Смартфони

Anonim

Зір – одне з найважливіших почуттів, які є у людини. Кожна людина, яка крапельку розбиралася в питанні про збереження власного зору, знає, що раджу зовсім відмовитися від усіх електронних гаджетів, які просто вбивають зір користувача.

Це справді доведений факт, але не самі телефони вбивають зору, а ті характеристики, які вони мають. Варто розібратися з тим, які характеристики дійсно гублять зір, а також які пристрої варті уваги, що їх можна застосовувати і не псувати собі зір.

Детальніше про те, як зберегти власний зір, можна подивитися в цьому відео

Що впливає на очі

Як говорилося раніше, не всі смартфони псують зір однаково. Все залежить від певних показників і характеристик, які вони мають. Щоб зберегти зір і вибрати телефон, який буде найменш шкідливий для користувача, варто розглядати такі показники, як:

  • PPI. Ця характеристика відображає скільки точок розташовано на 1 дюйм екрану. Також це співвідношення між розміром пристрою та роздільною здатністю дисплея. Як правило, чим показник вищий, тим менше напружуються очі, а також формується досить гарна картинка;
  • Яскравість. Якщо користувач сьогодні не використовують функцію, яка дозволяє регулювати яскравість екрана, він втрачає відмінну можливість, щоб трохи зберегти свій зір. Коли дуже яскраво, очі, як правило, дуже швидко втомлюються, а також рідше моргають. Очне яблуко зовсім перестає змочуватися, цим зір повільно, але вірно, починає падати.Не варто відключати наявність автоматичної регуляції яскравості, тому що це може врятувати зір користувача;
  • Підсвічування матриці. Якщо в телефоні є така технологія, то це відмінний показник того, що виробники піклуються про зір користувача. Зрозуміти це дуже просто, тому що, як правило, пристрої, які використовують застарілі технології, наприклад, постійне світіння кристалів, ті і псують зір користувача. Підсвічування матриці OLED вважається одним із найбільш продуктивних і безпечних, тому що користувач у буквальному сенсі отримує вибіркове підсвічування тільки тих ділянок, які дійсно можуть знадобитися;
  • Наявність або відсутність ШІМ. ШІМ – це широтна – імпульсна модуляція. Якщо користувач знизить яскравість на дисплеї з гарним підсвічуванням матриці, то користувач може помітити головний біль або сильну втому. Щоб цього уникнути, варто не знижувати яскравість пристрою нижче ніж 70%.

Якщо розглядати всі основні характеристики, можна зробити висновок про те, які пристрої псують зору. Телефони, які мають великий дисплей, але при цьому мізерне дозволу, не мають автоматичного регулювання яскравості, обладнані старою технологією підсвічування, а також на ньому часто виникають ШИМи – саме такий пристрій є вбивцею будь-якого зору.

Щоб не купити такий пристрій, потрібно знати, які показники дійсно потрібно дивитися, а також які телефони варті користувальницької уваги. Докладніше про кожен пристрій можна переглянути нижче.

Топ смартфонів, які не псують зір

Назва Опис Рейтинг
OnePlus 8 Це пристрій, який має PPI 402, а також оптимальну діагональ 6, 55 дюймів. Розглядаючи роздільну здатність, можна помітити, що вона також оптимальна – 2400 на 1090. У технології застосована спеціальна кольорова техніка AMOLED. ★★★★★
Apple Phone Xs Популярний пристрій, який може захистити зір. Все це пов'язано з великим PPI 464, а також оптимальним значенням діагоналі - 5, 8 дюймів. Висока роздільна здатність і спеціальна технологія OLED роблять цей пристрій чудовим помічником. ★★★★★
HUAWEI P40 Pro Китайський хлопчина, який також має гарне значення PPI в 441. Можна побачити у нього широка діагональ, яка також поєднується з відмінним дозволом – 2640 на 1200. Технологія OLED кольоровий покликана, щоб врятувати зір користувача. ★★★★★
Samsung Galaxy S20+ Це смартфон з одним із найбільших PPI в 524. Незважаючи на це, виробники зберегли діагональ, а також величезний дозвіл – 3200 на 1440. ★★★★★
HUAWEI Nova 3 Не найбільший PPI в 409, а також маленька діагональ в 5 дюймів. Незважаючи на це, дозвіл гідний – 1920 на 1080. Технологія IPS. ★★★★★
Google Pixel 2 Пристрій, який також гідний уваги користувача. PPI 440, а також діагональ 5 дюймів. Користувач може побачити велику роздільну здатність, а також технологію AMOLED. ★★★★★
OPPO F7 Телефон з гідним PPI в 401 одиницю, а також досить великою діагоналлю в 6, 23 дюйми. Користувач може розглянути відмінну роздільну здатність 2280 на 1080, але при цьому технологія IPS. ★★★★★
Xiaomi Redmi Note 8 Також непоганий показник PPI, широка діагональ в 6, 3, роздільна здатність теж хороше 2340 на 1080, IPS. ★★★★★
HONOR 20 Pro Останній кандидат з гарною діагоналлю, а також значенням PPI 6, 26 дюймів. Користувач може побачити дозвіл 2340 на 1080, при цьому технологія IPS. ★★★★★

