Чим відрізняється PS4 від PS4 pro

Anonim

З появою на ринку ігрових приставок користувачі отримали не тільки доступ у захоплюючий світ різних відеоігор, але й можливість переглянути фільми та серіали, слухати аудіофайли. Однією з найпопулярніших ігрових систем є PlayStation 4. Щоб не помилитися у виборі ігрової консолі, необхідно першочергово вивчити її характеристики.

Характеристики PS4

Після приголомшливого успіху консолі PlayStation 3, яка була випущена японською компанією Sony в 2007 році, весь світ чекав продовження. Через шість років Японія представила свою новинку - PlayStation 4. Представлена ​​модель, технічна характеристика якої перевищили всі очікування, була абсолютним лідером серед усіх ігрових консолей у світі.

PlayStation 4 є ігровою приставкою восьмого покоління, що випускається японською організацією Sony. Повідомлення про випуск цієї моделі відбулося у лютому 2013 року, а в листопаді відбувся старт продажів. У 2019 році вона була визнана найбільш продаваною консоллю у світі.

Технічна характеристика PlayStation 4

Характеристика Параметр
Основний процесор Спеціальний одночіповий
Центральний процесор Восьміядерний x86-64 AMD Jaguar
Графічне ядро AMD RADEON (1.84 TFLOPS)
Оперативна пам'ять GDDR5 8 Гб
Обсяг вбудованої пам'яті 500 Гб, 1 Тб
Габарити, см (ширина × висота × довжина) 26, 5 ×3, 9 ×28, 8
Вага ~ 2, 2 кг
Інтерфейси Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-TX) × 1

IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth 4.0

Живлення AC 220-240 В, 50/60 Гц.
Потужність макс. 165 W
Температура роботи 5 – 35 ºC
Аудіо/відео виходи Роз'єм HDMI

Характеристики PS4 Pro

У листопаді 2016 року організація Sony випустила нову апаратну модель консолі - PlayStation 4 Pro, яка оснащена найбільш потужним основним і графічним процесором.Випущена модель, що відповідає своїй назві, є подальшим розвитком та удосконаленням настільної приставки PlayStation 4.

Технічна характеристика PlayStation 4 Pro

Характеристика Параметр
Основний процесор Спеціальний одночіповий
Центральний процесор Восьміядерний x86-64 AMD Jaguar
Графічне ядро AMD RADEON (4.20 TFLOPS)
Оперативна пам'ять GDDR5 8 Гб
Обсяг вбудованої пам'яті 1 Тб
Габарити, см (ширина × висота × довжина) 29, 5 ×5, 5 ×32, 7
Вага ~ 3, 4 кг
Привід BD/DVD BD×6 CAV

DVD×8 CAV

Ввід вивід Надшвидкісний роз'єм USB (USB 3.1 Gen.1) × 3

Рознімання AUX×1

Інтерфейси Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-TX) × 1

IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth 4.0 (LE)

Живлення AC 220-240 В, 50/60 Гц.
Потужність макс. 310 W
Температура роботи 5 – 35 ºC
Аудіо/відео виходи Роз'єм HDMI (підтримується висновок 4K/HDR

Цифровий оптичний вихід

Нижченаведена таблиця, яка наочно показує різницю між двома версіями PlayStation.

Показник Версія
PS4 PS4 Pro
Середня ціна 21 800 28 500
Центральний процесор Восьміядерний x86-64 AMD Jaguar Восьміядерний x86-64 AMD Jaguar
Графічне ядро AMD RADEON (1.84 TFLOPS) AMD RADEON™(4.20 TFLOPS)
HDD, Гб 500 1
Наявність портів AV/HDMI 1.4 HDMI 2.0
Потужність, w 250 310
Підтримка 4K відсутня присутня
Підтримка PSVR присутня присутня(розширена)

Переваги та недоліки PS4

Як і будь-який інший пристрій, будь-яка версія настільної консолі PlayStation має свої позитивні та негативні сторони.

У наступній таблиці таблиці розглянуто переваги та недоліки PlayStation 4.

