Дзвінки з телефонів стали безкоштовними на стаціонарні та на мобільні номери

Anonim

З листопада 2019 року було скасовано плату за регіональні та міжміські дзвінки на номери всіх російських мобільних операторів. Завдяки цьому тепер з телефонів можна телефонувати абсолютно безкоштовно як на мобільні, так і домашні номери по всій Росії. Про нововведення розповіли у департаменті зовнішніх комунікацій компанії Ростелеком.

Соціальна функція телефонів

Компанія Ростелеком є ​​єдиним оператором так званого універсального обслуговування в Російській Федерації і обслуговує 148 тисяч телефонів.Такі пристрої універсального обслуговування встановлені у 131 тисячі населених пунктів по всій країні. Із загальної кількості 118 тисяч або 80% припадає на віддалені селища, села, станиці, аули та села, де населення не перевищує 500 осіб.

Таксофони, перш за все, виконують важливу соціальну функцію, оскільки залишаються єдиним засобом зв'язку в багатьох важкодоступних і віддалених населених пунктах країни. При цьому більшість викликів з таких пристроїв припадає на оперативні служби. Сюди належить поліція, швидка допомога, антитерор та протипожежна служба. Кожен такий дзвінок красномовно говорить про те, що виникла екстрена ситуація, яка потребує втручання фахівців.

Все для зручності населення

Михаїл Осєєвський, президент Ростелекома, заявив, що компанія робить крок за кроком, щоб підвищити доступність і практичність використання універсальних послуг зв'язку.З початку червня цього року оператор надав можливість телефонувати з телефонів абсолютно безкоштовно на будь-які домашні номери, при цьому телефонна карта взагалі не потрібна.

Починаючи з листопада поточного року, були обнулені тарифи на виклики на номери всіх російських стільникових операторів. інтернет, у спеціальних точках вай-фай, які розташовані в невеликих населених пунктах.

Керівництво компанії впевнене, що незабаром універсальні послуги стануть ще більш затребуваними, оскільки допоможуть жителям сіл та сіл вирішувати багато щоденних завдань. Завдяки цьому можна буде частіше дзвонити рідним та близьким, а також за необхідності оперативно зв'язуватися з порталом держпослуг.