Костянтин Арбенин біографія, фото, його вірші, особисте життя, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

Біографія Костянтина Арбеніна

Дитинство Костянтина Арбеніна

Костя народився в Ленінграді. З дитинства він захоплювався всім, що тільки було пов'язано з творчістю. Все це для нього було своєрідним вираженням ставлення до світу, можливістю розібратися в собі.
Любов до книг виникла не зі школи, а сама по собі. Ще в 1976-му, маленьким хлопчиком, Костянтин захопився читанням. Часто просив батьків купити якусь книгу, щось знаходив в кіосках. Будинки книг було дуже мало, і він почав збирати бібліотеку.
У шкільні роки він читав Стівенсона, Дюма, Сіменона, Конан Дойля. Шкільна програма з літератури хлопчика зовсім не цікавила. Особливо любив він казки Пушкіна у віршах, прочитав всього Чехова. Закінчивши школу, Костянтин вирішив вступити до театрального інституту, проте спроба виявилася невдалою. Він відправився на «Ленфільм», де влаштувався робітником.
Уже пізніше в своєму інтерв'ю він розповідав, що закінчивши школу, більше нічого і ніде не хотів вчитися. Зізнавався, що вчитися в принципі не любив, але книги завжди читав у великій кількості. Вже набагато пізніше він говорив про те, що деяку недостатність освіти і знань він все-таки почав відчувати.

Костянтин Арбенин не тільки музикант, а й поет Незабаром молодої людини забрали в армію. Місцем служби був місто Борисов, в Білорусії. Треба відзначити, що ще до служби в армії Костя почав писати вірші. Разом з ним службу проходили хлопці, які багато в чому вплинули на подальшу долю Арбеніна. Там він зустрів Ігоря Ротгаузера і Георгія Висоцького. Разом вони почали створювати, а потім репетирувати пісні, таксти до яких писав Костянтин. До того періоду відноситься пісня «Двірники» і інша, що стала не менш популярною - «Фредді».

Початок кар'єри Костянтина Арбеніна

Повернувшись з армії, Арбенин знову влаштувався на колишнє місце роботи - на «Ленфільм». Костянтин зробив спробу записати створені в армії пісні, проте записи не збереглися.
Арбенин продовжував писати тексти пісень, але так на гітарі він грати не вмів, виконував їх тільки для друзів, сидячи в кухні. Серед пісень того періоду - «Дівчинка хіпі» і «Яєчня по-італійськи».

Арбенин і група «Зимовье Звірів»

У 1995-му Костянтин познайомився з Олександром Петерсоном. Разом з ним і з Анатолієм Смирновим вони створили групу, де Олександр виконував роль аранжувальника. Довгий час «Зимовье Звірів» було основною справою Арбеніна, завдяки чому він став відомий як виконавець і як автор пісень. Їх перший магнітофонний альбом вийшов вже в 1995-му році. Перший концерт відбувся в 1996-му. Костянтин Арбенин Це ще не остання пісня … Група вела дуже активну діяльність. За чотирнадцять років вони дали безліч концертів, ними випущено тринадцять оригінальних альбомів.

Музична діяльність Костянтина Арбеніна

Арбенин не обмежував себе тільки «Зимовище звірів», він брав участь і в інших проектах. Один з них - музичний проект «АрБаКом». Назва складається з початкових літер прізвищ учасників. Крім самого Арбеніна, це прізвища Башаков і Комаров. Багато колег Арбеніна виконували пісні, тексти до яких були написані Костянтином - це і Євгена Венліг, і Михайло Башаков, а так само група «The Кикс».
З Петерсоном Костянтин в 1999-му змогли організувати і провести фестиваль співаючих поетів. Він отримав назву «Могутня купка-99». Цей фестиваль згодом став щорічним.

літературна діяльність

Костянтин не обмежувався тільки музичним гуртом. Паралельно він займався літературою - писав прозу і вірші, публіцистику і твори для дітей. Першими журналами, де публікувалися його роботи стали деякі самвидавні журнали. Починаючи з 2003-го його роботи стали друкувати і офіційні видання, серед яких «Мурзилка» і «Техніка - молоді».
Арбеніна був випущений ряд поетичних збірок, до деяких з них він сам створив ілюстрації. Починаючи з 1998-го, виходять одна за одною «Транзитна куля», «Пушкін мій», «Вірші», «Кімнатні пагони» і ін. Були видані і книги прози: «Казки», «Дон Гуан як дзеркало світової революції». Зимовье зверей- Романс Жанр, в якому Костянтин Юрійович працює в прозі можна назвати сучасною казкою, в якій відчувається іронія, в ній сплітаються звичні казкові мотиви з деякими реалістичними елементами.
Арбенин зі своєю групою склав, а потім поставив музичний спектакль «Свинопас». Це був 1998-ий рік. У 2004-му з'явилася нова музична постановка «Звірі шукають літо». Так Арбенин зміг проявити себе як музикант, а так само як драматург і актор. Ряд самодіяльних театрів не раз ставили цей спектакль.

Робота Костянтина Арбеніна на телебаченні і радіо

В 2000-го Костянтин був запрошений на «Радіо Росії Петербург», там їм був створений цілий цикл музично-драматичних передач, де за основу було взято літературні мініатюри «Казки на засипку». Він написав близько ста сценаріїв до дитячої передачі з назвою «Казки Дідуся Мокія», яка йшла на каналі «100ТВ». Костянтин Арбенин працював як редактор і сценарист над документальним фільмом, назва якого «Невідомий Успенський».

Сьогоднішня робота Арбеніна

У 2009-му група «Зимовье Звірів» була розпущена на невизначений час. Тоді ж Костянтин Юрійович створив іншу групу, назвавши їй «Сердолік-бенд». Крім новостворених творів, в їх репертуар увійшла частина старих пісень в нових аранжуваннях.

Костянтин Арбенин продовжує займатися музикою, незважаючи на розпуск групи Зимовье звірів Костянтин вважає, що саме зріле його твір - «Два клоуна». На початку 2011-го року по даному твору був поставлений моноспектакль, прем'єра якого пройшла в арт-центрі «PopcornStudio» міста Петербурга. Спектакль був поставлений Костянтином і його дружиною Олександрою, музика ж була написана Дмитром Максімачёвим.
Останні вийшли книги - книга віршів «другого січня» і роман-казка «Іван, Кощєєв син».

Особисте життя Костянтина Арбеніна

Костянтин одружений. Його обраницю звуть Олександра. У шлюбі з'явилася дочка Даша 2000-го року народження.
Відомо, що Діана Арбеніна свого часу була формально дружиною Костянтина. Через прописки, в якій потребувала Діана, вони розписалися і відразу розлучилися. Це був 1993 ий рік. Діана поміняла прізвище і стала Арбеніної. Деякий час вони спілкувалися, але в даний час їх шляху повністю розійшлися.