Росіянам стало вигідно дзвонити з телефонів

Anonim

Національний оператор зв'язку Ростелеком днями підбив попередні підсумки користування міськими телефонами. Статистичні дані показують, що протягом останніх кількох років Ростелекому вдалося переламати тенденцію, спрямовану на зменшення трафіку громадських телефонів. Це сталося завдяки поступовому скасуванню плати за дзвінки. Спочатку безкоштовними зробили місцеві виклики, а зараз безкоштовно зателефонувати можна по всій території країни.

Скасування плати за дзвінки

Ростелеком зробив місцеві виклики безкоштовними ще з початку січня 2018 року.Після такого нововведення обсяг дзвінків у цьому напрямі зріс у 5, 3 рази за 9 місяців, така тенденція спостерігалася вперше за останні кілька років. За перші дев'ять місяців цього року обсяг трафіку зріс ще в 1,7 рази.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що з моменту скасування оплати за дзвінки громадяни стали користуватися послугами телефонів частіше. Загалом обсяг трафіку зріс десь у 9 разів, при цьому п'ята частина всіх викликів із громадських телефонів припадає на екстрені служби.

У грудні 2018 року Ростелеком повністю скасував оплату за дзвінки в межах регіону проживання. За дев'ять місяців цього року обсяг дзвінків у цій зоні зріс у 1, 8 разів, порівняно з тим же періодом попереднього року.

Всі виклики в інші регіони стали безкоштовними з середини літа 2019 року. Завдяки цьому можна безкоштовно дзвонити з телефонів на стаціонарні телефони, встановлені по всій країні.За звітний період трафік у цьому напрямку зріс у півтора рази, порівняно з попереднім періодом.

Соціальна значимість такого зв'язку

Таксофони виконують досить важливе комунікаційне завдання.

У багатьох віддалених населених пунктах вони залишаються єдиним доступним засобом зв'язку зі світом. З цього можна зробити висновок, що саме громадські телефони дозволяють у ряді випадків повідомити про небезпечні ситуації.

У Росії функціонування телефонів забезпечує компанія Ростелеком. Це єдиний національний оператор універсального обслуговування, на балансі якого 148 тисяч телефонних апаратів. Вони встановлені у 131 тисячі населених пунктів Росії. Майже 80% цієї кількості апаратів встановлено у віддалених селищах, аулах, селах та станицях, де населення менше 500 осіб.