліста (програміста).

Зовнішній вигляд програми можна побачити на малюнку 3.

Швидкість сканування 10 Зручність інтерфейсу 9 Оновлення 10 Пошук вірусів в мережі Інтернет 10 Сканування зовнішніх пристроїв 10 Разом 9.8 Відмінна безкоштовна програма, одна з найкращих Плюси та мінуси Швидке сканування та видалення вірусів Постійне оновлення системи Можливість пошуку та усунення ви Зовнішні пристрої Можуть виникнути труднощі в установці Підходить не на всі операційні системи.

Panda Free Antivirus

Panda надає функцію захисту від стеження хакерів при натисканні на клавіатуру. Ця функція відсутня у багатьох інших платних та безкоштовних антивірусних програм.

Програма містить безліч додаткових функцій та налаштувань, які підійдуть для кожного користувача, однак через це не доопрацьовано функціонал та інтерфейс будь-якої з них. Це ускладнює завдання і займає багато часу для вивчення інтерфейсу.

Однак вікно налаштувань досить просте в розумінні і з ним розбереться кожен користувач.

Швидкість сканування 9 Зручність інтерфейсу 6 Оновлення 8 Пошук вірусів у мережі Інтернет 10 Сканування зовнішніх пристроїв 9 Разом 8.4 Програма з хорошими складовими, але не доопрацьованим функціоналом Плюси та мінуси Багато функцій, які підійдуть усім користувачам Можливість сканування зовнішніх пристроїв Пошук ві у розумінні інтерфейс Недопрацьований функціонал Довге сканування.

Avast Free Antivirus

Кращий антивірусник серед усіх запропонованих, який можна встановити абсолютно безкоштовно.

Програма оновлюється автоматично, виявляє віруси в реальному часі, усуває троянський вірус та підтримує все функціонування комп'ютера або ноутбука.

Хоч антивірусна програма і є однією з найкращих, недоліки у неї все ж таки є, а краще з ними розібратися допоможуть оціночні таблиці.

Швидкість сканування 10 Зручність інтерфейсу 9 Оновлення 10 Пошук вірусів в мережі Інтернет 10 Сканування зовнішніх пристроїв 10 Разом 9.8 Одна з кращих антивірусних програм з безкоштовним скачуванням Плюси і мінуси Сканування в реальному часі Можливість пошуку вірусів на сайтах мережі Інтернет Скан пристроїв Загальмування комп'ютера під час сканування Невеликі труднощі в установці програми.

Dr.Web Antivirus

Один з найвідоміших, але не особливо хороших антивірусних програм. Його функціонал спрямований на пошук та усунення вірусів, як на самому комп'ютері та зовнішніх носіях, так і в мережі інтернет.

Інтерфейс програми досить простий, розібратися з ним зможе кожен користувач.

Однією з переваг вибору системи є можливість захисту персональних даних. Оціночні таблиці допоможуть краще побачити переваги та недоліки використання антивірусу.

Швидкість сканування 5 Зручність інтерфейсу 7 Оновлення 9 Пошук вірусів у мережі Інтернет 10 Сканування зовнішніх пристроїв 10 Разом 8.2 Програма виконує свою функцію, проте сканує дуже повільно і гальмує роботу комп'ютера Плюси та мінуси Сканування зовнішніх пристроїв Сканування сайтів роботу комп'ютера під час сканування Не працює функціонал програми.

IObit Malware Fighter

Виявляє та видаляє навіть нові віруси, які тільки недавно з'явилися. Забезпечує захист персональних даних. Сканує як саме програмне забезпечення, так і зовнішні носії та сайти мережі Інтернет.

Багато хто вважає, що програма давно застаріла і варто від неї відмовитися, проте оціночні таблиці говорять зворотне.

Швидкість сканування 5 Зручність інтерфейсу 8 Оновлення 6 Пошук вірусів в мережі Інтернет 9 Сканування зовнішніх пристроїв 8 Разом 7.2 Непогана програма для безкоштовного скачування Плюси та мінуси Блокування вірусів та швидке виявлення проблем Виявлення абсолютно нових вірусів Захист персональних даних Можливість пошуку комп'ютера Довге сканування Незручний та складний інтерфейс Непостійне оновлення програми.

ESET NOD32 Smart Security

Програма містить безліч функцій, які задовольнять навіть найвибагливішого користувача. Антивірусник усуває всі проблеми, які знаходить на зовнішньому пристрої, в Інтернеті або при скануванні самого програмного забезпечення.

Значна перевага в арсеналі програми: кілька ступенів сканування. Така можливість дозволяє ретельніше вивчити віруси та усунути їхню появу.

Швидкість сканування 8 Зручність інтерфейсу 9 Оновлення 5 Пошук вірусів в мережі Інтернет 7 Сканування зовнішніх пристроїв 8 Разом 7.4 Нескладна програма, що виконує свої функції Плюси та мінуси Виявлення вірусів по всьому комп'ютеру Наявність функції Anti-Theft – знаходить втрачений ноутбук Зрозумілий інтерфейс Повільне сканування.

Avira Free Antivirus

Найпростіша у використанні антивірусна програма. Вона містить безліч функцій для пошуку та усунення вірусів. Avira Free Antivirus здатна усунути навіть віруси, які з'явилися зовсім недавно.

Основною перевагою антивірусника стає моментальне сканування всіх файлів, які користувач відкриває, а також перевірка всіх зовнішніх носіїв.

Швидкість сканування 9 Зручність інтерфейсу 7 Оновлення 8 Пошук вірусів у мережі Інтернет 9 Сканування зовнішніх пристроїв 10 Разом 8.6 Проста антивірусна програма, що не вимагає особливої ​​підготовки Плюси та мінуси Швидке сканування всіх файлів та зовнішніх пристроїв Пошук вірусів на сайтах в мережі Інтернет Невеликий функціонал програми.

AVG Anti-Virus Free

Відмінний антивірус, який повністю сканує все програмне забезпечення повністю. Також програма має захист персональних даних та мале споживання енергії, що забезпечує тривалу одночасну роботу комп'ютера.

Сама програма має нескладний інтерфейс, який здивує навіть вимогливого користувача.

Програма досить швидко справляється з виявленням вірусів, що тільки стає їй плюсом. Користувач може сам вибрати будь-яку функцію сканування, а програма зробить свою справу та почистить комп'ютер від вірусів.

Оцінювальна характеристика цілком виправдовує встановлення програми та рейтинг.

Швидкість сканування 9 Зручність інтерфейсу 9 Оновлення 7 Пошук вірусів в мережі Інтернет 8 Сканування зовнішніх пристроїв 6 Разом 7.8 Непогана антивірусна програма зі зручним інтерфейсом Плюси та мінуси Автоматичне сканування всіх файлів Можливість оновлення програми Швидке сканування файлів та зовнішніх сканування сайтів у мережі Інтернет.

В результаті порівняльного аналізу та розбору характеристик кожної програми можна виділити кілька антивірусників, які точно будуть на допомогу:

  • Avast Free Antivirus;
  • IObit Malware Fighter;
  • Avira Free Antivirus;
  • AVG Anti-Virus Free;
  • 360 Total Security.

Всі програми доступні для безкоштовного скачування, за допомогою навчального відео можна самостійно встановити антивірусник.