OnePlus 8

Безумно гарний пристрій, який вартий уваги кожного користувача. Недорогий і красивий телефон, який не тільки приваблює погляд користувача, але й також захищає його зір.Все це через те, що у нього досить потужний PPI, а також оптимальні значення роздільної здатності та діагоналі.

Як тільки користувач бере пристрій у руки, він відразу розуміє, що недаремно всі хвалять цей телефон. У нього досить велика оперативна пам'ять, причому постійна є як і на 128 ГБ, так і на 256 ГБ.

Якщо людина захоплюється фотографією, то і з нею можна з легкістю зробити якісні знімки, є широкий кут, а також ультраширокий. Також можна зустріти макро камеру та камеру для селфі.

Пристрій має потужний процесор, за рахунок чого можна включити будь-які ігри, причому грати в них буде одне задоволення, тому що людина отримує і відмінний дозвіл, і якісну проекцію пристрою.

Якщо розглядати телефон як основний гаджет, то це відмінний варіант, так як він не тільки має хороші характеристики, але і також в цілому красивий, потужний і популярний. Його ціна повністю виправдовує його якість.

Детально про цей телефон можна переглянути у відео

Плюси та мінуси Найголовніша перевага цього пристрою – це його екран з чіткою роздільною здатністю. Користувач відразу вирушає світ якісного зображення, ігор, при цьому жодним чином не псує власних очей. У нього гарний зовнішній вигляд, причому зручне розташування абсолютно кожного об'єкта, включаючи датчик відбитка пальців. Відмінна робота акумулятора, а також ефективна пам'ять, на яку можна завантажити багато ігор, які запускатимуться швидко та легко. Користувач не знайде у комплекті до пристрою джека під навушники, тому що є спеціальний перехідник. Відсутність окремого джека – проблема всіх сучасних пристроїв. Якщо користувач звик до бездротової зарядки, він не знайде її для цього пристрою, тому що вона доступна тільки в про-версії. Телефон не увійде в розряд «дешевих», тому що швидше за все його необхідно віднести саме до середнього класу пристроїв, так як середня ціна на нього близько 40 тисяч PPI 8 Діагональ 7 Дозвіл 9 Якість екран 9 Захист зору 6 Разом 7.8 Відмінний телефон, від якого не псуватиметься зір, а дивитися на нього – одне задоволення.

Apple Phone Xs

Цей флагман знають практично всі користувачі, оскільки компанія Еппл загалом досить популярна практично на будь-якому ринку. З усього топу цей пристрій можна поставити на друге місце, оскільки він програється Samsung.

Незважаючи на це, пристрій має відмінний екран роздільної здатності 2436 на 1125, а також 448 PPI. Це відмінні показники, якщо розглядати пристрій лише з боку захисту. Також такий екран дозволить грати в різні ігри та дивитися ролики в дуже високій якості, тому користувачам варто придивитися до того, щоб взяти пристрій на озброєння.

У телефону відмінний процесор, а також швидка пам'ять. Доступно кілька розмірів пам'яті, кожна з яких відрізняється ціною. Якщо розглядати оперативну пам'ять, то користувач отримує 4 ГБ.

Пристрої від Еппл завжди були відомі тим, що у них хороші камери. Це дійсно так. Наприклад, айфон має основну камеру на 12 МП, причому вона здатна знімати 4К відео. Фронтальна камера обладнана можливістю запису Full HD.

