У Сочі літаком доставили мобільну електростанцію

Anonim
Ця унікальна установка зможе забезпечити електропостачання всіх олімпійських об'єктів при виникненні позаштатних ситуацій.
В аварійному режимі або при дефіциті потужності ця станція оперативно може включитися в роботу, вона відновить нормальну роботу в цілому енергосистеми. Час запуску цих установок становить в середньому 6 хвилин.
Варто сказати, що електрощити призначені для монтування самого різного електроустаткування. Мова йде про низьковольтної розподільної апаратури, електричних лічильниках і так далі. Тому збірка електрощитів - досить трудомісткий процес, який вимагає професійних навичок, наявності точних параметрів, ідеальних для певного об'єкта.

У Сочі літаком доставили мобільну електростанцію Мобільну газотурбінну електростанцію доставили в Сочі літаком Ан-124 «Руслан». Для того, щоб перевезти великогабаритний олімпійський вантаж, літак «Руслан» здійснив 2 рейси з аеропорту Раменське. І за дві доби булоперебазовано повітряним шляхом близько 150 тонн спеціальної техніки. Спочатку доставили допоміжні частини, а потім - трейлер з газовою турбіною в 20 метрів, вага якої становить 90 тонн, а також колісний тягач.
Взимку цього року аеропорт «Адлер» приймав уже такий вантаж.У лютому цього року була перебазований найперша мобільна установка. І для транспортування її з аеропорту саме до місця дислокації розробили спеціальний маршрут без перешкод, які були у вигляді мостів, тунелів.
Так, на замовлення ДК «Олімпбуд» отримає олімпійське місто Сочі 9 мобільних ГТеС потужністю 202,5 ​​МВт. І цей резерв потужності буде забезпечувати виконання всіх вимог МОК в частині гарантованого забезпечення електропостачання всіх олімпійських об'єктів в весь період проведення масштабних спортивних заходів. Мобільні ГТеС були вже задіяні на деяких інших Олімпіадах - в Турині та Афінах. У РФ станції «на колесах» допомогли нам налагодити електропостачання після великої аварії в Сибіру на Саяно-Шушенській ГЕС.

Мобільну газотурбінну електростанцію доставили літаком Ан-124 «Руслан» Один з блогерів Твіттера Вероніка пише: «У Сочі підготувалися до проведення грандіозного заходу грунтовно».
На думку редакції, унікальна установка зможе добре спрацювати при появі надзвичайних ситуацій, тому тепер організатори можуть бути спокійні.