Білайн поплатиться штрафом у 200 тисяч за СМС-розсилку абонентам

Anonim

Мобільний оператор Білайн вкотре опинився в центрі скандалу. Цього разу компанія Вимпелком була оштрафована Федеральною антимонопольною службою на 200 тисяч рублів за розсилку смс-повідомлень жителям Алтаю.

А Ви берете участь у розіграші?

Ця історія, як і зазвичай у таких випадках, почалася зі скарги абонента, якому не сподобалося нав'язливе розсилання рекламних повідомлень від оператора. Громадянин написав заяву до ФАС, а причиною звернення стало смс-повідомлення такого змісту «Сьогодні було обрано Білайн для участі у розіграші 7000000 рублів! Підтвердьте участь».

В ході проведеного розслідування стало відомо, що повідомлення рекламного характеру відправлялися мобільним оператором у рамках акції «Перемагай та Вигравай». Про все це розповіли в прес-службі УФАС Алтайського краю.

Все б нічого, але тут є один нюанс. Відповідно до опублікованих правил цієї акції, рекламна розсилка може бути надіслана абонентам тільки за їх попередньою згодою. Клієнт, який поскаржився на телекомунікаційну компанію, своєї згоди на отримання реклами по мережах електрозв'язку не давав.

Представники Білайна не змогли довести, що отримували від заявника письмову згоду на розсилку рекламного характеру. надання послуг, цей абонент відмовився від отримання будь-якої інформаційної розсилки. Це відображено в його особистій карті.

Дії оператора незаконні

В ході проведеної перевірки Федеральна антимонопольна служба визнала дії ПАТ «ВимпелКом» незаконними. Це не перше адміністративне покарання цього оператора. Цього року крайове відділення вказаної служби вже притягувало компанію Вимпелком до відповідальності за незаконне розсилання смс-повідомлень. На той раз штраф склав 100 тисяч рублів. З урахуванням того, що ситуація повторилася, штраф був подвоєний.

Фахівці радять абонентам звертатися до відповідних служб, якщо на телефон постійно надходить рекламне розсилання від операторів, без попередньої згоди на неї. Такий маркетинговий хід суперечить чинному законодавству.