У Калінінградській області посадять фруктовий сад

Anonim
18-го серпня Н.Цуканов, губернатор області, провів нараду з питання забезпечення жителів продовольством. В результаті введення заборони на ввезення продуктів з країн, які підтримали антиросійські санкції, припинилася поставка продовольства із західних країн, зокрема, і в Калінінградську область, яка розташована в безпосередній близькості до цих країн і віддалена від Росії.
Н.Цуканов в кінці засідання дав розпорядження розбити фруктовий сад площею 200 гектарів уже в цьому році. Життєво необхідно області підвищити самозабезпечення фруктами, так як на даний момент цей показник складає всього 30 відсотків. Для збереження фруктових дерев від шкідників знадобиться садовий обприскувач і не один. Саме такий інструмент, як садовий обприскувач є невід'ємним помічником садівника, так як він допомагає підтримати фруктові дерева в порядку і, отже, забезпечити високий урожай фруктів.

Яблуневий сад Крім цього, губернатор розпорядився організувати і провести в обласних містах ярмарки, де місцеві жителі зможуть купити, а місцеві виробники зможуть реалізувати свою продукцію. Причому торгові точки фермерам і садівникам зобов'язані надавати абсолютно безкоштовно.На цих ярмарках обов'язково будуть продаватися супутні товари для садівників, фермерів і дачників. Вони зможуть придбати бракуючі інструменти для догляду за плодовими деревами та чагарниками, за овочевими культурами. А оголошення на зразок куплю садовий обприскувач або що-небудь інше допоможуть знайти швидше потрібну річ.
У самому Калінінграді, як вважає Цуканов, продовольчих ярмарків слід організувати по 2-3 штуки в усіх районах міста, щоб городяни мали можливість вільно і спокійно придбати овочі та фрукти. Експерти http://makita-line.ru/sadovye_opryskivateli/ вважають, що подібні сільськогосподарські ярмарки дозволять основній масі міського населення закупити необхідні продукти в оптимальній кількості і за доступними цінами.
Місцевий сільгосп департамент організував прес-тури по найвдалішим місцевим харчовим підприємствам і сільським господарствам. Керівники всіх виробництв запевнили журналістів, що заборона на ввезення продовольства абсолютно не позначиться на підприємствах і навіть піде їм на користь.
Редакція "" сподівається, що Росія має великий потенціал для самостійного вирішення проблеми забезпечення продовольством всього населення.