Як видалити карту з Гугл Плей з телефону та з комп'ютера

Anonim

Гугл Плей – це система, в якій кожному користувачеві може знадобитися щось купити. Саме тоді людина прив'язує банківську картку та починає маніпуляції з нею. Після покупки, як правило, карта залишається у прив'язці з мобільним пристроєм, саме тому користувач досі може купувати різні ігри, а також інші послуги Google.

Також Гугл Плей може прив'язуватися як основна картка з NFC. Тоді користувач оплачує всі покупки в режимі офлайн, але лише за допомогою телефону. Гроші списуються, тому користувач може купувати за допомогою цього способу.

Як видалити карту з Google Плей

Як правило, можуть виникнути випадки, коли необхідно просто видалити карту з Google Плей. Такі випадки можуть бути:

  • Прив'язана неактивна карта, через яку користувач просто не може нормально робити покупки;
  • Користувач завів нову карту, в результаті необхідно відв'язати стару;
  • Людина не довіряє системі Плей Маркета, тому хоче видалити карту.

Випадки різні, як і методи вирішення. Більш детально про те, як видалити карту з Google Плей, можна подивитися в цьому відео

За наявності смартфона

З'ясувавши, що користувачеві необхідно видалити карту, то він може скористатися двома основними способами, кожен з яких працює за власним алгоритмом.Перший варіант – це коли користувач може скористатися телефоном, тому з легкістю має доступ до Google Плей акаунту.

Для цього необхідно виконати наступне:

  1. Для початку необхідно включити інтернет і зайти в необхідний користувачеві сервіс, в якому надалі він видалятиме картку. Варто зайти в свій обліковий запис, інакше видалити необхідні дані неможливо. Зверніть увагу! Заходити необхідно за допомогою логіну та пароля, також варто стежити за тим, щоб був інтернет на пристрої.
  2. Після того, як користувач успішно зайшов у свій обліковий запис, необхідно тапнути на пункт з меню, який знаходиться в лівому верхньому кутку. Меню нагадує три палички, які розташовані перпендикулярно одна одній;

  3. Далі варто знайти в меню пункт під назвою «Спосіб оплати» та тапнути на нього;

  4. Користувач побачить у верхній частині екрана прив'язану карту, а саме кілька цифр. Після цього варто переглянути меню, що випало, і знайти пункт з «Інші налаштування платежу». Тапаємо на нього;

  5. Відкриється сторінка браузера, в якій користувачеві також необхідно зайти до Google, тільки цього разу в систему для оплати;
  6. Зайшовши, людина побачить карту, поряд з якою буде пункт «Видалити». Тапаємо на цей пункт;

  7. Подтверждаем действия.

Цей алгоритм працює тільки в тому випадку, якщо користувач має активний телефонний пристрій. Якщо його немає, необхідно скористатися наступним методом.

При втраті смартфона

Як говорилося раніше, може статися така ситуація, що телефон просто втрата. Вона також легко виправляється. Для того, щоб відв'язати карту від Google Плей, але при цьому без пристрою, необхідно це робити з комп'ютером.

На жаль, якщо користувач втратив пристрій, він не може увійти через нього. Єдиний спосіб – увійти через комп'ютер чи інший носій. Іншим способом може бути звернення до технічної служби, проте там навряд чи допоможуть користувачеві вирішити цю проблему.

Як прибрати карту з Google Плей через ПК

Цей спосіб може допомогти тоді, коли користувач просто втратив пристрій і не може зайти до нього. Алгоритм практично нічим не відрізняється, проте обов'язковою умовою є те, щоб всі дії проходили через веб-браузер від Google, а також людина повинна зайти через той акаунт, через який він заходить з телефону.

Алгоритм досить простий і нескладний:

  1. Для початку користувачеві необхідно увійти до свого облікового запису в Google. Для того, щоб зробити це, необхідно перейти на офіційну сторінку Google, а потім пройти авторизацію. Якщо користувач знаходиться на головній сторінці, то він може легко це зробити за допомогою пункту «Додатки Google», а після перейти на «акаунт».

  2. Тепер користувачеві необхідно перегорнути ту сторінку, яка в нього вийшла;
  3. Тапаємо на пункт з налаштуваннями акаунта і знаходимо розділ з оплатою;

  4. Тепер користувачеві необхідно подивитися на сторінку нижче та топнути на пункт «Перевірити всі способи оплати»;
  5. Після цього користувач подивиться всі ті карти та рахунки, які знайде система. Зайві також можна видалити;

  6. Відкриється необхідна карта. Для видалення тапанем на пункт «Видалити»;
  7. Після цього користувач не знайде картку в акаунті, оскільки самостійно все видалив. Це логічно. Користувач може надалі тільки назад прив'язати карту.

