Який блок живлення вибрати для комп'ютера

Anonim

Щоб комп'ютер працював без перебоїв, потрібен хороший блок живлення. Блок потрібний потужний та енергоефективний. Підбірка блоків живлення для комп'ютера - характеристики, плюси та мінуси кожної моделі.

Назва Опис Ціна Рейтинг
Термолтейк TR2 RX-550W Достойний блок живлення, що має стандарт захисту 80Plus. Впишеться навіть у маленький корпус. 4990 рублей. 5
AeroCool VX-350 БП для слабкого ПК. При середньому навантаженні на систему прослужить довгі роки. 1500 рублей. 3
Zalman ZM1000-EBT 1000W Модульний блок живлення, потужності якого вистачить з великим запасом. 11000 рублей. 4
FSP Group ATX-550PNR 550W Чи не найнадійніший БПешник до 3000 рублів із захистом від короткого замикання. 2990 рублей. 3
Be quiet Pure Power 11 400W Тихий блок, розрахований на навантаження високого та екстремального рівня із захистом 80 Plus. Від 4250 рублів на Яндекс Маркет. 5
Therm altake Урал 650W Модель гідна поваги з усіма необхідними захистами. Від 6990 рублів. 5
Corsair TX750M 80 Plus Gold Блок живлення з великим запасом потужності та високим рівнем захисту від перенапруг. 8490 рублей. 5
Термалтейк Smart Pro RGB Bronze 850W Це надійний апарат, який влізе в будь-який корпус формату ATX mATX. Тихий БП зі стандартом 80 Plus. Від 8790 рублів на Яндекс Маркет. 5
AeroCool KCAS PLUS 400W Надійний БП, але не призначений для серйозних навантажень через малу потужність. 2990 рублей. 3
Cooler Master V1200 Platinum Один із найбільш продуктивних, надійних, потужних і тихих БП з адекватною вартістю. 15990 рублей. 5

Therm altake TR2 RX-550W

Плюси та мінуси Хороший показник потужності. Цієї продуктивності вистачить практично на будь-яку систему. У цьому блоці використовується активна система охолодження, що зменшує шум його роботи. Багато проводів, за допомогою яких можна запитати будь-який елемент, що комплектує ПК. У даного БП не можна відстебнути непотрібні дроти, які будуть заважати. Невеликі просідання показників по лінії 12V.Не підходить для комп'ютерних корпусів формату mATX. Потужність 8 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 10 Рівень шуму 8 Разом 9 Непоганий блок живлення для стаціонарного комп'ютера за свою вартість. Має бронзовий сертифікат, що вкотре підтверджує високий рівень надійності пристрою.

AeroCool VX-350

Плюси та мінуси Низька вартість. Купити такий блок в офіційному магазині зможуть багато користувачів ПК. Хороший кабель менеджмент, прийнятна довжина дротів. Високий рівень надійності, незважаючи на погану репутацію компанії-виробника. Невелика потужність для вирішення сучасних завдань. Відсутня провід 8 pin для підключення додаткового живлення на відеокарту. Чи не модульний блок живлення. Тобто. відстебнути зайві кабелі не вдасться. Потужність 5 Надійність 8 Зовнішній вигляд, ергономіка 6 Рівень шуму 7 Разом 6.5 Середній за характеристиками блок, у якого іноді пищать дроселі під навантаженням.Однак цей пристрій вважається одним з кращих у ряді бюджетних БП.

Залман ЗМ1000-EBT 1000Ват

Плюси та мінуси Величезна потужність 1000 Ватт. Цього показника вистачить під будь-яку збірку із запасом на довгі роки. Золотий сертифікат захисту від перенапруг та коротких замикань. Повністю модельний блок. Тобто. будь-який провід можна відстебнути та замінити за потреби. Так, у корпусі ПК прокладається хороший кабель менеджмент. Висока, але цілком виправдана вартість апарату. Не дуже тихий. Цілком безшумною розглянуту модель не можна назвати. Велика вага потребує надійної фіксації БП у корпусі комп'ютера. Потужність 10 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 10 Рівень шуму 8 Разом 9.5 Чудова модель за всіма основними показниками. Якщо бюджет дозволяє, то можна однозначно рекомендувати до покупки.

FSP Group ATX-550PNR 550W

Плюси та мінуси Хороша репутація фірми-виробника. Компанія FSP завжди виготовляє надійні блоки із високим терміном служби. Високий показник потужності за пропоновану ціну. Наявність всіх необхідних дротів, компактність. Зайві дроти не можна від'єднати, що не дивно за таку вартість. Відсутній сертифікат захисту стандарту 80 Plus. Довжина основних кабелів надто коротка. Потужність 8 Надійність 9 Зовнішній вигляд, ергономіка 5 Рівень шуму 10 Разом 8 Одне з найкращих рішень за власний кошт. Даний блок живлення можна поставити навіть в ігрове складання, при цьому залишиться запас по потужності.

