Пошту від Google тепер можна завантажити навіть на малопотужний телефон

Anonim

Компанія Google пропонує власникам малопотужних бюджетних смартфонів на платформі Android Go Edition встановлювати полегшену версію пошти та інших найпопулярніших програм. Тепер додаток Gmail Go можуть встановлювати і власники флагманських смартфонів.

Пошта без відеодзвінків

У магазині Google Play стала доступна для завантаження програма Gmail Go. Завантажити його можна безкоштовно. В описі програми вказано, що це «Ваш улюблений швидкий Gmail у полегшеному форматі». Оновлена ​​версія програми дозволяє:

  • Автоматично сортувати листи за категоріями;
  • Отримувати миттєві повідомлення про нові листи;
  • Відповідати на листи як у режимі онлайн, так і офлайн;
  • Використання кількох облікових записів, зокрема Outlook.com, Yahoo Mail та інших скриньок з підтримкою POP/IMAP;
  • Користуватися хмарним сховищем на 15 ГБ.

Окрім цього всім користувачам доступний «розумний» пошук та функція антиспам.

Дизайн Gmail Go не відрізняється від повноцінної версії

Полегшена версія Gmail Go займає менше місця в пам'яті мобільного пристрою і працює значно швидше. Таку програму чудово тягнуть навіть смартфони зі слабким залізом та невеликим об'ємом ОЗУ. Тут не передбачена інтеграція з сервісом відеодзвінків Google Meet.

Дизайн полегшеної версії практично повністю ідентичний дизайну повноцінного додатку для ОС Android. Збережено та всі ключові функції програми. Єдина відмінність – відсутність сервісу відеоконференцій Google Meet. Помітити якісь відмінності можна лише за ретельного порівняння.

Всі зміни позитивно позначаються як на ресурсоємності, а й у вазі програми. Наприклад, файл інсталяції звичайної програми Gmail для Android важить приблизно 68 МБ, а APK програми Gmail Go займає не більше 10 МБ.