Як видалити спосіб оплати

Детально про те, як видалявся спосіб оплати, можна подивитися вище. Це простий алгоритм, який підійде для всіх карт, які забиті в системі користувача. Якщо людина думає, що за допомогою її вона не зможе видалити необхідний елемент, то вона помиляється.

Як додати спосіб оплати

Якщо користувач видалив непотрібну йому картку на пристрої, йому також може знадобитися її в подальшому додати. І тому можна застосувати досить простий алгоритм:

  1. Для початку необхідно знову зайти в Гугл Плей з пристрою, тобто з телефону. Людину необхідно увійти до свого профілю за допомогою логіну та пароля;
  2. Тепер у меню необхідно відкрити розділ «аккаунт», який також розташовується в налаштуваннях, як і багато інших блоків;
  3. Далі натискаємо на пункт з додаванням нової кредитної або дебетової картки;

  4. Вводимо ту карту, яку хотілося б прив'язати. Як правило, система просить користувача вказати додаткову інформацію для подробиць, наприклад адресу жителя. Зверніть увагу! Якщо хотілося б оплачувати необхідні ігри за допомогою мобільного оператора, необхідно з ним уточнювати це питання. Не всі картки проходять від мобільних операторів, тому необхідно уточнювати заздалегідь.
  5. Вводимо всі реквізити та підтверджуємо їх. Щоб підтвердити їх, необхідно отримати СМС за вказаним телефоном або спробувати подивитися електронну пошту, оскільки там також може бути лист.

Ця інструкція не займе і більше 5 хвилин, проте надалі вона дуже економить час. Якщо карту потрібно відв'язати, то користувач знає, як це робити. Докладніше про додавання способу оплати можна переглянути в цьому відео

Як видалити програму повністю

На жаль, користувач не може видалити Плей Маркет, так як це системний додаток, без якого Андроїд просто не функціонуватиме. Однак користувач може виконати зупинку, при цьому заощадити місце та час:

  1. Для початку необхідно відкрити налаштування, а потім за допомогою перегортання відкрити пункт із додатками. В умовах ставимо пункт на всі програми;

  2. Тепер необхідно знайти найнеобхідніший компонент, при цьому відкриються всі його характеристики;

  3. Тепер варто тапнути на пункт під назвою «Зупинити», а потім підтвердити всі дії;
  4. Також необхідно деактивувати Гугл Плей за допомогою кнопки «Вимкнути»;

  5. Тепер необхідно зайти в пункт з пам'яттю і тапнути на пункт про видалення даних та повне видалення кешу;

  6. Після цього необхідно відключити і Сервіси від Google, оскільки вони пов'язані;
  7. Після варто відключити телефон і перезавантажити його.

Після цього способу користувач частково видалити Плей Маркет, однак повністю видалити його не вийде, оскільки на ньому стоїть система Андроїда.

Якщо карта не видаляється

Якщо користувач зіткнувся з такою проблемою, то це означає, що він має якісь підписки. У своєму обліковому записі в Плей Маркеті в меню варто знайти пункт «Підписки». Тапнувши на нього, необхідно видалити всі ті підписки, які є на пристрої.

Після цього користувач може легко прив'язати необхідні йому карти, а також відв'язати ті, що не потрібні.

Запитання експерту Чому не можна видалити Плей Маркет?

Пов'язано це з тим, що Плей Маркет - це системний додаток, без якого пристрій просто не функціонуватиме. Навіщо в Гугл Плей карта?

Для того, щоб оплачувати різні ігри, сервіси, підписки та багато іншого. Як звернутися до служби підтримки?

Необхідно написати їм на офіційному сайті або спробувати зателефонувати за офіційним номером.
Питання Ответ
Чому не можна видалити Плей Маркет? Пов'язано це з тим, що Плей Маркет – це системний додаток, без якого пристрій просто не функціонуватиме.
Навіщо в Гугл Плей карта? Для того, щоб оплачувати різні ігри, сервіси, передплати та багато іншого.
Як звернутися до служби підтримки? Необхідно написати їм на офіційному сайті або спробувати зателефонувати за офіційним номером.