БИ Квайт Паре Повер 11 400W

Плюси та мінуси Практично безшумний блок. Звуків від його роботи не буде чути навіть під серйозним навантаженням.Має сертифікат захисту 80 Plus. Напівмодульний, тобто. деякі дроти відстібаються. Маленька потужність при заявленій вартості. Не дуже хороша ергономіка, впишеться не кожен корпус. Невелика кількість SATA роз'ємів для підключення накопичувачів. Потужність 4 Надійність 9 Зовнішній вигляд, ергономіка 6 Рівень шуму 10 Разом 7.3 Цей блок також не рекомендується ставити в занадто “ненажерливі” складання, тому що це не так. потужності в 400 Ватт буде впритул. Однак з офісними завданнями цей пристрій справляється на ура.

Therm altake Урал 650W

Плюси та мінуси Високий показник продуктивності, потужності. Невеликі просідання по лінії 12 Вольт при навантаженні, а це означає, що реальна потужність майже така сама, як і заявлена. Надійність знаходиться на найвищому рівні. Такий блок має сертифікати 80 Plus. Неприємний запах. Згодом він пропадає. Висока вартість.Цей пристрій стає недоступним для багатьох користувачів. Однак така ціна-це запорука довговічності експлуатування блоку. Короткі за розмірами дроти не завжди дотягуються до всіх комплектуючих у корпусі стаціонарного комп'ютера. Потужність 10 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 9 Рівень шуму 10 Разом 9.8 Непогана модель, яку не можна зарахувати до низки бюджетних. Однак цей БП все ж таки поступається більш дешевим блокам по ряду характеристик.

Корсар ТХ750M 80 Plus Gold

Плюси та мінуси Гідна потужність, якої вистачить для реалізації всіх сучасних завдань на стаціонарному комп'ютері. Також є запас для розгону комплектуючих ПК. Високий рівень надійності. Ця обставина доводить золотий сертифікат блоку 80 Plus. Наявність довжини проводів, які за бажання можна відстебнути. Підвищена ціна. Вартість виробу, що розглядається, повинна бути трохи нижче.Ненадійність закріплення кабелів. Часто дроти у таких блоках відвалюються при неакуратному використанні. Непримітний зовнішній вигляд. Потужність 10 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 5 Рівень шуму 5 Разом 7.5 За пропоновану ціну можна знайти кращі варіанти. Тим більше, що Corsair TX750M 80 Plus Gold не можна назвати безшумним блоком живлення. Працюючи під навантаженням, апарат видає неприємні звуки: посвистування, шуми.

Therm altake Smart Pro RGB Bronze 850W

Плюси та мінуси Великий запас за потужністю дозволяє поставити такий пристрій навіть у комп'ютер із топовою начинкою. Використання напівпасивної системи охолодження знижує нагрівання блока живлення при екстремальних навантаженнях. Повністю модульний апарат, що має велику кількість роз'ємів для підключення дротів. Відсутнє RGB ​​підсвічування, наявність якого заявлено виробником.Не дуже тихий. Шум від даного пристрою створює певний дискомфорт для користувачів. Тяжкий БП, може не підійти до деяких корпусів. Потужність 10 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 10 Рівень шуму 8 Разом 9.5 Якщо не звертати уваги на шум, що видається під час роботи даного БП, його можна назвати ТОПовим рішенням за представлену вартість. Але заявлена ​​ціна зменшує кількість потенційних покупців.

AeroCool KCAS PLUS 400W

Плюси та мінуси Компактність, цікавий зовнішній вигляд. Цей блок оснащений великим за розміром 120 мм вентилятором. Непоганий рівень надійності має сертифікат 80+. Низька вартість. Такий блок можуть дозволити практично всі користувачі. Однак можна знайти аналоги краще за цю ціну. Занадто маленька потужність. Не рекомендується ставити таку БП в ігрові збірки, т.к. спостерігатиметься брак продуктивності.Працюючи видає писк дроселів. Не можна від'єднати непотрібні дроти, т.к. блок не модульний частково. Потужність 4 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 8 Рівень шуму 6 Разом 7 Такий блок підійде для офісних комп'ютерів. Його не можна рекомендувати до покупки, якщо згодом БП стоятиме у ТОПових ПК.

Cooler Master V1200 Platinum

Плюси та мінуси Величезна потужність. Показника в 1200 реальних Ватт вистачить на кілька років вперед по самі топові збірки. Можливість зняти будь-який провід для заміни чи ремонту. Надійність блоку знаходиться на найвищому рівні. Він має сертифікат 80 Plus Cooler Master V1200 Plus Платина. Величезна та невиправдана вартість. Сильний шум під навантаженням. Відсутній один провід 8 pin для живлення процесора. Потужність 10 Надійність 10 Зовнішній вигляд, ергономіка 10 Рівень шуму 10 Разом 10 Цей варіант можна рекомендувати до покупки лише "багатим" людям, яким потрібно вирішувати екстремальні завдання на своєму комп'ютері.