Теле2 будує вишки на дачних ділянках

Anonim

У тюменському селищі Верхній Бір розгорнулася неабияка баталія між оператором Теле2 та противниками шкідливого електромагнітного випромінювання. Сімейству Кузнєцових зовсім не подобається вид на вежу мобільного зв'язку, встановлену оператором всього за пару метрів від їхнього будинку.

Проблеми з установкою вишок

За даними, представленими Роскомнаглядом, компанія Теле2 в останні роки лідирує за швидкістю монтажу вишок мобільного зв'язку. За вісім місяців поточного року компанія помітно наростила кількість РЕМ, приріст становив майже 19%.Загальна кількість базових станцій зараз доведена до 176, 5 тисяч.

Однак під час будівництва нових об'єктів мережі нерідко виникають труднощі. Вони пов'язані з обуренням російських громадян, багато з яких зовсім не раді сусідству вишок.

Типовий конфлікт виник у оператора Теле2 з родиною Кузнєцових із Тюмені. Компанія орендувала землю у приватника та розпочала будівництво вежі мобільного зв'язку на сусідній ділянці. Жителі не могли мовчки заплющити на це очі, тим більше в інтернеті повно історій про шкоду опромінення.

Сім'я Кузнєцових розвинула бурхливу діяльність. Було залучено й інших мешканців селища. Спільними зусиллями було складено колективне послання, яке направили до Росспоживнагляду. Головною претензією активістів є дозвіл на таке будівництво. Однак люди не приховують, що більше їх хвилює вплив випромінювання на здоров'я.

Активісти стверджують, що вежа має досить ґрунтовний фундамент, тобто це говорить про те, що споруда точно відноситься до об'єктів капітального будівництва.Мешканці пов'язувалися із власником земельної ділянки, а також підрядником з проханням показати дозвіл на будівництво. Але була отримана відповідь, що такого дозволу немає.

Що говорить оператор

Представники компанії Tele2 повністю спростовують звинувачення щодо того, що дозвільної документації немає. У прес-службі заявили, що будівництво мобільної вежі було погоджено в установленому порядку. При цьому встановлення комплекту приймально-передавального обладнання буде здійснено тільки після того, як буде отримано висновок Росспоживнагляду. Жителів садового селища Верхній Бір запевняють, що вежа працюватиме в межах дозволеної потужності.