Секретні функції Ватсап: опис

Anonim

Цікаві можливості Ватсап, про які знають не всі користувачі месенджера. Знання таких можливостей допоможе зробити використання утилітою цікавіше.

1. Додати повідомлення до обраного

Додати повідомлення до обраного – спосіб економії часу при подальшому перегляді. Якщо повідомлення містить корисну інформацію, його можна додати до розділу «Вибране». Це можна зробити за допомогою затискання повідомлення. Після цього з'явиться розділ на верхній панелі, де потрібно натиснути три точки. Далі людині варто клацнути на пункт «Додати у вибране».

Після цього в системі буде утворено спеціальний розділ, де будуть збережені всі найважливіші та необхідні повідомлення.

2. Вимкнути автозавантаження фото та відео

Коли немає роумінгу або пам'яті на телефоні, можна відключити автозбереження тих файлів, які користувач або надсилає своїм друзям, або отримує від них. Щоб провести таку корисну функцію, достатньо зробити кілька кроків:

  • Переходимо в налаштування;
  • Після знаходимо розділ під назвою «дані та сховище»;
  • Знаходимо пункт «Автозавантаження»;
  • З'являться три пункти, у кожному з яких знімаємо галочки на всіх об'єктах.

Таким чином можна заощадити не тільки час, а й інтернет, який витрачається на те, щоб завантажити певні повідомлення.

3. Відповідь на конкретне повідомлення з чату

Коли користувач хоче відповісти конкретній людині на повідомлення, необхідно перш за все звернутися до неї, але може й статися таке, що той просто не помітить, що звернення направлене в його бік. Щоб виправити це непорозуміння, необхідно звернутися або відповісти на конкретне повідомлення.

4. Виділити текст - жирний, курсив перекреслення

Іноді необхідно виділити конкретну інформацію. Багато хто досі не знає про таку приховану можливість системи, але вона дійсно присутня. Щоб це зробити, необхідно перед словом, яке хотілося б змінити, поставити потрібний символ:

  • Якщо користувач хоче зробити слово жирним, то обрамляємо його в зірочки;
  • Щоб написати курсивом, достатньо поставити знак підкреслення;
  • А якщо користувач хоче перекреслити текст, то йому варто використовувати тільду.

5. Розсилка повідомлень

Розсилання повідомлень знадобиться тим, хто хоче поділитися інформацією відразу з великою групою людей. Це можна зробити і у Ватсапі. Щоб користувач зміг створити розсилку, необхідно клацнути в головному меню на три точки, які розташовані у правому верхньому кутку. Після цього клацаємо на пункт «Нова розсилка», вибираємо одержувачів цієї розсилки і набираємо СМС.

6. Пошук у чаті

Як болісно іноді буває знаходження того чи іншого повідомлення в листуванні. Щоб полегшити цей процес, Ватсап пропонує пошук користувачам. Для нього необхідно відкрити будь-який з чатів або особисте листування, клікнути на назву чату, а потім вибрати опцію «Пошук».Залишилося ввести те слово або фразу, які хотілося б знайти у величезній купі повідомлень.

7. Надіслати поточне розташування – геолокація

Щоб показати своє місце розташування, можна також застосувати геолокацію. Докладніше про цю функцію варто подивитися в цьому відео

Скористатися нею просто. Необхідно перейти в чат і натиснути на зачіпку, яка знаходиться в рядку, де користувач набирає повідомлення. Після цього варто натиснути на пункт «місце». Ватсап автоматично визначить, де знаходиться користувач, надішле дані іншому.

Зверніть увагу! Необхідний доступ до геолокацій на телефоні.

8. Сховати аватар від сторонніх

Приватність і прихованість ніхто не скасовував. Щоб приховати аватар користувача, необхідно в налаштуваннях програми перейти до пункту під назвою «акаунт», а через нього перейти в «приватність».

