МГТС запускає безкоштовні зарядки для електромобілів

Anonim

Оператор зв'язку МГТС планує встановити в Москві десять зарядних станцій, призначених для електромобілів. Пілотний проект буде запущено вже у листопаді цього року. Обладнання для обладнання станцій поставила компанія Ростеха. Загальна вартість проекту близько 25 млн. рублів і це без урахування витрат на покупку електроенергії. Очікується, що основними споживачами електрозаправок стануть клієнти каршерингу.

Буде доступна швидка зарядка

Сім із десяти встановлених станцій будуть потужністю 50 кВт, що дозволить зарядити автомобіль лише за 20-30 хвилин.Інші три мають вихідну потужність 22 кВт, тут чекати повної зарядки доведеться довше. На електрозаправках можна буде заряджати як електромобілі, так і електробуси, які останнім часом активно впроваджуються в Москві.

Перший час зарядити електромобіль на станції МГТС можна буде безкоштовно. Це пов'язано з тим, що після модернізації мережі в столиці у оператора з'явився надлишок виділених потужностей, які було вирішено направити на цей інноваційний проект.

У скільки обійдеться заправка

Як уже говорилося, деякий час водії можуть заряджати свої автомобілі безкоштовно. Після закінчення пілотного проекту вартість зарядки залежатиме від двох факторів – розташування станції та вихідної потужності.

При зарядці на станції МГТС з потужністю 22 кВт водій заплатить 8 рублів за 1 кВт. Якщо заряджатися на швидкій електрозаправці, то ціна більш ніж удвічі дорожча – 17 рублів за 1 кВч.Крім цього, варто враховувати, що такі станції поставляються й іншим компаніям, які самостійно встановлюють розцінки на послуги.

Клієнт каршерингу охоче орендують електрокари. "Яндекс.Драйвом" нещодавно було закуплено 30 електрокарів Nissan Leaf. Ці автомобілі популярні серед клієнтів каршерингу і постійно завантажені.

За даними Автостату на кінець 2018 року в Росії було близько 3, 6 тисяч електрокарів, а це менше 0, 01% від загальної кількості всіх легкових автомобілів. Саме на столицю припадає більшість електромоблів, з усіх, що продаються в Росії. Тому електрозаправки для Москви зараз дуже актуальні.