Тінькофф Мобайл забезпечить своїх абонентів ексклюзивними IP-адресами

Anonim

Оператор Тінькофф Мобайл і великий розробник новітніх мережевих технологій NFWare заявили про початок співпраці. Днями між компаніями було укладено договір на постачання програмного забезпечення Virtual CGNAT, що дозволить оператору забезпечити IP-адресами всіх нових абонентів.

Як технологія позначиться на абонентах

Ще кілька років тому у кожного мобільного оператора була лише одна проблема, яка стримувала зростання абонентської бази – це невелика номерна ємність.До початку 2000-х років всі номери були виділені тільки з так званих географічних зон нумерації і навіть у великих містах, де діяла семизначна нумерація, номерна ємність була майже вичерпана.

Через час оператори змогли вирішити цю проблему, оскільки з'явилася можливість користуватися федеральними номерами з негеографічних зон. Але через кілька років і таких номерів не вистачало. Але тут рішення було знайдено майже одразу. Оператори прийняли рішення заново перевипускати неактивні номери після того, як вони деякий час спонукають у відстійнику.

Але зараз ситуація дещо змінилася. Зараз практично кожен абонент є активним користувачем інтернету, а це вимагає присвоєння окремих IP-адрес. З цим у телекомунікаційних компаній велика проблема, що використовується зараз, адресація обмежена 4, 3 мільярдами унікальних адрес, при цьому мобільних пристроїв більше 7 млрд.

Раніше недостатність таких адрес вирішували видачею абонентам динамічних даних, з роздачею з існуючого діапазону. Підключився – адресу отримав, відключився – її передали іншому абоненту. Але зараз таке рішення не підходить, оскільки абоненти підключені до мережі практично постійно.

Як працює нова система

Завдання нової NAT-системи полягає в тому, щоб запам'ятати, кому необхідний той чи інший пакет даних. Від надійності роботи такої платформи залежить, наскільки коректно будуть передані пакети інформації.

Тінькофф Мобайл використовуватиме унікальне рішення, завдяки якому не потрібно буде купувати стандартні маршрутизатори. Програмне забезпечення буде встановлене на існуючі сервери. Компанія NFWare гарантує високу точність роботи та продуктивність до 240 гігабіт за секунду. Ці дані дозволять конкурувати з компаніями, що випускають різне мережеве обладнання.

Абонентська база Тінькофф Мобайл всього за рік зросла приблизно в 5 разів. Керівництво компанії вважає, що впровадження нового рішення дозволить оператору активно розвиватися в наступні роки.