Помилка 4000 під час оновлення iPhone

Anonim

Телефони на системі iOS – це пристрої складної системи, які постійно оновлюються. Компанія часто випускає нові оновлення для своїх пристроїв, в результаті яких телефони починають працювати швидше та чіткіше. Однак, це не завжди так.

Айфон може просто не оновлюватися, надаючи помилку. Це проблема, тому що інколи оновлення дійсно необхідне для пристрою, без нього воно не працюватиме. Якщо людина перевіряє оновлення та можливість її встановлення і через iTunes, і через iCloud, і при цьому пристрій постійно видається: «Збій встановлення оновлення ПЗ», то необхідно розглянути найпоширеніші причини, а також те, як їх виправити.

Причини помилок при оновленні Айфона

Перше, на що варто користувачеві звернути увагу, так це на те, чи підтримує взагалі пристрій те чи інше оновлення. Якщо користувач розуміє, що iOS 12 не може поєднатися з його iPhone 4, то немає сенсу намагатися встановлювати оновлення. Таке оновлення сумісне лише з кількома пристроями, такими як iPad mini 2 та інші моделі Айфона, починаючи з 5S.

Якщо користувач зрозумів, що все правильно встановлено, що на пристрій можна поставити те чи інше оновлення, то йому необхідно спробувати видалити оновлення.

Також в установці нового програмного забезпечення можуть заважати такі фактори, як:

Низький рівень заряду. Коли користувач намагається встановити те чи інше оновлення, на пристрої має бути не менше 50% заряджання. Також користувач може підключити пристрій до живлення розетки під час оновлення;

    Також може бути таке, що самі сервери компанії перевантажені, через що ніяке оновлення в цілому нормальне не приходить. Якщо таке трапилося, то на офіційному сайті завжди про це напишуть;
  • Можна переглянути функціонування інтернету. Якщо Інтернет не працює або не підключений, то оновлення ніколи не встановиться, оскільки для нього потрібне стабільне підключення.
  • Варто подивитися на оновленість системи iTunes. Причиною може бути те, що загалом система та програма застаріли. Якщо при підключенні Айфона Айтюнс просить встановити оновлення, то в цьому є причина помилки оновлення;
  • Внутрішні помилки також можуть перешкоджати встановленню нового програмного забезпечення. Їх необхідно перевіряти окремо.

В системі оновлень є безліч помилок, більш докладно про які варто подивитися в цьому відео

Знаючи причину, а також те, як необхідно вирішити це питання, можна встановити будь-яке оновлення.

Як виправити помилку 4000 при оновленні iPhone

«Відбулася невідома помилка (4000)» - це частий гість, який відбувається при оновленні. Ця помилка означає те, що навіть сама система не знає причини її виникнення. Проте, якщо досить розглянути різні випадки, можна простежити основні причины:

  • На Айфоні раніше було встановлено оновлення. Якщо Айтюнс намагається встановити оновлення на вже оновлений пристрій, то помилка з кодом не забариться;
  • Пристрій заблокований. Якщо на пристрої стоїть код – пароль, оновлення просто не може встановитися. Необхідно розблокувати телефон, щоб вирішити проблему;
  • Старший Айтюнс, тобто програма для управління айфоном, також може бути причиною проблеми.

Для того, щоб виправити помилку, існують кілька методик і способів, більш докладно з якими можна ознайомитися з цим відео

Якщо розглядати алгоритм коротко, то користувачеві необхідно:

  1. Спробуйте підключити пристрій до комп'ютера за допомогою іншого кабелю. Причина справді може бути в недіючому кабелі, який просто не бачить комп'ютер;

  2. Після цього необхідно оновити Айтюнс, оскільки на не оновленій системі користувач не зможе встановити нове ПЗ;
  3. Далі слід перевірити програмне забезпечення безпеки комп'ютера. Для цього варто пройти за допомогою Антивірусу;
  4. Варто перезавантажити пристрій і спробувати знову.

Якщо після цього проблема не вирішилася, то необхідно звернутися до професіонала, який зможе вирішити цю проблему.

Помилка 1667 при оновленні iPhone - як виправити

Причини, з яких може виникнути помилка 1667, такі самі, як і з кодом 4000, тому користувачеві варто застосувати наступні кроки при відновленні системи та встановлення оновлення:

  1. Для початку необхідно перевірити наявність завантажень, які є в Айтюнс. Для цього варто подивитися на верхній правий кут. Якщо користувач знайде завантаження, то, швидше за все, оновлення не буде встановлюватися.Необхідно дочекатися завершення завантаження, а потім відновити процедуру оновлення.

  2. Варто спробувати змінити порт. Як говорилося раніше, кабель може не доставляти необхідного сигналу, щоб чітко передати оновлення;
  3. Можна спробувати використовувати Айтюнс на іншому комп'ютері. Цілком ймовірно, що комп'ютер користувача населений вірусами, які заважають оновленню встановиться. Щоб їх уникнути, варто спробувати інший комп'ютер, при цьому встановити програмне забезпечення через нього.
Ця помилка також часто зустрічається, але не так часто, як 4000. При її знаходженні необхідно звертати увагу на дрібні технічні перешкоди, як кабель або сам комп'ютер. Також не варто заперечувати, що проблеми та причини можуть йти з боку самої компанії. У цьому випадку необхідно дивитися офіційний сайт і стежити за новинами.

Класифікатор помилок в iTunes

Помилок при оновленні в Айтюнс дійсно багато. Докладніше з кожною помилкою та її значенням варто ознайомитись у таблиці нижче:

Код Значення
1 Цей код в цілому означає те, що прошивка не підходить до того пристрою, на який він встановлюється. Також може бути таке, що версія Айтюнс занадто стара для того, щоб працювати з новими ПЗ.
3 Несправність модему. Для того, щоб вирішити проблему, необхідно звернутися до авторизованого сервісного центру.
2 Упаковка або збирання прошивки неправильні, проте, прошивка розпізнана і надалі може бути встановлена. Також ця помилка з'являється тоді, коли встановлюються кастомні прошивки.
8 Прошивка не підходить під пристрій, але підходить під версію Айтюнс.
13 Проблема з кабелем USB, що підключається. Також може бути таке, тобто була встановлена ​​бета - версія iOS з під Віндовс.
54 При оновленні неможливо надалі перенести всі покупки з iTunes Story на пристрій, на який встановлюватиметься нове ПЗ.
1002 При копіюванні файлів з телефону виникла помилка, яку комп'ютер не може самостійно виправити. Варто розпочати процедуру скачування заново.
1011 Модем Айфона не відгукується. Для того, щоб вирішити проблему, необхідно спробувати перезавантажити пристрій.
1602 Айтюнс не може розпізнати те, введено правильно пристрій чи ні.
3014 Информационный центр Айтюнс дуже довго відгукується, у результаті оновлення також може бути установлено.
4005 Критична помилка, яка була допущена під час оновлення або відновлення. Для цього необхідно знову вводити пристрій у режим DFU.
9807 Айтюнс не може зв'язатися з необхідним сервісом, щоб перевірити якість оновлення, а також пристрій, який йому підлягає.
13014 Нормальній роботі Айтюнс при оновленні заважають інші побічні фактори, які не пов'язані ні з системою, ні з телефоном. Швидше за все справа у вірусах на комп'ютері.

Якщо знати причину, через яку з'явилася та чи інша помилка, то її можна набагато легше і швидше вирішити. Якщо це не виходить самостійно, то необхідно звертатися до фахівців та професіоналів.