Теле2 запустив ігри в 5G

Anonim

Оператор Теле2 оголосив про запуск хмарних ігор у мережі 5G. Наразі проводиться тестування нового проекту. Усі бажаючі можуть випробувати інноваційну технологію сloud games у 5G Hub у центрі столиці, на Тверській вулиці. Гідність хмарної гри в тому, що швидкість передачі даних досягає 1 Гбіт/с, при цьому затримка становить не більше 5 мс.

Пілотний проект

Теле2 запустив тестування сloud games в мережі 5G. Випробувати нову послугу від оператора поки що можна лише у центрі столиці, в одному із салонів за адресою вулиця Тверська, будинок 25/9.Фахівці покажуть геймерам різницю в іграх у рамках мережі 4G та 5G. Для демонстрації всіх можливостей нової технології обрано сучасну гру з особливими вимогами до операційної системи.

При запуску хмарного ігрового продукту користувач грає на своєму пристрої, тут гра запускається на віддаленому сервері. При цьому на мобільний пристрій геймера видається виключно картинка, а всі рухи мишки та команди передаються на окремий сервер. Новий хмарний сервіс дозволяє користувачеві грати в сучасні ігри на комп'ютері навіть невеликої потужності. Головною вимогою є доступ до високошвидкісного інтернету.

Висока якість

Для хмарних ігор важлива як висока швидкість інтернету, а й мінімально можлива затримка у відправленні команд, оскільки вони передаються на віддалений сервер. У cloud games на мережах 4-го покоління можуть періодично виникати проблеми, до яких належать складності з керуванням та недостатня якість графіки.

В той же час при використанні мереж 5-го покоління гравцям забезпечується хороша передача деталей та простота управління. Раніше це було доступно лише за допомогою кабельного підключення.

Очікується, що після масштабного запуску в Росії мереж стандарту 5G геймери зможуть запускати навіть найвибагливіші ігрові продукти на комп'ютерах навіть малої потужності. При цьому грати можна буде в будь-якому зручному місці - у парку, під час поїздок на машині або за столиком у ресторані.

Керівництво Теле2 розповіло, що компанія постійно відстежує, що цікаво клієнтам. Так була помічена популярність кіберспорту в Московському регіоні, у зв'язку з чим і було запущено хмарні ігри.