Як знайти пульт від телевізора вдома

Anonim

З часів створення першого пульта дистанційного керування (ПДУ) минуло чимало десятиліть. При цьому його конструкція з кожним роком ставала все більш простою та витонченою: від грубих форм виробники перейшли до суворої форми, легкої ваги та дизайну строгих кольорів. Виглядає красиво, але є один недолік: такий пульт легко губиться.

Чому втрачається пульт від ТВ

Події, що розгортаються на екрані телевізора, змушують мозок повністю сфокусуватися на тому, що відбувається, і забути про оточення, в тому числі і про пульт. Сам того не усвідомлюючи, людина кладе його в незвичне місце, кидає на підлогу або зовсім виносить із кімнати.Звичайно, увага на цій дії не зупиняється, і після перегляду фільму залишається подив - куди подівся пульт. А з урахуванням лаконічного непомітного дизайну і легкої ваги зникнення стає практично неминучою.

Як знайти пульт від телевізора вдома

Ответ на питання просте – треба шукати. Насамперед слід оглянути найближче оточення, де людина сиділа/лежала, а також підлога навколо. Згадати порядок своїх дій, переміщення по квартирі – відлучення на кухню за перекусом чи похід у туалет, розпитати домашніх: пульт міг узяти хтось із дітей.

Крім того, на деяких сучасних моделях є функція пошуку. На корпусі телевізора потрібно натиснути спеціальну кнопку, і пульт почне подавати звуковий сигнал, яким можна буде визначити його місцезнаходження.

Де шукати пульт

Очевидні місця

Найбільш ймовірно, що пульт знаходиться недалеко від місцезнаходження людини. Тому спочатку слід звернути увагу на:

  • Диван. Якщо перегляд телевізора вівся у вітальні, то у разі втрати пульта потрібно оглянути диван, підняти з нього всі предмети, промацати руками всі щілини між диванними подушками (якщо є можливість підняти їх). Уважно оглянути підлогу біля дивана, можливо, пульт упав або навіть закотився під диван – не завадить заглянути в щілину між диваном та підлогою та провести рукою на максимально можливу відстань.
  • Ліжко. Якщо перегляд відбувався лежачи, дії аналогічно до пошуку на дивані: оглянути ліжко, витрусити білизну, заглянути під подушки - дуже часто пульт плутається в нескінченних наволочках і підковдрах і втрачається з поля зору. Витрусити простирадла потрібно акуратно! Якщо пульт опинився в них, під час падіння на підлогу він може зашкодити. Також варто не забути оглянути підлогу біля ліжка та під нею.
  • Звернути увагу варто і на тумбочки, журнальні столики в межах витягнутої руки. Задивившись, людина може інтуїтивно покласти пульт на поверхню поряд і не помітити цього.

Неочевидні місця

Якщо пульт не вдається знайти біля дивана/ліжка, ймовірно, він був віднесений в іншу кімнату квартири або сховався під якимось предметом. Основне завдання тут – згадати, чи людина виходила з кімнати. Найчастіше ПДК можна виявити:

  • Перевіривши всі «приховані» місця – під розкритими журналами, книгами; піднявши весь розкиданий одяг, якщо такий є. Цілком можливо, що пульт з необережності накрили зверху і не помітили цього.
  • Якщо глядач відлучався під час перегляду фільму за перекусом на кухню, пульт можна виявити на обідньому столі, біля плити чи раковини.
  • Аналогічним способом пульт може виявитися і у ванній кімнаті – наприклад, на полиці з шампунями або біля раковини.
  • Коли перегляд фільму переривається дзвінком телефону, людина, відлучаючись, щоб відповісти, може ненароком прихопити з собою ПДУ, залишивши його в результаті разом з телефоном. У такому випадку варто перевірити полицю, де лежить гаджет.
  • Якщо доводилося відчиняти комусь двері, то пульт міг «переїхати» на полицю у передпокої або розташуватися неподалік від зв'язки ключів.

Дивні місця

Куди тільки люди не кладуть предмети зі своїх рук, занурившись у роздуми! Якщо після перевірки всіх очевидних і неочевидних місць, пульт все ж таки не вдалося виявити, доведеться оглядати всю квартиру. У будь-якому випадку її межі пристрій не потрапило.

