ТБ на кухню: який вибрати

Anonim
Багато часу люди проводять на кухні під час приготування їжі та в процесі їжі. Щоб час на кухні минав з користю, найкраще розмістити у ній телевізор. Він повинен добре поєднуватися з дизайном кухні і володіти підвищеними експлуатаційними характеристиками.

У цьому матеріалі будуть розібрані тонкощі вибору телевізора та розміщення його на кухні, а також вказано список найбільш популярних сьогодні в РФ моделей ТБ для кухні. Завдяки цьому кожен читач зможе підібрати для своєї кухні більш відповідний телевізор, тому в ній завжди буде комфортно працювати та їсти.

Як вибрати телевізор на кухню

Підбір телевізора для кухні – це досить незвичайне завдання для простого обивателя. Крім невеликої діагоналі екрана, в цій справі потрібно врахувати безліч аспектів: кут огляду, дизайн, який повинен відповідати інтер'єру приміщення тощо. Тому варто розібрати всі критерії вибору детальніше.

Розмір екрану

Розміри екрана мають велике значення, тому що для кухні часто потрібно підбирати досить компактний телевізор, оскільки він не повинен займати корисний простір у маленькій кухні.

Діагональ ТБ підбирається з урахуванням розмірів кухні:

  • Для кухонь площею 6-9 м² оптимальним вибором будуть моделі з діагоналлю екрану 19-20 дюймів;
  • Для середніх за розмірами (10-15 м²) – 22-24 дюймів;
  • Для великих від 18 м² можна підбирати екрани діагоналлю 32 дюйми і більше.

Щоб не допустити помилки під час покупки телевізора, потрібно знати всі критерії його вибору, від чого залежить його ціна і т.д. Підібрати оптимальну модель ТВ для кухні допоможе вам розміщений нижче рейтинг.

Тип матриці

Зараз випускають такі типи матриць:

  • LCD – картинка на такому дисплеї виглядає краще, якщо сидіти перед ним. Якщо постійно пересуватися з однієї точки до іншої, то зображення буде не чітким.
  • LED – дозволяє відображати чітку та дуже насичену картинку навіть у дуже освітлених приміщеннях.
  • OLED – це найдорожча матриця, яка дуже якісно відображає картинку, але дуже чутлива до високого рівня вологості. Якщо в приміщенні не буде ефективної системи вентиляції, то вона швидко вийде з ладу.
  • Плазма – теж має гарні характеристики, але використовується тільки в широкоформатних телевізорах. Через це невелику модель з плазмовим дисплеєм у магазинах ви ніколи не побачите.

Найкраще для кухні купувати моделі з LED або OLED дисплеєм.

Роздільна здатність екрану

Якість картинки на екрані TV багато в чому залежить від його роздільної здатності - кількості пікселів на ньому. Відповідно, чим більше, тим чіткіше відображатиметься картинка.

У сучасних ТБ використовують чотири дозволи:

  1. HD Найбільш поширений формат, який використовується в бюджетних моделях. Відрізняється роздільною здатністю 1280х720 або 1366х768 пікселів.
  2. Формату Full HD характерно глибоке та насичене зображення. Багато відео в глобальній мережі викладені з роздільною здатністю 1920х1080. Використовується в телевізорах середньої цінової категорії.
  3. Ultra HD або 4К – використовується ТБ з діагоналлю понад 32 дюйми з роздільною здатністю матриці 4096х2160 або 3840х2160.
  4. Формат 8К має роздільну здатність 7680х4320 пікселів – на сьогоднішній день використовується в одиничних моделях TV.

На кухні встановлюють моделі HD або Full HD, тому найкраще купувати їх. Не багато кінофільмів йдуть у 4К, тому такий дозвіл підійде для Smart TV. Та й на кухнях в окремих випадках є інтернет.

Моделі Ultra HD (4К) і 8 К дуже великі, тому їх дуже складно розмістити на малогабаритній кухні.

Кут огляду

На вибір ТБ також впливає кут огляду, тому що ви будете дивитися на телевізійний екран з різних точок у процесі приготування їжі, прибирання приміщення, миття посуду і т.д.

