Як відключити підписку Нетфлікс після безкоштовного місяця

Anonim

Нетфлікс безперечно є найпопулярнішим онлайн-кінотеатром на планеті. Ним користуються люди по всьому світу, в тому числі на території Росії.

Які передплати є у Netflix

Глядачам пропонується широкий асортимент контенту, що включає:

  • Фільми;
  • серіали;
  • телешоу.

Багато одиниць контенту створено самим Нетфліксом, а тому є недоступними в інших онлайн-кінотетрах.Це незаперечний плюс американського майданчика, який має і кілька недоліків у порівнянні з російськими сервісами потокового відео. Зокрема, перегляд контенту на Netflix доступний лише після оформлення передплати. Вона пропонується у кількох варіантах:

  • Basic – €7, 99;
  • Standard – €9, 99;
  • Premium – €11, 99.

Підписка на тарифі «Basic» пропонує користувачам абсолютно весь контент, яким готовий похвалитися онлайн-кінотеатр. Але перегляд доступний лише на одному пристрої та як SD.

Standard – найпопулярніший вид підписок на Нетфліксі. На цьому тарифі користувач отримує можливість дивитися фільми, телешоу та серіали з найвищою якістю та одразу на двох пристроях. У свою чергу, Premium є ультимативним варіантом, де доступна не тільки максимальна якість зображення, але й одночасна активація сервісу на чотирьох одиницях техніки.

Після оформлення підписки перегляд контенту відкривається на різних пристроях:

  • персональні комп'ютери;
  • ноутбуки;
  • телевізори з функцією Smart TV;
  • смарт-приставки;
  • смартфони;
  • планшети.

Залежно від того, який саме тарифний план вибрав людина, він буде обмежений одним пристроєм або відразу декількома апаратами, на яких доступний одночасний перегляд. Таким чином, почати дивитися серіал можна вдома на телевізорі, а продовжити зі смартфона, добираючись на роботу. Сценаріїв використання сервісу безліч, тому перераховувати їх немає особливого сенсу.

При всіх перевагах Netflix у сервісу є цілий ряд недоліків, які відчувають користувачі з Росії.Це і висока вартість тарифів в іноземній валюті, відсутність повноцінної локалізації сервісу, і недостатня кількість контенту з повноцінним перекладом російською мовою. У зв'язку з цим користувачам нерідко доводиться шукати спосіб, як відключити передплату на Нетфліксі, щоб гроші перестали списуватися. Саме про це розповімо далі.

Як відключити підписку Нетфлікс з комп'ютера

Статистика показує, що велика частина російських користувачів платформи Netflix воліють дивитися контент онлайн-кінотеатру з комп'ютерів або ноутбуків. Тому спочатку необхідно розглянути способи відключення саме для цієї платформи.

Оскільки на ПК перегляд онлайн-кінотеатру здійснюється за допомогою браузера, у відключенні підписки теж стане в нагоді Yandex Browser, Google Chrome та будь-яка інша подібна програма:

  1. Відкрийте браузер та перейдіть на сайт netflix.com.
  2. Натисніть кнопку «Sign In» і пройдіть авторизацію в обліковому записі, на який оформлена передплата.

  3. Наведіть курсор миші на іконку облікового запису, а потім виберіть «Account».

  4. У розділі «Membership & Billing» натисніть кнопку «Cancel membership».

  5. Тепер відкриється вікно, де буде запропоновано вибрати інший тарифний план або повністю опинитися від підписки. Для виконання останньої операції необхідно натиснути кнопку Finish Cancellation і підтвердити свою дію.

Після того, як всі вказані в інструкції кроки будуть виконані, гроші перестануть списуватися з вашої банківської картки, але в той же час ви втратите доступ до контенту Netflix.За потреби підписку можна в будь-який момент відновити через ті самі налаштування облікового запису.

Відмовляючись від підписки, ви можете дивитися фільми та серіали до кінця розрахункового періоду.

Як відключити підписку Нетфлікс з телефону

Однією з сучасних тенденцій є той факт, що для багатьох людей смартфон повністю замінив комп'ютер. Принаймні це стосується розважальних сервісів, включаючи Netflix. Мільйони людей дивляться фільми через онлайн-кінотеатр саме за допомогою мобільних пристроїв, тому таким користувачам теж потрібно знати, як відмовитися від підписки.

На Андроїді

Власники смартфонів на операційній системі Android можуть дивитися Нетфлікс через однойменну мобільну програму, доступну в Google Play. Для відмови від послуг американського кінотеатру необхідно запустити Netflix.

Далі слід перейти в налаштування особистого профілю та діяти за інструкцією, представленою раніше. Тобто спочатку натиснути Cancel Membership, а потім Finish Cancellation. Після цього підписка буде скасована і у вас залишиться 10 місяців відновлення доступу. В іншому випадку всі переваги будуть видалені і доведеться створювати новий обліковий запис.

На Айфоні

Для власників Apple iPhone діє аналогічний алгоритм, що і для користувачів Андроїд-смартфонів. Операцію можна виконати через програму онлайн-кінотеатру або браузер. У Safari знадобиться:

  1. Відкрити сайт netflix.com.
  2. Авторизуватися в системі.
  3. Перейти до розділу «Account».
  4. Вибрати пункт «Cancel Membership».
  5. Натиснути кнопку «Finish Cancellation».