Плюси та мінуси Величезна кількість доступних відеоігор Доступна ціна ринку Покращена частота кадрів за секунду Оновлений геймпад Вартість відеоігор значно вища, ніж ціна комп'ютерних ігор Швидка розрядка геймпада Неможливість встановлення на ігрову консоль додаткових програм Необхідно купити платну підписку для можливості грати по мережі.

Розглянемо докладно переваги та недоліки даної версії.

На сьогоднішній день випущено величезну кількість ігор різних жанрів, починаючи з RPG і закінчуючи гонками і симуляторами. Кожен користувач може знайти себе ігри, що відповідають його інтересам.

Ціна на дану консоль є дуже доступною для багатьох геймерів.

Закінчення кількох років власникам ігрової консолі не знадобиться заміна відеокарти або додавання оперативної пам'яті. Випущена ігрова система здатна підтримувати ігри протягом 5-7 років. Персональний комп'ютер вимагає оновлення через кожні 2-3 роки.

В порівнянні з попередньою версією PlayStation 3, геймпад сильно змінився. Для його створення були використані інші матеріали, а стики стали гумовими.

Крім ексклюзивних ігор, на PlayStation 4 випускають такі ж ігри, що і на комп'ютер. Однак їх вартість дорожча приблизно вдвічі.

Також немає можливості змінити комплектуючі в консолі, купити додаткові аксесуари. Для персонального комп'ютера користувачі можуть купити різні миші, клавіатури, джойстики.

Для того, щоб грати по мережі необхідно придбати передплату PlayStation Plus, яка надається на 1 місяць, три місяці або рік. Власник цієї підписки щомісяця безкоштовно отримує дві або три безкоштовні ігри. З моменту закінчення терміну підписки гравці не зможуть продовжувати грати по мережі.

Переваги та недоліки PS4 Pro

Незважаючи на те, що PlayStation 4 Pro є найбільш удосконаленою версією консолі, вона також має свої позитивні та негативні характеристики, які розглянуті в таблиці 5.

Плюси та мінуси Підтримка 4K-дозвіл Сучасний дизайн Поліпшена графіка ігор Збільшена продуктивність Високий рівень шуму Висока ціна на ринку Існують проблеми з установкою HDR Невелика кількість ігор, що підтримують 4К дозвіл

Всі ігри, які запущені на PlayStation4 Pro, відображаються у роздільній здатності від 1080р до 1440р на телевізійному екрані з підтримкою HD.PlayStation4 Pro дозволив деяким іграм сяяти завдяки апаратному дозволу 4K. Найбільш складні зображення відображаються у вдосконаленій роздільній здатності, що робить ігровий процес більш насиченим та реалістичним. Великі та дрібні деталі, наприклад плями на одязі персонажа або пліснява, стають значно яскравішими на PS4 Pro.

Звичайна гра, встановлена ​​на PlayStation4, зазвичай підтримує частоту, що дорівнює 30 кадрів в секунду (fps). Кількість кадрів впливає на плавність зображення. Таким чином, поява великої кількості кадрів забезпечує ідеальну плавність зображення. Більшість мультиплеєрних ігор мають стандарт-виводити зображення на 60 fps. Але також є ігри з оптимізацією до 15 fps. Стрибки від 15 до 60 кадрів за секунду можуть приносити дискомфорт. Тому консоль PlayStation4 Pro дозволить в іграх домогтися, як і збільшення кадрів на секунду, так і плавної та стабільної їх кількості.

Однією з головних недоліків, які виділяють більшість користувачів, є шум.У процесі проходження більш вимогливих ігор консоль починає дуже нагріватися, і система охолодження починає активно працювати, доставляючи дискомфорт. Також встановлена ​​висока ціна на PlayStation 4 Pro є недоступною для більшості користувачів.

Придбання настільної консолі є дуже відповідальною справою. Виробники так прагнуть догодити любителям відеоігор, що вибір найбільш підходящого варіанту стає дуже непростим. Кожна компанія збільшує продуктивність своїх моделей, удосконалює графіку, а також забезпечує консолі новими функціями. Компанія Sony у кожній новій версії PlayStation закладає нові показники зображення, потужності процесора та споживання енергії. Тому для правильного вибору версії приставки необхідно проаналізувати параметри кожної з них, зробити порівняння та знайти переваги та недоліки. Це все, що потрібно знати перед покупкою ігрової консолі.