Це одна з найважливіших характеристик кухонного телевізора. З усіх точок кухні екран повинен бути добре видно, при цьому зображення на ньому не повинно спотворюватися.

У залі або спальні можна переглядати телепрограми сидячи на дивані або лежачи в ліжку. Під час приготування їжі доводиться часто пересуватися з однієї точки кухні в іншу, тому екран повинен бути видно з кожної з них.

Прийнято вважати оптимальним кут огляду 170 °, але краще якщо він буде 178 °.

Додаткові параметри

Нижче наведено додаткові характеристики, які потрібно враховувати в процесі вибору телевізора.

Контрастність і яскравість

Кухонний телевізор повинен якісно відображати зображення, яке також залежить від рівня контрастності та яскравості:

  • Рівень контрастності говорить про те, наскільки білі зони яскравіші за чорні. Максимальний рівень контрастності у OLED дисплеях. Найголовніше, щоб вона була динамічною. Її вказують на характеристики ТБ.
  • Рівень яскравості показує силу світла на 1 м². У настройках пристрою вказується як кд/м². Сильно яскравий екран несприятливо впливає очі людини. Внаслідок такого тривалого впливу у нього може боліти голова. Нормальним вважається рівень яскравості 400 – 600 кд/м². Підбирається з урахуванням індивідуальних переваг.

Час відгуку та частота зображення

Сучасний телевізор являє собою багатофункціональну побутову електроніку, яка дозволяє якісно дивитися цифрові канали та відеофільми. Головним критерієм вибору кухонних моделей ТБ є якість картинки. Воно багато в чому залежить від частоти та часу відгуку екрана:

  • Частота – це періодичність оновлення картинки за 1 сек. Вказується у герцях. У бюджетних моделях використовується часто – 60 Гц. Подібне мерехтіння не відчувається очима, тому користувач може комфортно переглядати фільми довгий час.Високий показник частоти у дорогих моделей – від 200 Гц.
  • Час відгуку впливає на швидкість оновлення картинки в процесі руху об'єкта на дисплеї. Чим вона менша, тим краще дивитися насичені погонами кінокартини. Цей параметр також актуальний у тому випадку, якщо на ТБ гратимуть в активні ігри.

Всі технічні характеристики вказуються в паспорті пристрою, тому в процесі його покупки необхідно обов'язково його вивчити. Тільки в цьому випадку ви захистите себе від неякісної покупки.

Wi-Fi зв'язок

Вона необхідна телевізорам Smart TV, тому що не дуже зручно простягати від роутера на кухню довгий кабель. Простіше підключити його до глобальної мережі Wi-Fi зв'язку.

Wi-Fi сьогодні є практично обов'язковою опцією телевізорів, оскільки користувачі підключають їх до інтернету та гаджетів. Завдяки цьому вони дивляться онлайн фільми, встановлюють на ТБ різні програми, завантажують файли, переглядають свіжі новини і т.д.

Кількість тюнерів

Тюнер - це високотехнологічний пристрій, що розшифровує цифрові сигнали і перетворює їх на картинку. Вони можуть бути вбудованими та зовнішніми. У сучасних моделях ТБ використовуються вбудовані тюнери, які можуть працювати з кілька форматами цифрового мовлення. Цього цілком достатньо тим користувачам, які бажають просто переглядати цікаві телепрограми, а не робити з телевізора багатофункціональний пристрій.

Тим же, хто хоче відразу дивитися кілька передач, або в процесі перегляду якоїсь програми переписуватись у чаті, краще купувати моделі з двома TV тюнерами.

Функція Smart TV

Завдяки цій функції вдається перетворити телевізор на сучасний багатофункціональний пристрій, причому він стає практично величезним планшетом. За допомогою цієї опції він підключається до глобальної мережі, що значно розширять його можливості (можна грати в онлайн-ігри, завантажувати та встановлювати софт, переглядати та прослуховувати різні файли тощо).д.).

Smart телевізор практично замінює ПК комп'ютер, якщо він оснащений WEB-камерою та мікрофоном.

