Росіяни зможуть купити eSIM

Anonim

Віртуальному оператору Easy4, який належить ТОВ Сонет, ФСБ дозволила надавати послуги зв'язку, у тому числі і з використанням формату eSim. Крім цього, оператор тепер може ідентифікувати своїх абонентів за електронним підписом через портал держпослуг. Про все це видавництво Відомості розповів керівник групи компаній, С. Малишкін. Щоб його заява не здалася голослівною, він показав повідомлення, направлене до Роскомнагляду. У цьому документі сказано, що мобільний оператор підключить СОРМ вже в IV кварталі 2019 року.

Особливості роботи

Сім-карта формату eSim, яку пропонує оператор Easy4, відрізняється від інших віртуальних сім-карток тим, що вона може працювати відразу в мережах різних операторів. Сім-карти налаштовані таким чином, що можуть самостійно вибирати найбільш прийнятну мережу за потужністю сигналу і навіть за ціною, якщо абонент знаходиться в роумінгу.

Для повноцінного надання послуг повинні бути укладені договори з іншими телекомунікаційними компаніями. Зараз Easy4 працює на мережах Теле2.

Як зареєструватися в мережі

Зареєструвати eSIM абоненти зможуть через спеціальний мобільний додаток. Ця програма інтегрована з порталом «Держпослуги». На цьому етапі компанія активно тестує коректність віддаленого підключення до цього сервісу. Якщо у користувача вже є особистий кабінет на госпорталі, він зможе підписувати договори за допомогою цифрового підпису та повноцінно користуватися послугами віртуального оператора.Якщо ж абонент ще не має особистого кабінету, то він у будь-який момент може зареєструватися через спеціальний додаток EasyID. У цьому випадку буде відскановано обличчя користувача та сторінку паспорта. Крім того, для активації eSim потрібно буде розписатися на екрані.

Нагадаємо, що трохи раніше Міністерство зв'язку дозволило російській компанії Теле2 продавати eSIM. Але проти такого експерименту виступило ФСБ, тому видача сімок такого формату була тимчасово припинена. Планується, що до початку наступного року такий формат сім-карток буде повністю легалізований в Росії.