Плюси та мінуси Покупець отримує відмінний пристрій, який має якісний та яскравий екран. При цьому у нього оптимальна роздільна здатність, яка оснащена досить великим кутом огляду. Дивитися відео або грати в ігри на такому телефоні - казка. Продуктивність процесу – також сильний бік Айфона. Він займає майже перше місце, якщо розглядати з боку продуктивності. Користувач може використовувати пристрій як камеру, при цьому на нього можна знімати як відео, так і якісні фото, тому що пристрій дійсно здатний знімати відмінно завдяки збірці. Користувач не побачить змін, якщо розглядати колишню модель. Це дійсно так, тому що трохи оновили дизайн і зменшили ємність акумулятора.Деякі користувачі заперечують, що камера справді гідна. При деяких тестах з'ясувалося, що камера не справляється з поставленими завданнями. Грані пристрою постійно дряпаються через те, що виступають. Також немає слот для другої сім-карти, який може бути необхідний. PPI 9 Діагональ 9 Дозвіл 9 Якість екран 8 Захист зору 8 Разом 8.6 Хороший пристрій, який повністю виправдовує власну вартість 50 тисяч рублів.

HUAWEI P40 Pro

Китайські виробники не відстають від інших відомих фірм, тому що також виготовляють відмінні апарати, гідні користувальницької уваги. Гармонійний дизайн із вигнутими боковинами. Вони чудово виглядають у будь-якій руці, як і жіночої, так і чоловічої.

У пристрою відмінна продуктивність, тому що вбудовані найпотужніші прошивки, яких не було в інших побратимів.Сам по собі пристрій гідно користувальницької уваги. У нього чудова камера, як і крутий дисплей. Присутнє розблокування екраном, а ось за відбитком розробники вирішили не додавати, можливо, щоб заощадити на товарі.

Користувач може побачити продуктивно, який вистачить на цілий день. Також телефон має відмінну автономність. Як видно, китайці здатні показувати результат, при цьому створювати цікаві флагмани.

Плюси та мінуси Це продуктивне залізо, яке може поборотися з багатьма іншими пристроями. Розглядаючи недорогі пристрої з продуктивністю, це займає гідне місце. Через свій прекрасний екран, пристрій зовсім не псуватиме користувачеві очі. Він має відмінний показник PPI, а також дозвіл. Підтримує 5G, а також усі додаткові нинішні стандарти. Загалом недоліків немає. Є деякі недоробки, які можна зовсім опустити, тому що за свою вартість пристрій чудово функціонує та працює.PPI 7 Діагональ 6 Дозвіл 5 Якість екран 7 Захист зору 5 Разом 6 Гарний пристрій за власну вартість.

Samsung Galaxy S20+

Кращий пристрій, який можна розглядати з боку захисту зору. Це телефон, який вже отримав свій клік, як «преміум без вад». Це зрозуміло, чому. Все через те, що компанія Samsung постаралася і досягла того, щоб зробити найцікавішу новинку в новому році.

Це пристрій, який не тільки має гарний екран із захистом зору, але і камеру, яка може знімати відео в 8К якості. Такого не можуть навіть деякі професійні пристрої. У телефону чудовий процесор, камера і пам'ять – все те, що потрібно для використання.

Плюси та мінуси Телефон є найкращим пристроєм, від якого зір не сідатиме. Все пов'язано з тим, що має відмінний дозвіл і показник PPI.Пристрій має найкращу камеру, а також нові стандарти якості зйомки. Преміум – стандарти зйомки та продуктивності телефону. Дуже висока ціна, на яку скаржаться практично всі покупці. Є обмеження на зйомку відео в 8К. Невелика автономність. PPI 10 Діагональ 10 Дозвіл 10 Якість екран 9 Захист зору 10 Разом 9.8 Найкращий пристрій, який захистить зір від різних впливів.

HUAWEI Nova 3

Якщо розглядати пристрій, то користувач бачить відмінний набір характеристик. По-перше, досить приємний екран, який не тільки захистить зір, а також допоможе при перегляді роликів або відео.

Также користувач зустріне хороший восьмиядерний процесор зі спеціальним графічним чіпом. Телефон підтримує оперативну пам'ять 4 ГБ, а також вбудовану на 128 Г. При цьому можна розширити місце, використовуючи картку пам'яті 256 ГБ.

Плюси та мінуси Цікаві забарвлення пристрою. Користувач отримує два кольори, що підійдуть під різні життєві випадки. Дуже точне та швидке розпізнавання пальця за рахунок дактилоскопічного сканера. На відміну від інших сучасних пристроїв, телефон має роз'єм для гарнітури. Слизький телефон за рахунок того, що в цілому він має гарний зовнішній вигляд. Цей телефон тендітний також за рахунок того, що має скляний бампер. Якщо підвищити налаштування графіки, пристрій відразу просяде. PPI 6 Діагональ 7 Дозвіл 8 Якість екран 7 Захист зору 6 Разом 6.8 Не найкращий варіант, але якщо у користувача невеликий бюджет, то він може купити цей смартфон.