Деякими моделями Smart ТВ можна керуватися не тільки ПДК, але й голосовими командами або жестами. Це робить роботу з ними дуже швидкою, зручною та практичною.

Гучність

Під час вибору та купівлі телевізора необхідно також перевіряти його гучність. Її має бути достатньо для того, щоб ви могли чути улюблену передачу у будь-якій точці кухні. Правда якщо звук слабкий в моделі, що вам сподобалася, то можна її додатково оснастити потужною акустикою, тому проблема буде усунена.

Де встановити телевізор на кухні

На кухні телевізор можна розміщувати, де вам зручніше. Не встановлюйте його біля газової або електричної плити та схожого за функціоналом обладнання.

Також не варто його розміщувати нижче 1 м від підлоги і під стелею - буде некомфортно його дивитися. Не встановлюйте його навпроти вікна - з'являтимуться відблиски на екрані. У будь-якому випадку потрібно враховувати, що до ТБ екрану має бути не менше 1,5 м.

Не потрібно розміщувати телевізор за мікрохвильовкою – складно буде розглянути, що відбувається на його екрані.

Найкращі варіанти розташування телевізора в кухонній зоні:

  1. Під кухонним гарнітуром. Можна прикріпити телевізор до «фартуха» або до днища будь-якої шафки. Для цього потрібно придбати спеціальні кріпильні кронштейни. У продажу можна знайти моделі ТВ із верхнім кріпленням.

  2. Над робочою зоною. Це найбільш вдалий варіант для домогосподарок, які в процесі приготування їжі можуть дивитися улюблені телепрограми.

  3. У ніші меблевої стінки. Одну з її шаф можна зробити відкритим (зняти дверцята). В отриману нішу добре впишеться невеликий телевізор, що кріпиться за допомогою кронштейна.

  4. На фасаді кухонної шафи. Якщо ТБ легкий і плоский, його можна прикріпити безпосередньо до дверцят шафи. Випускають також вбудовані у фасад моделі.

  5. Біля столу. ТБ часто розміщують на стіні біля обіднього столу.

Багато телевізорів комплектуються підставками для зручного розміщення на столах, тумбочках і полицях. Для кріплення до стіни кухні потрібно купувати додатково надійні кронштейни кріплення, які дозволяють забезпечити потрібну відстань від стіни, необхідний нахил і поворот дисплея. Відповідний формат кронштейнів виробники вказують у паспорті телевізора.

ТОП-10 кращих телевізорів для кухні

Нижче ви можете ознайомитися з популярними в нашій країні кухонними телевізорами, а також з їх характеристиками та відгуками реальних користувачів. Це дозволить вам підібрати оптимальну модель для своєї кухні, тому в ній завжди буде приємно працювати і їсти.

Найменування Характеристики Рейтинг
Thomson T24RTE1020 Оснащений рідкокристалічним екраном діагоналлю 23, 6 дюйми та роздільною здатністю 1366 х 768 пікселів. LED підсвічування. Кут огляду 176 °. Для прослуховування стереозвуку в ньому передбачено 2 динаміки по 3 Вт.

Відтворює:

  • DVB-T та DVB-C. Сприймає DVB-T2;
  • MP3, MPEG4, JPEG, Xvid та MKV файли;
  • Обладнаний USB, VGA та HDMI портами.
★★★★★
HARPER 20R470 Оснащений рідкокристалічним дисплеєм діагоналлю 19, 5 дюйма. Роздільна здатність матриці 1366 х 768 пікселів. LED підсвічування. Кут огляду 170 °. Якісно відтворює звук за допомогою динаміків по 10 Вт.

Відтворює:

  • DVB-T2;
  • файли MP3, MPEG4 і JPEG;

Можливе підключення до інших пристроїв через Wi-Fi. Оснащений HDMI та USB портами.

★★★★★
LG 20MT48VF Обладнаний рідкокристалічним дисплеєм діагоналлю 20 дюймів і роздільною здатністю 1366 х 768 пікселів. LED підсвітка.

