Мій будинок більше не фортеця: небезпечні предмети, з якими ми стикаємося щодня

Anonim
Ми звикли думати, що всі основні небезпеки таяться за дверима нашої квартири.Після повернення додому ми миємо руки, міняємо одяг і взуття, але не підозрюємо, що багато предметів, що здаються нам безпечними і нешкідливими, негативно впливають на нас і навіть здатні викликати хвороби. Редакція зібрала список несподіваних небезпек, прихованих будинку.

антипригарна посуд

Хоча приємно не замочувати сковорідки і каструлі на ніч, а потім шкребти з них згорілу їжу, простота посуду з антипригарним покриттям має свою ціну - вашу безпеку. Політетрафторетилен, покриття, яке робить посуд «антипригарной», виділяє гази при нагріванні, які підвищують ризик розвитку раку та інших шкідливих наслідків для здоров'я людини.

нафталінові кульки

Нафталін, що міститься продуктах для боротьби з міллю, може руйнувати еритроцити, кров'яні клітини, а також викликати рак у тварин. Зрозуміло, сьогодні нафталінові кульки рідко використовуються в побуті, але все також продаються в магазинах.

освіжувачі повітря

Токсини, що містяться в освіжувача повітря, можуть накопичуватися в організмі з плином часу. Згідно з дослідженнями, ці токсини можуть впливати на гормони і репродуктивне здоров'я, особливо у дітей.

Навіть до підбору побутової хімії варто поставитися серйозно Якщо провітрювання не вирішує проблеми неприємного запаху, краще використовувати кавові зерна, шкірку цитрусових або підпалювати ароматичні палички.

очищувач духовки

Багато з цих засобів для чищення містять їдкі луги, які при вдиханні або ковтанні можуть мати серйозні наслідки для шлунково-кишкового тракту і дихальної системи.
В якості альтернативи спробуйте солодку газовану воду або соду, які прекрасно справляються з жиром і гаром.

газові обігрівачі

Все, що працює на газі, виділяє токсини, і використання їх в приміщенні надзвичайно небезпечно і може привести до отруєння чадним газом - стану, який має дуже мало попереджувальних симптомів.
Замініть свій газовий обігрівач на більш сучасний інфрачервоний або на теплову гармату.

подовжувачі

Сам по собі подовжувачі і пілоти не є небезпечними, а ось те, як їх зазвичай використовують, може привести до трагедії. Велика кількість розеток в одному подовжувачі не гарантує, що ваша проводка витримає таку напругу. Якщо підключити велику кількість приладів, то не уникнути короткого замикання і загоряння.

антибактеріальні мила

Протягом багатьох років антибактеріальне мило вважалося «кращим» способом захисту від шкідливих хвороб і бактерій. Однак тріклозон і тріхлоруглерод, що знаходяться в складі, виявилися шкідливі. Як показали дослідження, антибактеріальне мило не захищає від бактерій краще звичайного, але зате не є біорозкладаним, а значить шкодить природі.

килими

Ваше килимове покриття може здатися досить нешкідливим, але воно виділяє потенційно небезпечні хімічні речовини, відомі як летючі органічні сполуки (ЛОС), які знаходяться в складі клею і барвників.

Вологе прибирання килима набагато ефективніше пилососа До того ж всередині килима накопичуються різні забруднення, так як пилові кліщі, лупа домашніх тварин, цвіль, бруд, які залишаються після роботи з пилососом. Краще, якщо в будинку не буде великої кількості текстилю, а наявний буде підлягати регулярній обробці. У випадку з килимами варто раз на півроку проводити його вологе прибирання з використанням миючих засобів.

очищувач унітазу

Пріобретеанние в магазині чистячі засоби для унітазів дуже кислотні, саме завдяки такому складу їм вдається розчинити іржаві плями і старі забруднення в унітазі. Однак ті корозійні речовини, які очищають ваш унітаз, можуть також викликати опіки шкіри і очей. Також очисники унітазу утворюють їдкі пари при змішуванні з іншими видами засобів для чищення. При покупці засобів для чищення звертайте увагу на упаковку і вибирайте більш щадні формули, а під час збирання у ванній кімнаті провітрюйте приміщення, надягайте маску і рукавички.

Зубна паста

Більшість придбаних в магазині зубних паст мають таке попередження: «Якщо ви проковтнули зубну пасту, негайно зверніться за медичною допомогою». Проковтування великої кількості зубної пасти може викликати болі в шлунку і проблеми з кишечником, або, якщо зубна паста містить фтор, може навіть викликати судоми, утруднене дихання та інші страшні побічні ефекти.