Google Pixel 2

Телефон з цікавим та досить спірним дизайном. Можна сказати, що пристрій дійсно на любителя, тому що в цілому він не найкращий за дизайном.Незважаючи на це, у нього чудовий екран, який добре виглядає. Також на ньому приємно дивитися різні відео або грати в ігри. Все за рахунок того, що має високий PPi, а також дозвіл, діагональ.

У нього найкращий процесор, який є на момент 2020 року, що робить пристрій дуже продуктивним та цікавим. Апаратне забезпечення також гідне, як і загалом все, що є у компанії Google.

Плюси та мінуси Пристрій обладнаний відмінним екраном, завдяки якому очі не втомлюватимуться, а також дивитися ролики буде приємно. Надійна та якісна камера, яка підійде для звичайних аматорських фото. Користувач може побачити бічні грані телефону та здивуватися, тому що вони сенсорні. Користувачі, які часто слухають музику, будуть засмучені, оскільки в цілому телефон не має стандартного роз'єму. Пристрій досить крихкий, тому що при падінні можна пошкодити як екран, так і грані. Ціна Користувачі, які часто слухають музику, будуть засмучені, оскільки в цілому телефон не має стандартного роз'єму.PPI 5 Діагональ 7 Роздільна здатність 5 Якість екран 7 Захист зору 6 Разом 6 Якщо є можливість, то варто подивитися інший пристрій.

OPPO F7

Багато користувачів цей телефон порівнюють з пристроями від компанії Еппл, тому що це дійсно гідний кандидат. У нього 88% займає передня поверхня екрану. Достатньо широка діагональ, а також відмінна роздільна здатність. Щільність точок середня, але, незважаючи на це, грати в телефоні буде приємно.

Також буде зручно запускати програми, оскільки пристрій загалом дуже продуктивний. У нього дуже гарний дизайн, а також відмінні характеристики.

Плюси та мінуси У пристрою передбачена розумна фронтальна камера, яка робить якісні знімки. Дуже зручний та надійний екран, який не псуватиме зір. Поділ слотів також чудово підійде для будь-якого користувача.Він не має підтримки функції NFC. Користувач побачить застарілий роз'єм. У телефону постійно знижується продуктивність з часом. PPI 8 Діагональ 7 Дозвіл 9 Якість екран 8 Захист зору 7 Разом 7.8 Гарний телефон за невелику вартість, який не псуватиме зір.

Xiaomi Redmi Note 8

Всі знають цю знамениту лінійку китайських телефонів. Все не дарма, бо пристрої справді варті того, щоби про них знали. Це лаконічно запакований пристрій, який має нову розумну підтримку, оболонку, а також відмінну камеру.

Дизайн у пристрою не на самій вершині. Але, незважаючи на це, телефон має низьку вартість. Саме через вартість та збірні характеристики абсолютно всі користувачі, хто хоче придбати новий пристрій, дивляться у бік лінійки китайських виробників.

У телефону скляний корпус, а також екран, який має високу роздільну здатність, діагональ і багато точок. Все це добре поєднується з чудовою камерою як фронтального типу, так і основного. Процесор також хороший, що робить пристрій дуже продуктивним.

Плюси та мінуси Відмінне співвідношення ціни та якості, тому що за таку вартість складно отримати найкращий пристрій, але воно добре за ту ціну, що є. У телефону скляний корпус, який гарно виглядає у руці. Телефон не зіпсує зір користувачеві. Телефон за свою вартість не є найпродуктивнішим, тому що є більш продуктивні моделі. Може легко розбитися. Необхідно чекати на глобальну версію прошивки. PPI 6 Діагональ 7 Дозвіл 8 Якість екран 7 Захист зору 6 Разом 6.8 Бюджетний смартфон зі своїми плюсами та мінусами.

HONOR 20 Pro

Пристрій, який має якісну камеру, а також відмінний екран. Він має вбудована функція захисту зору, яку можна активувати, як і постійно основі, і періодично. Загалом у телефоні багато додаткових налаштувань.

Пристрій продуктивний, проте, ця продуктивність з часу падає, якщо постійно не тримати телефон у хорошому стані, не перевантажувати його різними утилітами.

Плюси та мінуси Хороший екран, на який приємно дивитися за рахунок великої кількості точок, а також дозволу. Дуже красивий дизайн пристрою, який доступний у різних кольорах. Достатньо продуктивний пристрій. Швидко дряпається. Немає звичного для багатьох роз'єму для навушників. Може швидко розряджатися, якщо активовано багато програм. Швидко дряпається.

Як видно, на ринку багато пристроїв, які допоможуть користувачеві зберегти зір, при цьому не пошкодити його, не посадити до кінця.