Відтворює:

  • DVB-T; DVB-T2; DVB-C та DVB-S2;
  • мультимедійні файли: MP3, WMA, MPEG4, DivX, MKV та JPEG;

Обладнаний потами HDMI і USB.

AKAI LES-28A67W Працює на Андроїді. Відрізняється дисплеєм діагоналлю 28 дюймів з роздільною здатністю 1366 х 768. Кут огляду 178 °. Яскравість 210 свічок на 1 м². Для прослуховування звуку передбачені динаміки по 12 Вт.

Відтворює:

  • DVB-T2, DVB-T та DVB-C.
  • файли AVI, MPEG4, MP4, MP3, PNG і JPEG.

Можна встановлювати софт з Play Маркета. Оснащений USB та Ethernet (RJ-45) портами.

Toshiba 23RL933R LED підсвічування. Матриця діагоналлю 23 дюйми з роздільною здатністю 1920 х 1080 пікселів. Кут огляду 178 °. Яскравість 250 свічок на 1 м². Для прослуховування звуку передбачені динаміки по 10 Вт.

Відтворює:

Смарт-ТВ, DVB-T та DVB-C;

Підтримка Wi-Fi адаптерів. Оснащений USB та Ethernet (RJ-45) портом.

★★★★★
Philips 24PHS4032/60 Діагональ дисплея 23, 6 дюйми. Роздільна здатність матриці 1366 х 768 пікселів. Є підсвічування. Яскравість 280 свічок на 1 м². Кут огляду 178 °. Для прослуховування звуку передбачені динаміками по 3 Вт.

Відтворює:

  • DVB-S, DVB-S2, DVB-C, DVB-T2 та DVB-T;
  • файли MP3, WMA, MPEG4, HEVC (H.265), MKV та JPEG.

Снаділений USB роз'ємом.

★★★★★
Sony KDL-22EX550 Дисплей діагоналлю 22 дюйми має роздільну здатність 1366 х 762 пікселів. LED підсвічування. Кут огляду 170°. Яскравість 250 свічок на 1 м². Для прослуховування звуку передбачені динаміками по 16 Вт.

Відтворює:

  • DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S та DVB-S2;
  • MP3, WMA, MPEG4, DivX та JPEG.

Обладнаний USB, HDMI, RJ-45 (Ethernet) та CI+ портами. Також обладнаний Wi-Fi модулем.

★★★★★
AquaView 22 Smart TV Діагональ дисплея 22 дюйми, при роздільній здатності 1680 х 1050 пікселів. LED підсвічування. Яскравість 450 свічок на 1 м². Кут огляду 176°.

Відтворює:

  • DVB-T;
  • сигнали форматів: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p та 1080i.

Обладнаний HDMI і USB портами. Обладнаний Wi-Fi модулем.

★★★★★
AVEL AVS240K (Magic Mirror) OS Android. Діагональ дисплея 23, 8 дюйми при роздільній здатності 1920 х 1080 пікселів. LED підсвічування. Яскравість 250 свічок на 1 м ². Кут огляду 179 °. Для прослуховування звуку передбачені динаміки по 16 Вт.

Відтворює:

  • DVB-T, DVB-T2, DVB-C та DVB-S;
  • файли MP3, WMA, HEVC (H.265), MPEG4, MKV і JPEG.

Можна встановлювати софт з Play Маркета. Оснащений роз'ємами: HDMI x3, USB x2 та Ethernet (RJ-45). Є Wi-Fi модуль, що працює за протоколами 802.11b, 802.11g і 802.11n.

★★★★★
SAMSUNG UE40MU6450U Діагональ дисплея 40 дюймів при роздільній здатності 3840 х 768 пікселів. Є підсвічування. Кут огляду 170 °. Відтворює якісно звук за допомогою динаміків по 20 Вт.

Відтворює:

  • 4K і UHD;
  • Смарт-ТВ;
  • файли MP3, WMA, MPEG4, DivX, MKV, JPEG і т.д.

Основлений портами HDMI x3, USB, Ethernet (RJ-45) і WiDi.

★★★★★