Як бачите, процес виконання операції такий самий простий, як на Андроїд або ПК. Відмовитися від використання передплати можна лише за кілька хвилин, після чого контент буде доступним до кінця розрахункового періоду. Крім того, прямо з Айфона можна у будь-який момент відновити передплату на Нетфлікс.

Чи можна скасувати передплату з телевізора

Ні для кого не секрет, що дивитися фільми та серіали найкомфортніше на телевізорі. Саме тому для подібних пристроїв також розроблено програму онлайн-кінотеатру Netflix, через яку можна будь-якої миті запускати відтворення контенту. А ще прямо на телевізорі всього за пару кліків скасовується підписка, що діє.

Процес відмови від підписки на телевізорі не відрізняється від інструкції, яка використовується для ПК або смартфонів.Потрібно відкрити або програму онлайн-кінотеатру, або сайт netflix.com у браузері. Далі залишиться пройти шляхом «Account» – «Cancel Membership» – «Finish Cancellation». Після цього передплата обслуговування буде скасована, але продовжить працювати до закінчення розрахункового периода.

Як відв'язати карту та повернути гроші

Після відключення підписки на Netflix ви можете продовжувати дивитися фільми та серіали до кінця розрахункового періоду. Крім того, у вас буде 10 місяців відновлення доступу з того ж акаунту. В іншому випадку обліковий запис буде видалено разом із банківськими реквізитами, які використовувалися для оплати послуг.

Поки тривають 10 місяців можуть відбутися різні події. Наприклад, хтось зламає ваш обліковий запис і знову оформить передплату, використовуючи прив'язану банківську картку. Щоб цього не сталося, рекомендується відв'язати банківський реквізит одразу після припинення дії передплати.

Для виконання операції потрібно відкрити Нетфлікс будь-яким зручним способом, будь то браузер на комп'ютері або офіційний додаток на смартфоні або планшеті. Слід потрібно пройти авторизацію та перейти до розділу «Account».

Тут нас цікавить рядок, де вказані параметри банківської картки. Натискаємо кнопку «Update payment info», а потім змінюємо дані реквізити аж до повного видалення з серверів Netflix.

Зверніть увагу, що після скасування підписки гроші за невитрачений період не повертаються. Але ви можете обійти подібне обмеження, скориставшись досить хитрою схемою. Зверніться до служби підтримки Нетфліксу через сторінку help.netflix.com і повідомте про те, що випадково оформили доступ на сервісі або забули скасувати передплату. У такому разі висока ймовірність, що онлайн-кінотеатр піде на поступки та зробить повернення коштів.Як альтернативний варіант може бути безкоштовний доступ ще на 1 місяць.

Також слід враховувати, що подавати подібні звернення варто тільки в тому випадку, якщо розрахунковий період почався не більше 3-5 днів тому. В іншому випадку ситуація буде розцінена не на користь клієнта, і гроші не повернуться.

Як видалити профіль на Netflix

Онлайн-кінотеатр Нетфлікс передбачає автоматичне видалення облікового запису після 10 місяців відсутності активності користувача. Якщо за цей проміжок часу людина не відновить передплату, її обліковий запис буде повністю видалено. При цьому самостійно позбутися облікового запису неможливо.

Якщо ви не маєте наміру чекати 10 місяців і бажаєте відразу видалити обліковий запис після відключення передплати, рекомендується звертатися до служби підтримки Netflix.

І хоча аккаунт на Нетфліксі видалити самостійно не можна, можна відмовитися від використання так званих профілів. Це облікові записи всередині одного облікового запису, які збирають контент для різних членів сім'ї. Для видалення такого профілю необхідно відкрити його у своїй УЗ Netflix і натиснути кнопку «Delete Profile».

Проблеми з видаленням підписок та списуванням коштів

Нетфлікс хоч і є найпопулярнішим онлайн-кінотеатром, він не позбавлений недоліків. Деякі проблеми дуже дають себе знати навіть після скасування підписок. Про те, як усунути подібні неполадки, розповість наш фахівець.

Запитання експерту Чому списуються гроші навіть при оформленні пробного періоду?

Коли оформляється пробна підписка на Нетфлікс, сервіс невипадково вимагає вказати дані банківської картки.За замовчуванням увімкнено функцію автоподовження. Це означає, що після закінчення 30-денного терміну розпочнуться грошові списання відповідно до обраного тарифу. Скасуйте передплату в розділі профілю. Що робити, якщо гроші списуються навіть після скасування підписки?

Не виключено, що при відмові підписки ви не підтвердили зміни параметрів. Крім того, можливо, після скасування підписки ваш обліковий запис зламали і знову оформили доступ до сервісу. Увійдіть до свого облікового запису та перевірте правильність параметрів. Куди звертатися, якщо проблема не вирішилася?

Писати слід до офіційної служби підтримки Netflix. Докладно опишіть ситуацію, і тоді вам обов'язково повернуть гроші в повному обсязі.