Опція «Безпечне дитинство» від МТС: опис

Anonim

Починаючи з 15 жовтня 2019 року абонентам МТС стала доступна послуга «Безпечне дитинство». Завдяки цій опції батьки завжди будуть в курсі, де знаходиться їхня дитина. Дорослі можуть налаштувати безпечний доступ до Інтернету, а також індивідуально налаштувати режим смс-повідомлень і дзвінків. Підключення даної опції абсолютно безкоштовне, абонплата складає 5 рублів на добу за кожен номер.

Опис опції

Послуга допомагає подбати про безпеку дитини навіть на відстані. Тепер батьки завжди знатимуть, де їхнє чадо. Усі маршрути переміщення можна буде відстежити у спеціальному додатку. Активація цієї послуги дозволяє:

  • Виконати налаштування інтернету. Можна заблокувати всі потенційно небезпечні сайти та рекламу;
  • Завжди бути в курсі всіх переміщень школяра;
  • Захистити дитину від небажаних дзвінків або смс-повідомлень.

Весь звіт за підключеним номером можна переглянути на спеціальному порталі МТС Діти. Цей портал дозволяє наглядати за підростаючим поколінням навіть на відстані та вибудовувати довірчі стосунки в сім'ї.

Щоб додати необхідний номер телефону, потрібно для початку пройти реєстрацію, а потім увійти в систему.

Вартість

Підключити послугу можна безкоштовно. Абонплата списується подобово і становить 5 рублів за кожен доданий номер телефону.

Захист в інтернеті

Дорослі можуть самостійно налаштувати профіль, що дозволить підростаючому поколінню переглядати лише ті сайти, які підходять за віком. Можна зробити налаштування щодо віку дитини:

  • До 7 років;
  • З 7 до 12 років;
  • Старше 12 років.

Доступне виставлення індивідуальних налаштувань. Тут можна додати дозволені та заборонені ресурси.

За бажання батьки можуть виставити годинник, в який діти можуть користуватися інтернетом. Така опція допоможе раціонально розподілити час між навчанням та відпочинком.

Визначення розташування

Завдяки цьому сервісу батьки можуть не хвилюватися за своє чадо протягом дня. На карті в додатку потрібно відзначити всі місця, де буває дитина, і система проінформує дорослих про будь-які його переміщення або зміну звичного маршруту.

Крім того, батькам буде надіслано повідомлення, коли на телефоні підлітка майже закінчаться гроші. Це допоможе своєчасно поповнювати баланс і завжди залишатися на зв'язку.

Блокування небажаних СМС та дзвінків

Дорослі можуть обмежити коло спілкування дітей, виставивши в налаштуваннях, з яких номерів можна дзвонити та приймати смс-соощення, а які знаходяться під забороною.

Абоненти, внесені до чорного списку, не зможуть дзвонити дитині або надсилати повідомлення. Тут можна додатково виставляти період заборони.

Щоб малюк не відволікався, можна активувати опцію антиспам. У цьому випадку будуть заблоковані всі SMS-повідомлення з коротких номерів. Під забороною буде і рекламне розсилання від абонентів, у яких замість номерів буквені імена.

Як підключити послугу

Щоб підключити послугу, необхідно зареєструватися в системі та пройти авторизацію. Далі в установках вводять номери телефонів дітей, за якими необхідне спостереження.

Підключення доступне в мобільному додатку МТС. Для цього його потрібно завантажити в магазині додатків для своєї операційної системи.

Як відключити

Якщо з якоїсь причини така послуга вже не потрібна, її можна деактивувати в особистому кабінеті на сайті або мобільному додатку. Для цього бігунок навпроти послуги слід пересунути в неактивне становище.

Опція автоматично відключається в тому випадку, якщо на рахунку недостатньо грошей. У цьому випадку блокування здійснюється до поповнення балансу.

Відмінність «Безпечного дитинства» від послуги «Дитина під наглядом»

Ці дві послуги практично ідентичні, але опція «Безпечне дитинство» має свої переваги.

«Дитина під наглядом» налаштовується за допомогою сервісу відстеження «МТС Пошук», для чого необхідна згода абонента. Йому відправляється смс-повідомлення, на яке він має дати позитивну відповідь. Тільки в цьому випадку авторизується спостереження, тобто у будь-якому випадку потрібна згода дитини.

Користуватися сервісом МТС Пошук можна різними способами, є три варіанти підписки.

  • Базова. Всього за 3 рублі на добу підключається 3 контакти, при цьому історія зберігається тиждень;
  • Оптимальна. Відстежуються одразу 7 контактів, інформація зберігається 7 днів. Вартість складає 5 рублів на добу. При підключенні на місяць абонплата становить 120 рублів;
  • Преміальна. В основу вбито до 15 контактів, а історія зберігається цілий квартал. Вартість складає 190 рублів на місяць або 7 рублів на день.

Для кожного з поданих варіантів є пробний період – 14 днів. За цей час абонплата не стягується.

Плюси опції «Безпечне дитинство» в тому, що послуга надається по мережі оператора і не потребує встановлення окремої мобільної програми, як МТС Пошук.

Обидві функції допоможуть контролювати підростаюче покоління.Але все-таки «Безпечне дитинство» більше розраховане на дітей шкільного віку та молодших школярів, оскільки дорослі можуть самі контролювати контент в інтернеті, який переглядає дитину та виставляти обмеження на дзвінки та смс-повідомлення.