Ліка Ніфонтова біографія актриси, фото, особисте життя, її діти і чоловік 2019

Anonim

Біографія Лики Ніфонтовою

Ліка Ніфонтова - актриса, яка відома глядачам за такими якісними телесеріалів, як «Ліквідація», «Ісаєв», «Життя і доля», зняті Сергієм Урсуляк. Сергій Урсуляк - чоловік Лики Ніфонтовою. Ніфонтова не тільки знімається в кіно, вона провідна актриса театру «Сатирикон». У цьому театрі вона працює з моменту закінчення Щукінського училища.

Дитинство і сім'я Лики Ніфонтовою

Ліка Ніфонтова народилася в Казані в сім'ї акторів.Вони часто переїжджали, слідуючи за батьком сімейства, який весь час шукав себе, міняв роботу і місце і проживання. Сім'я деякий час жила в Самарі, потім в Волгограді і Тбілісі. Школу дівчинка закінчувала в Ростові-на-Дону.
Сім'я в буквальному сенсі жила театром, тому Ліка теж була там нерідко гостював. Коли батьки працювали в Самарському ТЮГу, батько - актором і режисером, а мама працівником педагогічного відділу, маленької лику запропонували одну з ролей на новорічному ранку. Сьогодні вона не може згадати, що це була за роль, однак саме тоді майбутня актриса вперше вийшла на сцену. Їй було три роки.

Ліка Ніфонтова починала кар'єру з ролей в театрі У старших класах Ліка оголосила, що буде актрисою. Батько не був радий цьому вибору дочки, проте відмовлятиме її не став. Вона поступила в Щукінське училище, яке закінчила в 1984-му році. Ніфонтова вчилася на курсі А. Бурова. Її дипломними спектаклями були «Вічно живі», «Школа лихослів'я», «Варвари», «Людина з зірки».

Робота Лики Ніфонтовою в театрі

Відразу після закінчення Щуки молода актриса приступила до роботи в театрі «Сатирикон». Їй дуже пощастило, в починаючу артистку повірив Костянтин Райкін, який в той час тільки утворював «Сатирикон», він запросив її в трупу. За час служби в цьому театрі вона зіграла безліч ролей, як головних, так і ролей другого плану. Особливість актриси в тому, що незалежно від ролі вона завжди грає талановито і від душі.
Ніфонтова взяла участь в роботі над такими постановками, як «Уявний хворий», «Що наше життя?», «Геркулес і Авгієві стайні». У виставі «Голий король» актриса зіграла першу придворну даму, в «Господині готелю» - мандоліна. Вона зіграла в «Такі вільні метелики» Місіс Бейкер, а в «Гамлеті» Гертруду.
Всі, хто працює з Ніфонтовою, відгукується про неї, як про актрису, яка має здатність дивно правдиво грати і головні ролі, і другорядні, і масовки.

Ліка Ніфонтова грала не тільки в кіно, але і в театрі Костянтин Райкін вважає Ніфонтову актрисою широкого діапазону, що володіє яскравим драматичним талантом. Навіть виходячи в масовці, вона вміє бути найкращою. Ніфонтова була партнеркою Аркадія Райкіна в таких спектаклях, як «Лица», «Що наше життя?», «Синьйор Тодеро господар».
В даний час актриса грає в постановках поточного репертуару рідного театру. Вона виходить на сцену в «Дохідному місці» в ролі Кукушкіної, у виставі «Гроші» в ролі Фетін Миронівни, а в «Чайці» Ніфонтова грає Поліну Андріївну.

Фільмографія Лики Ніфонтовою

У кіно актриса вперше зіграла в 1983-му році, ще в студентські роки. Це була картина «До своїх!». Далі пішов десятирічний перерву. Вона працювала виключно в театрі і в кіно не знімалася.
Популярність до Ніфонтовою прийшла після того, як вона зіграла в декількох фільмах, які зняв її чоловік Сергій Урсуляк. Глядачі побачили її в наступних стрічках: «Літні люди», «Російський регтайм», «Невдача Пуаро», «Ісаєв», «Ліквідація». Останні її ролі - це дружина головного героя серіалу «Життя і доля» Людмила і роль в серіалі «минає, натура».

Особисте життя Лики Ніфонтовою

Вперше Ліка Ніфонтова вийшла заміж ще в студентські роки. Прізвище Ніфонтова дісталася їй від чоловіка, також актора за професією. Зі своїм другим чоловіком Сергієм Урсуляк вона познайомилася в театрі «Сатирикон», де він так само як вона - актёрствовал. На той час Урсуляк був одружений на актрисі цього ж театру, в їхній родині росла маленька дочка Саша.

Ліка Ніфонтова і Сергій Урсуляк Незабаром і Сергій, і Ліка розлучилися, щоб створити нову сім'ю. У них є дочка Дарина. Батьки намагалися не впливати на визначення майбутньої професії своєї дочки, яка, дивлячись на батьків розуміла, що в професії актора важлива насамперед удача. Вона поступила на історико-філологічний факультет РДГУ. Дарина вчилася і працювала редактором в журналі.На четвертому курсі дочка талановитих батьків повідомила їм, що хоче спробувати вступити до театрального ВНЗ. Вона подала документи відразу в усі театральні навчальні заклади Москви, причому всюди її були готові прийняти. Даша ж вибрала Щукінське училище, де її педагогом став Володимир Володимирович Іванов. Будучи ще студенткою, Дочка Лики Ніфонтовою почала грати в театрі імені Вахтангова і в театрі «Сатирикон».
Сергій Урсуляк, як і Ліка Ніфонтова, закінчував акторський факультет. Уже в дев'яностих роках він вступив на вищі режисерські курси до ВДІКу з тим, щоб почати знімати кіно. За словами Ніфонтовою, ще в «Сатириконе» було видно, що її чоловік займається не своєю справою, не дивлячись на те, що він був чудовим комічним актором. Уже в той час Урсуляк писав сценарії і мріяв про те, щоб вступити на режисуру.
Ліка Ніфонтова, незважаючи на постійну зайнятість в театрі і часті зйомки в кіно, завжди прагне встигати робити все по дому. Вона сама готує їжу, наводить порядок. Коли зйомки йдуть одночасно з репетиціями в театрі, Ніфонтова дуже нервує. За словами актриси, у неї складається враження, що вона щось недодаёт своєї сім'ї через нестачу часу.