  • Кухня. Якщо при першому огляді пульт на видимих ​​місцях не знайдено, варто заглянути в холодильник.За неуважністю деякі люди можуть кинути пульт на холодильну полицю, не помітивши, коли збираються прибрати витягнуті раніше продукти. Також слід перевірити кухонні шафи та тумбочки, будь-яке місце, де зберігається посуд та столові прилади: не виключено, що пульт загубився між тарілками.
  • Вітальня. Іноді пульт може ховатись у дуже несподіваному місці – у книзі. Деякі люди, увімкнувши якийсь фільм на фоні, втикаються у книгу і самі не помічають, як пульт стає закладкою на сторінці. Закривши книгу, людина геть-чисто забуває, що залишила в ній ПДУ, тому варто перевірити читані на даний момент книги, перегорнути сторінки - можливо, пропажа виявиться там, або переглянути книжкові шафи, якщо книга діставалася звідти або ставилася назад.
  • Кошик для сміття. Дивно, як часто люди викидають разом із сміттям необхідні речі. Якщо на момент викидання фантика від цукерки або, наприклад, пачки з-під чіпсів пульт знаходився в руках - швидше за все, тепер він спочиває у смітнику, тому її також необхідно оглянути.
  • Якщо в будинку присутні діти, пошукати ПДК можна в дитячій кімнаті. Можливо, хтось із них у процесі гри потяг пульт і тепер він лежить серед іграшок.
  • Підвіконня. Під час реклами люди схильні виконувати нескладну домашню роботу, щоб зайняти час. Одна з таких – полив квітів у горщиках. Якщо ця дія виконувалася, то пульт цілком може чекати свого господаря на одному з підвіконь квартири.

Як не допустити втрати

Щоб у сотий раз не шукати пульт після перегляду чергового кіно, є кілька дієвих способів:

  • Зберігати уважність. Це складно зробити, але потрібно постаратися не випускати пульт із виду і завжди класти його на місце при виході з кімнати. Не буде зайвим щоразу фіксувати його місцезнаходження у своїй голові.
  • Більш дієвий варіант – організувати в квартирі спеціально відведене місце для ПДУ – коробку, полицю або навіть вазу (фантазія тут не обмежена), куди всі члени сім'ї будуть класти пульт, і тоді проблем з його пошуками не виникне .Для ПДУ існують спеціальні підставки, купити які можна в будь-якому господарському магазині.
  • Якщо організованість – надто складне завдання, можна спробувати «виділити» пульт на тлі інших предметів, причепивши до нього забавний яскравий брелок або приклеївши до нього кольоровий папір, стрічку та ін. Тут також можна пофантазувати, головне, щоб нововведення не порушувало зручність використання. Відмінна риса значно прискорить пошуки, адже тепер пульт не зливатиметься з предметами меблів.
  • Покупка універсального пульта позбавить необхідності мати кілька ПДУ для кожного телевізора, DVD та інших пристроїв. Але є один нюанс: при втраті універсального пульта кожним із пристроїв доведеться керувати за допомогою самого корпусу, тому з ним потрібно бути особливо уважним. Ще варіант - мати вдома універсальний ПДУ як запасний.
  • У багатьох магазинах продаються дешеві GPS-трекери, які можна причепити до пульта.Сам трекер синхронізується з програмою на телефоні, і в разі втрати можна налаштувати в програмі подачу звукового сигналу від пристрою і знайти ПДК, орієнтуючись на звук. Але відстань дії такого GPS-трекера обмежена.

Як керувати телевізором з телефону

В епоху цифрових технологій мати вдома пульт стає зовсім не обов'язковою умовою для керування телевізором. На сьогоднішній день це можна робити за допомогою смартфона, причому досить легко: при підключенні через бездротову мережу або кабель.

  • Якщо підключення здійснюється через мережу Wi-Fi, то важливо стежити, щоб і смартфон, і телевізор були підключені до однієї бездротової мережі. Інакше керувати ТБ не вийде. На роутері має бути підключений режим UPnP і правильно налаштований Фаєрвол.Для керування телевізором через телефон існує безліч безкоштовних утиліт, багато з них «заточені» під певну модель ТВ-пристрою – залишається лише вибрати потрібну та встановити її на смартфоні.
  • При підключенні за допомогою кабелю телевізор з'єднується дротом безпосередньо з телефоном. Іноді такий варіант краще (наприклад, якщо Wi-Fi сигнал дуже слабкий) – швидкість передачі інформації по кабелю вище.

Відповіді на питання, що часто ставляться

Запитання експерту У мене стара модель телевізора, на якій немає Wi-Fi. Чи можу я керувати ним з телефону?

Так, така нагода є. Телевізор можна керувати за допомогою кабелю, а деякі телевізори підтримують керування через вбудований інфрачервоний порт.Якщо така утиліта є у вашому смартфоні, керувати телевізором можна за її допомогою. Як вибрати програму для керування телевізором з телефону?

В інтернеті багато безкоштовних програм для керування. Для деяких моделей, наприклад, таких як LG або Samsung, існують персональні програми, що працюють тільки з телевізорами даних моделей. Перерила всю квартиру і не знайшла пульт. Що робити?

Якщо ваш пульт чарівним чином зник, а модель телевізора не зовсім стара, можна купити новий пульт у магазині для конкретної моделі або придбати універсальний. Досить назвати консультанту модель ТБ, і він дасть вам потрібний пульт.