Як взяти кредит готівкою

Anonim
Бувають випадки, коли для здійснення задуманого потрібні деяка сума, причому готівкою і в стислі терміни.

Один з виходів з ситуації - споживчий кредит. Однак тут є свої тонкощі - слід розібратися, в яких випадках він видається.

В цілому люди беруть позики для найрізноманітніших цілей. Вибираючи тип кредиту, потрібно уважно прочитати інформацію про нього. Деякі позики готівкою видаються тільки для оплати конкретної потреби, наприклад, навчання у ВНЗ. Це цільовий кредит, і його використання банки перевіряють. За використання не за призначенням зажадають або дострокового погашення, або сплати штрафу. Нецільової же варіант дозволяє витрачати кошти на свій розсуд.

Позика готівкою зазвичай є нецільової. Це зручно, проте обходиться дорожче, ніж цільові варіанти. Виходить, що якщо позичальник взяв нецільовий кредит для оплати навчання, то він переплатить більше, ніж в разі погашення цільової позики. Це пов'язано з різним розміром процентної ставки. Призначення грошей визначає банк. Зазвичай кредит в банку можна отримати на будь-які потреби, однак в деяких випадках сума видається виключно на конкретні цілі. Прикладами є програми «на ремонт» або «на навчання».

Справи зі звичайним споживчим кредитом йдуть інакше. Суму ви зможете витратити на ремонт автомобіля, покупку пральної машинки і так далі. Буває, що таку позику беруть для того, щоб виплатити страховку автомобіля, придбаного днями раніше по іншому кредиту. Позику беруть в якості виплати разової комісії або початкового внеску, підприємцям ця послуга банку допомагає отримати для ведення бізнесу додаткові кошти в найкоротші терміни. На допомогу приходить онлайн заявка на кредит, що дозволяє оформити всі документи максимально швидко.

Умови видачі грошей і вимоги до позичальника залежать від цілей кредиту. Позику на навчання надають клієнтам без постійного доходу, при цьому обов'язкова присутність поручителів. Якщо потрібна велика сума для здійснення дорогої покупки, потрібно надати забезпечення, тобто порука або застава транспорту, нерухомості. Цей варіант досить клопіткий, адже включає в себе проведення оцінки, оплату страховки, оформлення документів і їх завірення у нотаріуса. А ось позику на придбання побутової техніки отримати легко - нерідко її видають без поручительств, застави і так далі.

Тому, перш ніж звертатися в банк перегляньте всі варіанти. Якщо мета, для якої потрібні гроші, не потрапляє ні під яку програму, беріть кредит на будь-які потреби. Для покупки техніки, оплати ремонту та навчання скористайтеся спеціальними пропозиціями.