9. Вимкнути звіти про прочитання повідомлень - прибираємо сині галочки

Коли користувач посилає якийсь месенджер іншому, воно автоматично позначається синіми галочками, що означає прочитання іншим користувачем повідомлення. Можна змінити режим інкогніто. Після цього всі галочки підуть, а користувач зможе читати повідомлення без видимості прочитання.

10. Видалити помилкове повідомлення з чужих телефонів

Повідомлення, яке випадково написав і надіслав користувач, можна видалити. Коли користувач видаляє його на своєму телефоні, воно автоматично видаляється і на інших.

Необхідно затиснути повідомлення, яке хотілося б видалити, а потім натиснути кнопку «Видалити».

11. Зображення в картинці для відеодзвінків

Функція доступна лише на Андроїд Орео. За допомогою неї можна працювати у маленькому вікні і при цьому продовжувати листування. Вмикається вона автоматично, як тільки користувач залишає вікно відеодзвінка. Таке віконце переслідуватиме його до кінця розмови.

12. Кольоровий статус

Змінювати статус за настроєм тепер можливо. Для цього варто написати фрагмент тексту, вибрати фон, налаштувати шрифт і відправити це у свій статус, щоб усі інші знали, який у користувача настрій.

13. Сховати від інших, коли ви були онлайн

Щоб залишатися потайливим для всіх, достатньо перейти в налаштуваннях у розділі «Конфіденційність». Тепер користувач може вибрати, чи буде видно час останнього відвідування чи ні.

14. Поділитися листуванням чату собі на e-mail

За необхідності копії чату можна зберегти її прямо на пошту. Для того, щоб зробити це, достатньо торкнутися необхідного чату, а потім натиснути на пункт «Експорт чату». Після цього варто вибрати місце, куди зробити експорт та відправити файл. Листування повністю перейде на пошту.

15. Пароль на WhatsApp

Розробники подбали про тих, хто боїться залишити своє листування, боїться, що хтось прочитає його. Для цього необхідно завантажити певний додаток. Один із них – це «замок Ватсап».Встановити та робити блок на деякі листування можливо. Докладніший огляд можна переглянути в цьому відео

16. Архівувати чати

Користувач може архівувати чати. Архівація - це тривале зберігання повідомлення, але при цьому воно просто не буде видно в основних полях листування. Користувач кидає непотрібні повідомлення в архів, але вони не видаляються.

Щоб зробити це, достатньо затиснути певну листування, а потім клікнути на коробку, яка розташовується в правому верхньому кутку. Таким чином, весь діалог автоматично перейде в архів, але користувач може «витягнути» його звідти.

17. Шпалери чату

А їх можна змінити! Також варто перейти в налаштування утиліти, а потім зайти до розділу «Чати». Користуємося функцією під назвою "Шпалери". Вибираємо той варіант, який найбільше подобається: можна вибрати стандартні, а можна завантажити свої, можна зробити суцільний колір, а можна активувати і за замовчуванням.

18. Пересилати будь-які типи файлів

Нова можливість, яка стала доступною нещодавно. Тепер можна надсилати файли будь-якого формату, у тому числі найнезвичайніші. Якщо раніше були обмеження, то тепер їх нема. Потрібно клацнути на «намітку» листуванні і після перейти до пункту «Файли», вибрати потрібний та відправити.

19. Визначаємо найчастішого співрозмовника

З ким же спілкування відбувається на постійній основі? Це просто дізнатися. Необхідно відкрити налаштування утиліти, а через них перейти до пункту під назвою «Дані сховища». У ньому зібрана вся необхідна інформація.

Після цього клацаємо на пункт «Використання сховища» та вибираємо той контакт, який хотілося б переглянути. У ньому буде надано всю інформацію про:

  • Кількість знаків;
  • Загальних знайомих;
  • Фотографій;
  • Стікерів;
  • Гіфок;
  • І багато іншого.

20. Блокуємо настирливого друга

Щоб зробити це, достатньо затиснути листування, а потім натиснути на пункт «Заблокувати контакт». Тепер користувач не писатиме. Також він не дізнається про те, що його заблокували, доки не спробує написати.